Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Woodstock 1969 - Trei zile de pace si muzica / Episod. 2
543 vizite - 0 comentarii
adaugat de felix
 
  Corul (Franta 2004) / Drama /
1.756 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Andra Scaiba
1.287 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jules Verne - Ocolul Pamantului in 80 de zile / part 1
1.569 vizite - 0 comentarii
adaugat de yard
 
  Jules Verne - Ocolul Pamantului in 80 de zile / part 2
1.499 vizite - 0 comentarii
adaugat de yard
 
  Jules Verne - Ocolul Pamantului in 80 de zile / part 4
1.382 vizite - 0 comentarii
adaugat de yard
 
  Formatia Mondial
1.477 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Anton Pavlovici Cehov - Trei Surori (Teatru Radiofonic)
1.399 vizite - 0 comentarii
adaugat de yard
 
  Eliza Talmacel
1.287 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Damian Gerard Ouatu-Next Star
945 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Teatru, Spectacol
 

 

Woodstock 1969 - Trei zile de pace si muzica / Episod. 1

 
 
 
 
 
Adaugat de felix 15.01.2019  Adauga la favorite 629 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Woodstock 1969 - Trei zile de pace si muzica / Episod. 1

Woodstock Music & Art Fair (informal, Woodstock sau Festivalul Woodstock) a fost un festival de muzica intitulat „Trei zile de pace si muzica", tinut pe terenul (2,4 km2) unui fermier numit Max Yasgur, in apropierea catunului White Lake, in orasul Bethel, New York (stat), in perioada 15-18 august 1969. Bethel este situat la 43 mile (69 km) sud-vest de orasul Woodstock, New York (stat).

Planificarea si pregatirea;

Festivalul a fost organizat de patru tineri: Michael Lang, John P. Roberts, Joel Rosenman si Artie Kornfeld, nici unul dintre acestia nu depasea varsta de 26 de ani.

Doi dintre organizatori (Roberts si Rosenman) proveneau din familii bogate de comercianti, avand posibilitatea sa investeasca bani pentru acoperirea cheltuielilor de organizare. Cei doi publicasera un anunt in cotidianele The New York Times si The Wall Street Journal, care suna astfel: „Tineri cu capital nelimitat in cautare de oportunitati de investitii interesante, legitime si propuneri de afaceri". Lang si Kornfeld au observat anuntul si s-au intalnit cu ceilalti doi pentru a discuta crearea unui studio de inregistrare in Woodstock, dar ideea a evoluat intr-un festival de muzica si arta in aer liber, prevazut initial la o scara mai mica.

In aprilie 1969, superstarurile Creedence Clearwater Revival au fost primii care au semnat un contract pentru acest eveniment, fiind de acord sa participe pentru zece mii de dolari.

Biletele pentru eveniment costau 18 dolari daca erau luate in avans (echivalentul a cca. $105 in 2009, dupa ajustarea pentru puterea de cumparare, si de $75, dupa ajustarea in functie de inflatie) si 24 dolari la intrare.

Woodstock a devenit un „concert liber" ("Free concert") numai dupa ce a fost evident faptul ca evenimentul atragea sute de mii de oameni mai multi decat numarul pentru care se pregatisera organizatorii.

Concertul "Liber"

La o reuniune ce a avut loc cu trei zile inainte evenimentului, organizatorii au simtit ca au doua optiuni. O optiune a fost de a imbunatati gardul si securitatea, lucru care ar fi putut conduce la violenta. A doua optiune consta in investirea tuturor resurselor pentru a finaliza scena. Nimeni nu banuise numarul mare de persoane ce se stransese mai devreme cu o saptamana de inceperea programelor anuntate. In ziua de vineri, la pranz coloanele de masini se deplasau cu 10 km in 5 ore, ajungand ca in cele din urma soferii sa-si abandoneze masinile pe sosele, ultimii 10-20 km parcurgandu-i pe jos.

Gardul a fost taiat cu o noapte inainte de concert de catre UAW/MF (Up Against the Wall Motherfuckers), lucru ce a determinat mult mai multa lume sa vina la festival.

Pana la urma, pe aceea pajiste s-au inghesuit o jumatate de milion de oameni, alte trei sferturi de milion fiind nevoite sa se intoarca, dupa ce s-au convins ca nu mai pot inainta.

Programul evenimentului:

Pe parcursul zilelor de 15, 16, 17 si 18 august, pe scena amplasata la ferma lui Yasgur au cantat cele mai cunoscute nume ale vremii. Este vorba despre 32 de recitaluri live.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.