Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Fundatii-acte necesare
1.278 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum poti radia de la impozit o masina, fara nicio dovada
994 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se impoziteaza pensiile?
953 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce imi trebuie pentru preschimbare Cartii de identitate
1.236 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Acte necesare infiintare firma
1.140 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Acte necesare -radierea din circulatie-autovehicule
1.728 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Noul Cod fiscal:
1.007 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vrei sa-ti inchizi PFA-ul?
1.015 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Instalare post telefonic - Persoane juridice
1.203 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum ne lasam de fumat
1.002 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Calendarul fiscal pentru 2019.

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 10.01.2019  Adauga la favorite 656 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Profesiile liberale

15 Martie. Este cea mai importanta data pentru totii romanii care castiga bani din profesii liberale, din drepturi de autor, din activitati agricole sau din chirii. Este data maxima pina la care se poate depune Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice care obtin venituri din profesii liberale sau din inchirieri in anul 2019. Este si ziua pana la care toti cei care doresc determinarea venitului net in sistem real (pe baza datelor contabile)pot solicita acest lucru tot prin intermediul Declaratiei unice. Cererea este valabila pentu 2 ani, incepand cu anul 2019. Tot pana pe 15 Martie, toti romanii care castiga bani exclusiv din drepturi de autor, mai putin decat plafonul de 12 salarii minime brute pe economie, respectiv 22.800 lei, trebuie sa completeze Declaratia unica si sa declare daca vor sau nu vor sa achite cntributiile sociale. 15 Martie este si data limita pentru plata impozitul pe venit si a contributiile sociale datorate de persoanele fizice care au obtinut venituri din profesii liberale, activitati agricole si drepturi de autor in anul 2018.Plata se poate face numai la casieriile sectiilor finaciare unde fiecare contribuabil este arondat, cu cardul sau cash. Nu se poate plati online, inca.

Impozitele locale

31 Martie. Prima transa de plata (50%) a impozitelor locale si data limita pana la care se acorda reducerea de 10% pentru plata integrala. Primariile percep taxe locale pentru toti proprietarii de locuinte, terenuri (intravilane sau extravilane), posesorii de autovehicule si de locuri de parcare. Plata acestora se poate face fara majorari, in doua transe, pana pe 31 martie, respectiv 30 septembrie, dar cine achita anticipat toata suma datorata pana pe 31 martie beneficiaza de o reducere cu 10%. Primariile pun la dispozitie mai multe modalitati de plata astfel incat fiecare cetatean sa poata alege varianta care-i este cea mai la indemana. Concret, taxele locale pot fi platite direct la directia de impozite si taxe locale din primarii, precum si la prin ordin de plata sau prin mandat postal. Multe primarii si-au instalat POS-uri astfel incat taxele locale sa poata fi achitate si cu cardul. In plus, exista si posibilitatea platii prin Internet, prin Ghiseul.ro. 31 Martie este si data limita pentru acordarea unei bonificatii de 10% pentru plata cu anticipatie a sumelor stabilite prin decizie de impunere ce au in vedere definitivarea contributiei de asigurari sociale de sanatate datorata de persoanele fizice, pentru perioada 2014 – 2017.


Se dau si bonificatii

30 Iunie. Termen de plata pentru contributia de asigurari sociale de sanatate stabilite prin decizii de impunere anuala pentru definitivarea contributiei de asigurari sociale de sanatate datorata de persoanele fizice pentru perioada 2014 - 2017.

30 Septembrie. Ultima transa (50%) din impozitele locale. Dupa aceasta data incep sa curga penalizarile 0,01% din suma datorata si dobanzile 0,3% din suma datorata.

15 Decembrie. Plata cu bonificatie a impozitului si contributiilor sociale datorate pentru anul in curs de catre persoanele fizice care au depus Declaratia unica.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.