Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Kazan -Rusia
539 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  KALYAZIN, RUSIA
197 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rusia- Ecaterinburg
556 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pestera de Gheata de langa vulcanul Mutnovsky Rusia
1.170 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Oimiakon, Rusia
700 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Norilsk, Rusia
636 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Stalpii din Republica Komi-Rusia
763 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Padurile Komi, Rusia
1.078 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Padurile Komi, Rusia
369 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Murmansk
758 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Rostov-pe-Don-Rusia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 20.12.2018  Adauga la favorite 162 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Rostov-pe-Don (in rusa Poctób-ha-Aohý, transliterat: Rostov-na-Donu) este centrul administrativ al regiunii Rostov si al Districtului federal Sudic al Federatiei Ruse. Orasul se afla asezat pe raul Don, la numai 56 km de Marea Azov. Conform cifrelor recensamantului din 2013, in oras locuiau 1.104.000 persoane.
Gura de varsare a raului Don a avut o mare importanta culturala si comerciala inca din antichitate. Pe aceste locuri grecii au fondat o colonie – Tanais, genovezii au ridicat fortul Tana, iar Imperiul Otoman au transformat-o in fortareata Azov.

Orasul Rostov-pe-Don a fost infiintat in 1749, cand a fost construit un punct vamal pe Don. In scurta vreme a fost construita si o fortareata. Numele orasului a fost dat in cinstea sfantului Dimitrie al Rostovului, un episcop sanctificat de scurta vreme, originar din orasul Rostov Veliki. Odata cu decaderea Azovului, alaturi de noua fortreata s-a dezvoltat o asezare de comercianti, care a devenit cea mai importanta in regiune. In 1796, aceasta asezare a fost ridicata la rang de oras si a fost redenumit Rostov-pe-Don, pentru a-l deosebi de omonimul sau.


Cladirea administratiei locale a regiunii Rostov si monumentul Armatei Rosii
Raul Don, care traverseaza orasul, este o cale navigabila de prima marime care leaga sud-vestul Rusiei cu regiunile nordice, iar Rostov-pe-Don este un port fluvial important atat pentru traficul de pasageri, cat si pentru cel de marfuri. Datorita pozitiei geografice prielnice, orasul a crescut rapid. Fiind cel mai puternic industrializat oras din sudul Rusiei, a fost marul discordiei intre albii si rosii in timpul razboiului civil. Din 1928, administratia regiunii a fost mutata din vechiul centru cazacesc Novocerkassk la Rostov-pe-Don, ceea ce a dus si la eclipsarea orasului armenesc Nahicevan-pe-Don.


Fantana din Parcul Revolutiei
In timpul regimului sovietic, bolsevicii au demolat doua dintre cele mai importante monumente ale orasului: Catedrala Sfantul Alexandru Nevski (1908) si Catedrala Sfantul Gheorghe din Nahicevan (1783-1807). Cea mai mare parte a orasului a fost transformata in ruine de fortele germane care au ocupat zona de mai multe ori in secolul al XX-lea, in 1918, 1941 si 1942. In zilele noastre, monumentul cel mai important al orasului este uriasa Catedrala a Nasterii Maicii Domnului (1860-87), proiectata de arhitectul Konstantin Thon.

Orasul are trista faima de a fi locul in care a trai, (desi nu s-a nascut aici), criminalul in serie Andrei Cikatilo.

Orasul a avut parte de o dezvoltare economica intr-un ritm accelrerat in ultimii ani, ca urmare a cresterii economice nationale a Rusiei. Numeroase companii noi si-au stabilit sediul in oras, venitul mediu al locuitorilor a crescut, iar Rostov-pe-Don s-a transformat dintr-o localitate aflata in stagnare dupa prabusirea comunismului si dezintegrarea Uniunii Sovietice, intr-un centru modern industrial si tehnologic.

Invatamantul
Printre institutiile de invatamant public se afla Universitatea de Stat din Rostov, (printre cei mai vestiti absolventi numarandu-se Alexandr Soljenitin) si Universitatea Tehnica de Stat Don. Cea mai importanta institutie particulara de invatamant este Institutul de Management, Afaceri si Drept. In oras activeaza un centru cultural francez - Alliance francaise [1], sectii ale British Council, Institutului German Goethe, DAAD si Fundatiei Bosch.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.