Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Fluviul Volga
7.710 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Kazan -Rusia
539 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rusia - 10 Locuri pe care sa le vizitezi
611 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  KALYAZIN, RUSIA
197 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rusia- Ecaterinburg
552 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pestera de Gheata de langa vulcanul Mutnovsky Rusia
1.168 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Oimiakon, Rusia
698 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Norilsk, Rusia
634 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Stalpii din Republica Komi-Rusia
762 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Padurile Komi, Rusia
1.075 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Nijni Novgorod-Rusia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 20.12.2018  Adauga la favorite 198 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Orasul a fost fondat de Marele Cneaz Iuri al II-lea in 1221 la confluenta celor mai importante doua rauri ale cnezatului ; Volga si Oka. Numele orasului poate fi tradus prin Orasul Nou de Jos, ceea ce il distingea de Novgorod – Orasul Nou, fondat mai inainte. Fortareata Nijni Novgorod era un punct puternic intarit la granita cnezatului, aparata in mod natural de albiile celor doua rauri.

Impreuna cu Moscova si Tverul, Nijni Novgorod a fost printre cele cateva localitati nou fondate care nu au fost devastate de invazia mongolilor, si aceasta numai datorita lipsei de importanta in ochii invadatorilor. De-a lungul perioadei ramase in istoria rusa ca a jugului tatar, orasul a devenit unul dintre cele mai importante centre politice ale regiunii. Importanta sa a crescut si mai mult, cand capitala Cnezatului Suzdal a fost mutata aici de la Gorodet in 1350. Marele Cneaz Dmitri Constantinovici (1323-1383) a incercat sa transforme orasul de scaun al cnezatului intr-o localitate mai bogata si mai puternica decat Moscova. El a construit o citatela din piatra si mai multe biserici si a fost protectorul artistilor si oamenilor de stiinta locali. Cel mai vechi manuscris al Cronicii ruse, Laurentian Codex, a fost scris pentru marele cneaz de calugarul local Laurentius in 1377.

Nijni Novgorod – cea mai puternica fortareata a Cnezatului Moscovei

Apelul lui Minin catre militia poporului pentru eliberarea Moscovei de la polonezi. 1612
Dupa ce orasul a fost incorporat in Cnezatul Moscovei in 1392, familia cnejilor locali si-au luat numele de Suiski (de la numele orasului Sui), si s-a mutat la Moscova, unde a jucat un rol important important la Curte, si chiar a avut pentru scurta vreme un reprezentant pe tron – Vasili al IV-lea. Nijni Novgorod era folosit de Moscova ca un avanpost puternic intarit de maxima importanta in lupta impotriva Hanatului tatarilor din Kazan. Kremlinul masiv din caramida rosie, una dintre cele mai vechi si mai bine pastrate citadele din Rusia, a fost construit in 1508 – 1511. Kremlinul a rezistat cu succes asediilor tatarilor din 1520 si 1536.

In 1612, asa-numita militie nationala, pusa pe picioare de negustorul local Kuzma Minin si comandata de Cneazul Dmitri Pojarski, a invins si alungat trupele poloneze din Moscova, astfel luand sfarsit perioada cunoscuta in istorigrafia rusa ca Timpurile tulburi, (moment in care a fost pusa baza dinastiei Romanov). Piata principala din fata Kremlinului a fost botezata cu numele negustorului Minin, ramasitele lui pamantestii fiind ingropate in citadela. In amintirea evenimentelor care au dus la eliberarea Moscovei, pe 21 octombrie 2005, in fata Catedralei Sfantului Ion Botezatorul, a fost amplasata o copie a grupului statuar din Piata Rosie a lui Minin si Pojarski, aici fiind locul in care se presupune ca a fost citita proclamatia prin care au fost chemati voluntarii la lupta impotriva polonezilor.

De-a lungul timpului, orasul a prosperat datorita comertului, fiind legat de familia celor mai bogati negustori rusi, Stroganov, care-si stabilise aici cartierul general al afacerilor. In perioada de la sfarsitul secolului al XVII-lea si inceputul celui de-al XVIII-lea, in oras s-a dezvoltat un stil arhitectural si al picturii de icoane aparte, cunoscut ca Stilul Stroganov.

Stema orasului Nijni Novgorod din 1781(scut alb cu un cerb rosu cu copitele si coarnele negre) a fost preluata in noua stema din 1992, la care au fost adaugate manunchiurile de frunze aurii de stejar cu panglici tricolore alb-rosii-albastre.

Nijni Novgorod – centrul comercial de prima marime

Cladirea Expozitiei din Nijni Novgorod
In 1817, Expozitia Makariev, una dintre cele mai longevive din lume, a fost transferata la Nijni Novgorod, din acel moment fiind vizitata de milioane de turisti anual. De pe la mijlocul secolului al XIX-lea, orasul si-a castigat renumele de capitala comerciala a Impriului Rus. Aparatul de receptie radio al inginerului Aleksandr Popov si primul turn hiperboloidal din grinzi al inginerului Vladimir Suhov au fost expuse la Expozitia Industriala si Artistica Rusa din Nijni Novgorod In 1896. In oras s-au dezvoltat treptat diferite intreprinderi industriale si, la inceputul secolului al XX-lea, orasul a devenit si un centru industrial de prima marime. Henry Ford a ajutat la construirea unei uzine de tractoare si camioane la sfarsitul deceniului al treilea al secolului trecut prin consultanta oferita de inginerii sai, inclusiv a colaboratorului sau de nadejde, Walter Reuther.

Scriitorul Maxim Gorki s-a nascut aici in 1868, in romanele sale el descriind in mod realist viata posomorata a muncitorimii orasului. Cat inca marele romancier era in viata, orasul a fost rebotezat in cinstea sa Gorki, dupa reintoarcerea scriitorului din emigratie in 1935, la invitatia lui Stalin.

Orasul si-a reluat vechiul nume in 1991. Pana in acest moment, Nijni Novgorod a avut statut de oras inchis, datorita numeroaselor intreprinderi si laboratoare de cercetare cu caracter militar secret. Fizicianul si laureatul Premiului Nobel Andrei Saharov a fost exilat in acest oras pana in 1986, pentru a-i impiedica pe straini sa intre in legatura cu savantul dizident. Odata cu reluarea numelui original, orasul a scapat si de limitarile impuse de statutul sau special de oras inchis.

Orasul are un sistem de transport public dezvoltat – autobuze, metro, aeroport – are o viata culturala bogata, aici activand mai multe teatre, muzee si institutii de invatamant. Printre intreprinderile industriale de renume se numara uzinele care produc camioanele GAZ si automobilele Volga.

Punctele de interes turistic
Cea mai mare parte a centrului istoric al orasului este format din cladiri in stilurile Renasterea rusa si Empire stalinist. cea mai reprezentativa imagine a orasului este cea a zidurilor Kremlinului (1500 – 1511), cu turnuri construite din caramida rosie. Dupa perioada demolarilor bolsevice, singura constructie originala ramasa in interiorul zidurilor fortificatiilor a fost Catedrala Arhanghelului (1624-1631), constructie ridicata peste un lacas de cult mai vechi, din secolul al XIII-lea.

Alte puncte de interes turistic sunt cele doua manastiri medievale: Manastirea Pesterilor, (cu o catedrala austera cu cinci turle (1632) si cu doua biserici cu acoperisul in forma de cort, din 1640), si Manastirea Bunei Vestiri, (inconjurata de ziduri puternice de cetate, cu o catedrala cu cinci turnuri (1649) si cu biserica Buneri Vestiri (1678)). Singura casa particulara care s-a pastrat din timpurile vechi este casa negustorului Pusnikov.

Cele mai originale si frumoase biserici ale orasului au fost construite de familia de negustori Stroganov in stilul baroc. Printre ele se numara Biserica Nasterii Sfintei Fecioare din centru, sau Biserica Sfintei Fecioare din Smolensk (1694-1697) din suburbia Gordeevka, langa care, in vechime, se afla palatul Stroganovilor.

Alte biserici demne de vazut sunt:

Catedrala Mantuitorului, construita in stilul Empire, proiectata de Agustin de Betancourt si Auguste de Montferrand in 1822;
asa-numita Catedrala Noii Expozitii, construita in stil Renasterea rusa in 1856 – 1880;
proaspat reconstruita Biserica a Nasterii lui Ion Botezatorul (1676-83), aflata langa zidurile Kremlinului, folosita in perioada sovietica pe post de bloc de locuinte;
Biserica Bunei Vestiri de pe dealul Sfantul Iliel (1672) ;
locul de inchinaciune al credinciosilor de rit vechi din Cimitirul Bugrovskoe, (1910);
Biserica din lemn a Sfintei Interventii (1660), adusa in Nijni Novgorod de la tara.
Nijni Novgorod are mai multe orase industriale satelit –Kstovo, Dzerjinsk si Bor. orasul Semionov, la la nord de Nijni Novgorod, este un centru al producatorilor vestitelor obiecte pictate pe lemn Hohloma. Un alt oras satelit, Balahna, este vestit pentru arhitectura sa medievala.

Clima regiunii este continentala, asemanatoare cu a Moscovei, mai calda insa in timpul iernii, care dureaza din noiembrie pana in martie.

Legatura dintre capitala Rusiei si Nijni Novgorod se face cu trenuri de noapte, cu autocare sau cu avionul. Din decembrie 2002, a fost dat in functiune un tren de mare viteza, care asigura parcurgerea distantei dintre Moscova si Nijni in mai putin de 5 ore. In zona exista aproximativ 13.000 km de drumuri moderne, 1.000 km de cai ferate si 805 km de canale si rauri amenajate pentru navigatie. Aeroportul Strigino asigura legaturi regulate cu toate orasele importante ale Rusiei. De pe acest aeroport, compania Lufthansa opereaza trei curse internationale pe saptamana. In timpul verii, legaturile cu Moscova si Sankt Peterburg pot fi asigurate si cu vasele fluviale de pasageri si de marfa.

In oras functioneaza mai multe muzee – de arta, istorie si cultura. Ceea ce da insa o nota aparte acestei galerii este uimitoarea colectie de avantgardei ruse – Kazimir Malevici, Wassily Kandinsky, Natalia Goncearova, Mihail Larionov si altii. Exista si o importanta colectie de arta orientala.

Orase infratite


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.