Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Arbat Moscova
189 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Parcul "Gorkiy" Moscova
183 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Catedrala Sf. Vasile - Moscova
891 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 5 Atractii Turistice, Moscova (Rusia) - Travel Guide
1.341 vizite - 0 comentarii
adaugat de oscar
 
  Statiile de metrou din Moscova
401 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Piata Rosie-Moscova
249 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Domeniul Archangelskoye-Moscova
489 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Kitai-Gorod -Moscova
533 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Kitai-Gorod –Moscova
499 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gradina Zoologica din Moscova
538 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Moscova

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 18.12.2018  Adauga la favorite 518 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Moscova (rusa Mockba / Moskva, pronuntat in ruseste /mɐ.ˈskva/) este capitala Rusiei, un oras cu 9,6 milioane locuitori, aflat pe raul Moscova, si cu o suprafata de 878,7 km². Este orasul cu cea mai numeroasa populatie din Rusia si cel mai populat subiect federal al Rusiei. Este un centru politic major, economic, cultural, stiintific, religios, financiar, educational si de transport al Rusiei si al intregului continent. Moscova este orasul cel mai nordic cu o populatie care depaseste 10 milioane de locuitori, orasul cu cel mai mare numar de locuitori din Europa si al saselea din lume. Populatia sa, conform rezultatelor preliminare ale recensamantului din 2010, este de 11.514.330 Conform listei miliardarilor intocmita de revista Forbes, Moscova avea in 2011 79 de miliardari, detronand astfel New York-ul si devenind orasul cu cel mai mare numar de miliardari.

Moscova este situata pe raul Moscova, in Districtul Federal Central al Rusiei europene. In decursul istoriei orasul a servit drept capitala unei succesiuni de state, de la medievalul Cnezat al Moscovei si urmasul sau, Taratul Rusiei, si pana la Uniunea Sovietica. Moscova este gazda Kremlinului, o fortareata straveche care este astazi sediul Presedintiei Rusiei si al ramurii executive a guvernului Rusiei. Kremlinul este, de asemenea, si unul din cele cateva locuri din Patrimoniul Mondial pe care le gazduieste orasul. Ambele camere ale parlamentului rus (Duma de Stat si Sovietul Federatiei Ruse) functioneaza si ele in Moscova.

Orasul este deservit de o retea de transport extinsa, care include patru aeroporturi internationale, noua terminale feroviare si una din cele mai adanc construite instalatii de metrou din lume, Metroul din Moscova, al doilea doar dupa cel din Tokyo in privinta numarului de pasageri si recunoscut drept unul din simbolurile Moscovei datorita bogatiei si varietatii arhitecturale ale celor 185 de statii.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.