Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ce trebuie sa stii atunci cand pleci in Sankt Petersburg
479 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Adelboden, Elvetia
319 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Porec-Croatia
955 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Madurodam(2/1) orasul in miniatura-Olanda
1.586 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Leptokarya-Grecia
723 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Laguna din Oceanul Indian, Mauritius
442 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Naxos
1.071 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Changuu (Insula Inchisorii) Tanzania
496 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Singapore – Chinatown
280 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Silvretta Montafon Austria
346 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Ce acte ai nevoie pentru viza turistica pentru Rusia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 18.12.2018  Adauga la favorite 528 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Din 05 octombrie 2016 in Bucuresti si-a inceput activitatea Centrul de vize pentru Rusia, situat la adresa: str. Calea Dorobantilor, nr. 56, pagina web: www.vfsglobal.com/russia/romania tel. 074-662-13-96

Centrul de vize a fost deschis in scopul de a spori calitatea serviciilor oferite cetatenilor romani, cetatenilor altor state si persoanelor apatride, care doresc sa primeasca viza de calatorie in Federatia Rusa, de a accelera si simplifica procedura de obtinere a vizelor, de a crea conditii de confort maxim pentru solicitanti.

In Romania, cu exceptia Bucurestiului, Centrul de vize mai functioneaza si in Constanta.

Centrele de vize sunt oficial acreditate de a primi, prelucra si transmite spre analiza, misiunilor diplomatice si oficiilor consulare a Federatiei Ruse, toate actele necesare pentru obtinerea vizelor, inclusiv taxele de vize de la persoane fizice si juridice (inclusiv agentii de turism) si de a elibera pasapoartele cu vize.

Operatorii Centrului de vize ofera consultanta solicitantilor in ceea ce priveste modul de completare a formularului de solicitare a vizei, a actelor necesare pentru obtinerea vizei, procedura si termenele de obtinere a vizei, etc.

Decizia finala de acordare sau refuz in acordarea vizei apartine doar misiunilor diplomatice si oficiilor consulare a Federatiei Ruse.

In mod direct, misiunile diplomatice si oficiile consularea Federatiei Ruse primesc documente pentru acordarea de vize la solicitarea Ministerului Afacerilor Externe a Romaniei, a delegatiilor oficiale, care calatoresc in Federatia Rusa in baza invitatiilor eliberate de organele de stat ruse.

Pentru serviciile sale, Centrul de vize percepe o taxa de servicii fixa in suma de 25 EUR (TVA inclus), in echivalent lei, ce ramane in totalitate la dispozitia sa.

Taxa de servicii n-ar trebui confundata cu taxa de vize, ce se vireazain contul misiunilor diplomatice sau oficiilor consulare a Federatiei Ruse. Marimea taxei de viza este stabilita in conformitate cu acordurile internationale a Federatiei Ruse(de ex.: Acordulintre Federatia Rusa si Uniunea Europeana pentru simplificarea acordarii de vize cetatenilor Federatiei Ruse si Uniunii Europene)si a HotarariiGuvernamentale a Federatiei Ruse Nr. 889 din 11.11.2010 „Aprobarea sumelor taxelor consulare percepute de functionari pentru efectuarea de activitati consulare".

Daca aveti vreo nemultumire legata de modul de lucru a Centrului de vize (servicii de proastacalitate, se asteaptamult la coada, comportamentin adecvat al personalului, etc.) sau doriti sa faceti o propunere, in ceea ce priveste imbunatatirea activitatii, le putetitrimite la adresa oficiului consular al Ambasadei: 71267, Bucuresti, sector 1, str. Tuberozelor, nr. 4 sau pe adresa de e-mail: bucharest@dks.ru.

Cetatenii straini au dreptul de a depune actele necesare obtinerii de vize direct in misiunea diplomatica sau oficiul consular al Federatiei Ruse doar cu o programare prealabila http://bucharest.kdmid.ru/queue-ro/.


Viza turistica obisnuita se acorda cetatenilor romani, cetatenilor altor state si apatrizilor pentru sederea de scurta durata in scop turistic (vizitarea evenimentelor culturale, excursii, cunoasterea obiectivelor turistice), pe baza confirmarii din partea unei firme rusesti, care desfasoara activitati turistice, cu privire la primirea turistului strain.

Durata maxima a sederii in Federatia Rusa pe baza vizei turistice este de pana la 30 de zile.

Se admite posibilitatea intrarii in scopul desfasurarii unor tratative de scurta durata pentru afaceri, participarii la expozitii, licitatii, precum si pentru consultatii sau investigatii medicale. In acest caz, in confirmarea cu privire la primirea turistului strain, la rubrica "Scopul calatoriei" se indica "turism in scop special", iar viza se elibereaza pentru numarul de zile necesare desfasurarii activitatilor, in conformitate cu termenul indicat in confirmarea privind sederea (nu mai mult de 30 de zile). Viza turistica se acorda pentru una sau doua intrari in Federatia Rusa.

Viza turistica cu doua intrari se acorda cetateanului strain numai in cazul in care pe parcursul sederii in Rusia este prevazuta vizitarea unor state vecine Rusiei (tarile din vecinatatea apropiata (CSI si statele baltice) sau vizitarea unui stat de unde intoarcerea se face pe teritoriul Federatiei Ruse (de exemplu, China, Mongolia). Totodata itinerariul trebuie indicat in biletul turistic (sau in confirmarea primirii turistului strain, eliberata de organizatia rusa primitoare).

In vederea obtinerii vizei turistice obisnuite cu o intrare sau cu doua intrari este necesar sa prezentati urmatoarele documente:

Confirmare de primire a turistului de catre organizatia rusa care desfasoara activitati turistice, ale carei date sunt inregistrate in Registrul Federal Unic al operatorilor turistici;

Pasaportul cu minim doua pagini libere pentru viza, al carui termen de valabilitate sa fie mai mare de 6 luni de la data expirarii termenului de valabilitate al vizei. De asemenea, este necesar sa prezentati copia primei pagini din pasaport;

Formularul pentru viza, completat pe site-ul visa.kdmid.ru, imprimat si semnat personal de catre solicitant;

Fotografie color 3,5x4,5 cm pe fundal alb, cu imaginea clara a chipului (din fata), fara ochelari cu lentile fumurii si cu capul descoperit (cu exceptia cetatenilor, care, din motive de apartenenta nationala sau religioasa, nu se pot fotografia cu capul descoperit);

Pentru cetatenii urmatoarelor state: Austria, Belgia, Bulgaria, Republica Ceha, China (numai pentru vize turistice), Cipru, Danemarca, Elvetia, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Iran, Irlanda, Italia, Islanda, Israel, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Norvegia, Polonia, Portugalia, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Tarile de Jos, Ungaria - polita de asigurare medicala cu suma minima de asigurare de 30 000 EUR, valabila pe teritoriul Federatiei Ruse pe toata perioada calatoriei.

Atentie! Oficiul consular are dreptul de a solicita documente suplimentare in vederea intocmirii vizei, sa invite la interviu sau sa prelungeasca termenul de intocmire a vizei.

Atentie! Plata se poate face la sucursala bancii ING numerar, pe adresa: Bucuresti, Str.Grigore Alexandrescu, nr.89-97, corp.C, sector 1.

Atentie! Daca nu sunteti cetatean roman, atunci este necesar sa prezentati suplimentar:

1. Permisul de sedere neintrerupta in Romania pentru o perioada mai mare de 90 de zile pentru cetatenii urmatoarelor state: Albania, Bahrain, Venezuela, Haiti, Egipt, Irlanda, Lesotho, Libia, Macedonia, Mali, Mexic, Noua Zeelanda, Emiratele Arabe Unite, Oman, Republica Coreea, Arabia Saudita, Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, Sierra Leone, Guineea Ecuatoriala, Republica Africa de Sud, Japonia.

In functie de scopul sederii, un document de confirmare a sederii neintrerupte in Romania pe o perioada mai mare de 90 de zile poate fi viza de studii sau de munca, permisul de munca, permisul de sedere temporara sau permanenta.

2. Permisul de sedere permanenta, sau orice alt document analog, pentru cetatenii urmatoarelor state: Algeria, Angola, Afganistan, Bangladesh, Vietnam, Georgia, India, Irak, Iran, China, Republica Democrata Populara Coreeana, Nepal, Nigeria, Pakistan, Ruanda, Siria, Somalia, Turcia, Ciad, Sri Lanka, Etiopia.

Atentie! Daca sunteti cetatean apatrid sau nu sunteti cetatean roman sau al Uniunii Europene, va rugam sa va informati despre costul vizei la Oficiul consular.

Costul si termenul de eliberare a vizei pentru cetatenii altor state sau persoanelor apatride se calculeaza conform "Tarifelor taxelor pentru servicii consulare, percepute de institutiile consulare ale Federatiei Ruse".


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.