Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  12 cele mai frumoase locuri de pe planeta Pamant
198 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Miniaturk-Isanbul
186 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Iraklia-Grecia
607 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  20 cele mai frumoase locuri de pe pamant
137 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Kruger, Africa
376 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Kazan -Rusia
539 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Traseul pentru biciclete Roosegaarde, Eindhoven, Olanda
436 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai bune 10 locuri de vizitat in Madeira
176 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sainte Chapelle – Simfonia luminii si culorilor
653 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  El Dahar (Centrul Vechi) Hurgada
84 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Rusia - 10 Locuri pe care sa le vizitezi

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 18.12.2018  Adauga la favorite 615 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Rusia (in rusa Poccńr, transliterat: Rossia; pronuntie rusa: /rɐˈsʲijə/), oficial Federatia Rusa (in rusa Poccńnckar Oeaepáunr, transliterat: Rossiiskaia Federatia, pronuntat /rɐˈsʲijskəjə fʲɪdʲɪˈratsɨjə/), este o tara in Eurasia.[8] Cu 17.125.200 km², Rusia este cea mai intinsa tara din lume, acoperind peste o optime din suprafata locuita a Pamantului, si a noua ca populatie, cu peste 144 de milioane de oameni in decembrie 2017, excluzand Crimeea. Aproximativ 77% din populatie traieste in partea vestica, europeana, a tarii. Capitala Rusiei, Moscova, este unul dintre cele mai mari orase din lume⁠(d); alte mari orase⁠(d) sunt Sankt Petersburg, Novosibirsk, Ekaterinburg si Nijni Novgorod.

Extinsa pe aproape toata Asia de Nord si pe o mare parte din Europa de Est, Rusia se intinde pe unsprezece fuse orare⁠(d) si cuprinde o gama larga de tipuri de mediu⁠(d) si forme de relief. De la nord-vest spre sud-est, Rusia are frontiere terestre⁠(d) cu Norvegia, Finlanda, Estonia, Letonia, Lituania si Polonia (ambele cu Regiunea Kaliningrad), Belarus, Ucraina, Georgia, Azerbaidjan, Kazahstan, China, Mongolia si Coreea de Nord. Are frontiere maritime⁠(d) cu Japonia in Marea Ohotsk si cu SUA (statul Alaska) in Stramtoarea Bering.

Slavii rasariteni au aparut ca grup identificabil in Europa intre secolele al III-lea si al VIII-lea e.n. Intemeiat si guvernat de o elita razboinica varega si de urmasii ei, statul medieval Rutenia a aparut in secolul al IX-lea. In 988, el a adoptat crestinismul ortodox de la Imperiul Bizantin] incepand o sinteza a culturilor bizantina si slava care a definit cultura rusa⁠(d) in urmatorul mileniu. Rutenia s-a dezintegrat in cele din urma in mai multe state mici; majoritatea teritoriilor sale au fost apoi invadate de mongoli si au devenit tributare Hoardei de Aur nomade in secolul al XIII-lea. Marele Cnezat al Moscovei a reunificat treptat principatele rusesti din jur si a obtinut independenta fata de Hoarda de Aur. Pana in secolul al XVIII-lea, aceasta tara isi intinsese mult granitele prin cuceriri, anexari si explorari⁠(d), transformandu-se in Imperiul Rus, al treilea imperiu ca intindere din istorie, din Polonia in vest pana in Alaska⁠(d) in est.

Dupa Revolutia Rusa, Republica Sovietica Federativa Socialista Rusa a devenit principala si cea mai mare republica constituanta a Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste, primul stat socialist prin constitutie din lume. Desi initial aliata cu Germania Nazista, Uniunea Sovietica a jucat un rol decisiv in victoria Aliatilor in al Doilea Razboi Mondial, din care a iesit ca superputere mondiala rivala cu Statele Unite in Razboiul Rece. Epoca sovietica a adus unele dintre cele mai importante realizari tehnologice⁠(d) ale secolului al XX-lea, intre care primul satelit artificial si lansarea primilor oameni in spatiu. Pana la sfarsitul lui 1990, Uniunea Sovietica avea a doua economie a lumii, cea mai mare armata permanenta din lume si cel mai mare stoc de arme de distrugere in masa. Dupa dizolvarea Uniunii Sovietice in 1991, au aparut douasprezece republici independente: Rusia, Ucraina, Belarus, Kazahstan, Uzbekistan, Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Kirgizstan, Moldova, Tadjikistan, Turkmenistan, iar Statele Baltice anexate fortat si-au redobandit independenta: Estonia, Letonia, Lituania; RSFS Rusa s-a reconstituit sub forma Federatiei Ruse si este recunoscuta in dreptul international ca continuatoare a personalitatii legale si succesoare a Uniunii Sovietice⁠(d). Este guvernata ca republica federala semiprezidentiala.

Economia rusa este a douasprezecea ca marime dupa PIB nominal si a sasea dupa paritatea puterii de cumparare in 2015.Bogatele resurse minerale si energetice ale Rusiei sunt cele mai mari din lume, tara fiind unul dintre principalii producatori de titei⁠(d) si gaze naturale⁠(d) din lume. Este una dintre cele cinci tari recunoscute ca detinatoare de arme nucleare si poseda cel mai mare arsenal de distrugere in masa. Rusia se revendica mare putere si ca putere regionala⁠(d) avand ambitii de potentiala superputere. Este membru permanent⁠(d) al Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite si partener activ al ASEAN, precum si membru al Organizatiei pentru Cooperare de la Shanghai, al G20, al Consiliului Europei, al Cooperarii Economice Asia-Pacific (APEC), al Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), si al Organizatiei Mondiale a Comertului (WTO), precum si membrul conducator al Comunitatii Statelor Independente (CSI), al Organizatiei Tratatului de Securitate Colectiva⁠(d)


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.