Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Dezvaluiri despre primii oameni preistorici
13 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Episodul 3 - Planeta de foc
472 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Episodul 4-Impactul cu un asteroid
512 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Povestea Pamantului si a vietii
822 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tarbosauri -
125 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Oamenii pesterilor
1.429 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Chihlimbarul
860 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Misterul obiectului urias de sub Marea Baltica
186 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce este acest misterios obiect scufundat sub Marea Balti
123 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Era uitata
137 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Au aparut pe Pamant in urma cu 500 de milioane de ani

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 17.12.2018  Adauga la favorite 401 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Potrivit unui nou studiu, care va fi publicat in Proceedings of the National Academy of Sciences, primele plante de pe Pamant au aparut in urma cu aproximativ 500 de milioane de ani, in Cambrian, cu aproximativ 100 de milioane de ani mai devreme decat s-a crezut anterior.

In primii patru miliarde de ani ai istoriei Pamantului, continentele au fost lipsite de viata, cu exceptia microbilor.



Toate acestea s-au schimbat odata cu aparitia plantelor terestre si ecologizarea continentelor prin crearea habitatelor naturale pe care animalele le-au ocupat mai tarziu.

Pe baza celor mai vechi fosile de plante, oamenii de stiinta au estimat ca plantele au aparut pe Pamant in urma cu aproximativ 420 de milioane de ani.

Fosila de Rhynia gwynne vaughaniiO fosila de Rhynia gwynne-vaughanii, datand din urma cu 400 de milioane de ani, care a fost descoperita in Aberdeenshire, Scotia. .

Intr-un studiu recent, realizat de profesorul Philip Donoghue de la University of Bristol si Dr. Harald Schneider de la Natural History Museum din Londra, se arata ca aparitia plantelor pe Pamant s-a produs cu o suta de milioane de ani mai devreme decat estimarile anterioare, ceea ce schimba conceptia actuala privind evolutia biosferei Pamantului.

Plantele au un rol important in dezagregarea si alterarea chimica a rocilor continentale, un proces cheie in ciclul carbonului care regleaza atmosfera si climatul Pamantului de-a lungul a milioane de ani.

Autorii studiului au folosit metodologia „ceasului molecular", care tine cont de diferentele genetice intre diferite specii si inregistrarile fosile ale unor specii inrudite cu ele care au trait anterior, pentru a stabili un calendar evolutiv al speciilor.

„Raspandirea globala a plantelor a condus la o modificare a climei continentale, insotita de o scadere drastica a nivelului de dioxid de carbon din atmosfera si de o racire globala", a declarat Dr. Jennifer Morris, coautor al studiului, de la University of Bristol.

„Incercarile anterioare de a modela aceste schimbari din atmosfera Pamantului s-au bazat pe un numar mult prea mic de inregistrari fosile, precum si pe unele inregistrari incomplete, iar cercetarile noastre arata ca acestea au condus la o evaluare gresita a momentului aparitiei primelor plante pe Pamant. Din acest motiv credem ca acele modele trebuie revizuite.

Inregistrarile fosile sunt prea rare si incomplete pentru a fi un ghid real privind originea plantelor terestre.

In loc sa ne bazam numai pe inregistrarile fosile, noi am folosit metodologia „ceasurilor moleculare" pentru a compara diferentele genetice dintre specii, iar aceste diferente genetice relative au fost apoi datate folosind inregistrarile fosile ca o baza de referinta.



Rezultatele noastre arata ca „stramosul" plantelor terestre traia in Cambrianul de mijloc, adica in perioada in care s-au identificat si primele animale terestre", a declarat Dr. Mark Puttick de la University of Bristol.

O dificultate cu care s-au confruntat cercetatorii in studiul lor este aceea ca relatiile dintre cele mai vechi plante terestre nu sunt pe deplin cunoscute.

„Am folosit diferite ipoteze privind relatiile dintre plantele terestre si am constatat ca acest lucru nu modifica varsta estimata a celor mai vechi plante terestre.

Orice incercari viitoare de a modela schimbarile atmosferice trebuie sa includa intreaga gama de incertitudini pe care le-am folosit in aceasta cercetare", au declarat autorii studiului.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.