Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Turism Arges,
543 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Obiective turistice din Romania
691 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  SULINA - obiective turistice
575 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Obiective turistice Mauritius
476 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Orasul Lassi-Kefalonia
242 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Iasi - obiective turistice
413 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
04:03
  Suceava - Obiective turistice
1.379 vizite - 0 comentarii
adaugat de TheBlackwing
 
02:12
  Cazare Busteni, atractii turistice
1.939 vizite - 2 comentarii
adaugat de cazarebusteni
 
  Lublin
1.150 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Agia Efimia-Kefalonia
205 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Varsovia – obiective turistice, cazare, restaurante

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 12.12.2018  Adauga la favorite 196 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Pana de curand, Varsovia era legata de Bucuresti pe cale aeriana doar de LOT, compania nationala poloneza. Evident, avand monopolul rutei, LOT si-a putut permite orice pret, asa ca preturile au fost destul de mari. Stirea buna am anuntat-o acum ceva timp – de pe 30 iunie 2017, Wizz Air va incepe sa opereze zboruri intre Bucuresti si Varsovia (se va ateriza pe aeroportul principal, aeroportul Chopin, aflat in plin centru). Pentru a vedea tarifele, aruncati o privire aici pentru zborul Bucuresti – Varsovia si pentru Varsovia – Bucuresti.

Cu trenul



Pentru cei ingroziti de zborul cu avionul, exista posibilitatea (foarte scumpa) de a merge cu trenul. Veti face minimum 26 de ore din Bucuresti-Nord pana la Warsawa Centralna, schimband in gara Budapest Keleti.

Cu autobuzul

Conform autogari.ro, nu exista curse directe intre Bucuresti si Varsovia. Poti merge cu Flix Bus pana la Viena si mai departe spre Varsovia.



Cum ajungi de la aeroport in oras, la Varsovia
Varsovia a reusit sa construiasca o linie de tren nou-nouta de la aeroport pana in centru. Trenul e la cativa pasi de terminalul 2 si pleaca la fiecare jumatate de ora. Face 20 de minute pana in statia Warsawa Srodmiescie, aflata sub gara centrala. Autobuzul 175 merge spre orasul vechi.



Cum calatoresti prin Varsovia
Varsovia are un sistem de transport in comun destul de complex, format din 200 rute de autobuz si 30 de tramvai. De asemenea, exista si o retea de metrouri, destul de noua, deschisa in 1995 care functioneaza in noptile de vineri si de sambata pana la 3:00 dimineata. Autobuzele opereaza pana la orele 23:00, dar exista si rute de noapte, in numar de 38 (au numere care incep cu N… deci N1, N2 pana la N38). Exista mai multe tarife, cel mai ieftin fiind de 3,40 zloti (3,45 lei) pentru o cursa de 20 de minute. Exista bilete pentru rute mai lungi, valabile 75 de minute pentru 4,40 zloti (4,45 lei) sau bilete de o zi de 15 zloti (15,30 lei).



Top 5 obiective turistice in Varsovia
Palatul Regal – este cladirea-simbol a centrului vechi. Complet distrusa in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, nu s-a aflat pe lista cladirilor care trebuiau reconstruite de regimul comunist, din cauza faptului ca era mult prea legata de regalitatea poloneza care s-a batut timp de secole cu vecinii rusi, care devenisera brusc „fratele nostru slav". A fost insa reconstruit fara niciun zlot de la bugetul de stat prin contributia polonezilor din toata lumea si munca voluntara. Poate fi vizitat, dar este lipsit de mobilele inzorzonate ale trecutului – au disparut sub bombele germanilor.
Orasul vechi – facut zob si el in razboi, a renascut si astazi este unul dintre cele mai placute zone ale Varsoviei – baruri, restaurante, magazine, aici gasesti totul si o atmosfera de voie buna.
Palatul Culturii – polonezii care au trait perioada comunista il urau de moarte, cei mai tineri sunt mai relaxati. Cadoul poporului frate sovietic este un bloc-turn construit in stilul goticului Stalinist la fel ca si Casa Scanteii (Presei Libere) din Bucuresti si a celor sapte Surori de la Moscova. Pe vremuri, era singurul zgarie-nor din Varsovia si putea fi vazut de oriunde din oras, acum este incadrat de blocuri moderne. Interiorul cladirii este somptuos, aducand aminte de Casa Presei Libere, dar va recomand sa urcati in varful turnului pentru o panorama excelenta a orasului. Nu va fie frica, nu trebuie sa o luati pe scari, exista lifturi.
Muzeul Insurectiei din Varsovia – Polonia a fost ocupata de nemti in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, dar o puternica miscare de rezistenta a fost constituita atat in afara Poloniei (Armata Poloniei Libere care a luptat alaturi de anglo-americani pe numeroase fronturi), cat si in interior. In momentul in care Armata Sovietica s-a apropiat la cativa kilometri de Varsovia, Armata din Interior s-a revoltat, lansand o miscare insurectionala de eliberare a orasului. Desi sovieticii inaintasera rapid, s-au oprit brusc, asistand pasivi la lupta disperata intre Wehrmacht si Armata Interna Poloneza, care pana la urma a fost zdrobita. Este evident ca sovieticii si-au dorit ca sa intre intr-o Varsovie unde sa nu exista o armata poloneza organizata si anticomunista. Muzeul te introduce in aceasta poveste extrem de tragica pentru polonezi.
Calea Regala – pe drumul dintre Palatul Culturii si Orasul Vechi se afla asa-numita Cale Regala, de-a lungul careia puteti admira numeroase monumente arhitectonice – palate, vile, biserici, dar si memoriale dedicate diverselor personalitati istorice ale tarii.


Unde sa dormi in Varsovia
Am dormit in multe locuri din Varsovia, de la pensiuni si hosteluri la hoteluri de 5 stele. Ai toate optiunile posibile, in functie de buget. Dar daca ai de ales, incearca sa stai in centru sau, cel putin, langa o statie de metrou.



Bani si plati in Varsovia
Valuta nationala a Poloniei este zlotul polonez, care are o rata de 1 – 1 cu leul romanesc (deci va este usor sa comparati preturile). Cardurile de credit sunt folosite peste tot – pe la hoteluri, restaurante, magazine, chiar si la automatele de bilete de transport in comun, asa ca nu e o problema daca veniti cu putin cash la voi. Daca folositi cardul MasterCard WIZZ Bancpost, pe langa serviciile obisnuite ale unui card de credit, la fiecare cumparatura poti acumula puncte care se pot concretiza in discounturi la bilete de avion Wizz Air si chiar in zboruri gratuite.



Ce sa faci dincolo de Varsovia
Polonia nu se limiteaza doar la Varsovia, dimpotriva. Peste tot vei gasi orase cu niste centre istorice frumoase, de la Poznan pana la Gdansk, perla coroanei fiind desigur Cracovia. De asemenea, din Varsovia puteti gasi zboruri la preturi bune spre capitalele celorlalte tari baltice, dar si spre Reykjavik


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.