Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  FlevOnice, Olanda
54 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Kinderdijk-Olanda
1.184 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Conditii generale de calatorie cu masina-Belgia
563 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Leiden-Olanda
143 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Giethoorn-Olanda
94 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Conditii de calatorie cu masina: Estonia
538 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Frumusetea Serpentinelor din Romania
643 vizite - 0 comentarii
adaugat de dinexperienta
 
  Gradinile Keukenhof-Olanda
1.323 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Haarlem-Olanda
100 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Edam -Olanda
183 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Conditii de calatorie cu masina: Olanda

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 11.12.2018  Adauga la favorite 186 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Conditiile generale de intrare si sedere in Olanda pentru cetatenii romani, pentru o perioada de pana la trei luni, sunt urmatoarele:

detinerea unui pasaport sau carti de identitate valabile

Atentie! actele de identitate cu deteriorari va pot crea probleme la trecerea granitei.
Atentie! calatoria in Antilele Olandeze (Aruba, Bonaire, Curacao, Sint Maarten, Saba si Sint Eustatius) necesita detinerea unui pasaport. Nu este necesar sa aveti viza.

Asigurare medicala pentru situatii de urgenta (cardul european de asigurare medicala si/sau asigurare medicala de calatorie incheiata la o companie privata);

Va recomandam sa detineti mijloacele financiare necesare acoperirii cheltuielilor pe durata calatoriei.

Olanda este o tara cu un nivel de infractionalitate scazut. Infractiuni minore de tipul furtului din buzunare, inselaciunilor sau furtului din masini pot aparea in zone aglomerate (gari, statii, parcari, centre comerciale, benzinarii sau zone de servicii pe autostrazi). Se recomanda prudenta si atentie deosebita in zonele turistice, in particular Amsterdam.

Este recomandabil ca documentele si valorile personale, biletele de calatorie si banii sau cartile de credit sa fie pastrate in locuri sigure si sa nu fie expuse in mod vizibil asupra persoanei sau in masini. Masinile trebuie incuiate si asigurate cu sisteme de alarma.

In cazul unor incidente care afecteaza siguranta persoanei sau a bunurilor, se recomanda contactarea celui mai apropiat birou al politiei. In cazul disparitiei actelor de identitate, este necesar sa inregistrati acest lucru la biroul local de politie si sa anuntati Sectia Consulara a Ambasadei Romaniei la Haga.

In cazul unor incidente grave trebuie apelat numarul de urgenta 112 (politie, pompieri, salvare).

Se recomanda, de asemenea, sesizarea Ambasadei Romaniei, care poate acorda asistenta consulara in conditiile prevazute de lege.

Asigurarea medicala este obligatorie in Olanda. Recomandam tuturor cetatenilor romani care calatoresc in Olanda sa incheie polite de asigurare medicala si de calatorie, pentru intreaga durata a deplasarii.

In cazul in care sunt necesare servicii medicale, trebuie luata in primul rand legatura cu agentul sau partenerul olandez al societatii de asigurari care a incheiat polita. Acesta va indica unitatea sau unitatile medicale care pot furniza serviciile medicale pe baza politei de asigurare. Serviciile medicale sunt prestate in conformitate cu clauzele prevazute in polita de asigurare. Serviciile medicale suplimentare, neacoperite de polita de asigurare, vor fi achitate in mod individual de beneficiar.

In Olanda, circulatia auto se efectueaza pe partea dreapta a drumului. Accesul pe autostrazi nu este supus platii de taxe.

Starea generala a drumurilor si infrastructurii este foarte buna.

Parcarea este permisa numai in locuri rezervate si este adesea contra cost.

Parcarea in locurile nepermise sau neplata parcarii duce la aplicarea unei amenzi ridicate.

Centura de siguranta este obligatorie, inclusiv pentru pasagerii din spate. Functioneaza sistemul prioritatii de dreapta.

Limitele de viteza admise: in interiorul localitatilor – 50 km/ora; drumuri nationale, centuri ocolitoare – 80 km/ora; autostrazi – 100 / 120 / 130 km/ora (conform indicatiilor de la fata locului).

Este permisa purtarea unei convorbiri telefonice la volan prin sistem handsfree.Orice alta folosire a telefonului mobil este interzisa in timpul condusului.

Pe teritoriul Olandei, legislatia rutiera interzice utilizarea aparatelor de detectare a radarelor si a celor antiradar, iar utilizarea acestora reprezinta contraventie. De regula, echipajele de politie au montate in masini dispozitive de detectare a aparatelor antiradar.

Permisul de conducere valabil emis in Romania este recunoscut in Olanda.

In caz de accident usor in care sunt implicate si alte masini, completati, impreuna cu soferii celorlalte autovehicule, formularul tip pus la dispozitie de societatile de asigurari pentru solutionarea amiabila. Notati elementele de identificare ale celuilalt autovehicul implicat in accident si ale societatii de asigurare a acestuia.
Daca exista raniti, apelati numarul de urgenta 112 pentru ambulanta si politie si acordati primul ajutor. Adresati-va pentru sprijin partenerului societatii romane de asigurari din tara respectiva care figureaza pe Cartea verde.

In cazul unui accident rezultat cu avarierea grava a autoturismului sau cu vatamarea ori decesul unei persoane, este interzisa mutarea vehiculului pana la sosirea politiei la locul accidentului, care constata faptele si intocmeste un proces verbal. Acest document este esential pentru stabilirea vinovatiei si se impune obtinerea unei copii din partea persoanei vatamate, in special daca aceasta este turist strain.

In cazul producerii de accidente de circulatie care cauzeaza decesul unui cetatean roman, autoritatile locale procedeaza la intocmirea formalitatilor necesare, inclusiv eliberarea certificatului de deces.

Telefoane utile pentru informatii privind traficul sau conduita in caz de accident:

serviciul de urgente – 112
​Atentionari speciale

In localitati, se recomanda sa se acorde o atentie deosebita biciclistilor, care au o pondere foarte insemnata in traficul rutier

Acestia circula in principal pe pistele special amenajate, dar se pot afla si pe carosabil. Este necesara atentie deosebita in cazul virajelor la dreapta in situatiile in care atat masinile, cat si biciclistii de pe acelasi sens au culoarea verde la semafor.

Desi orice fel de drog este ilegal in Olanda este permisa detinerea a maximum 5 grame de canabis sau cresterea a maxim 5 plante de canabis. Orice persoana care incalca aceste reguli poate fi retinuta de politie si judecata. Autoritatile olandeze abordeaza extrem de serios si strict cultivarea si detinerea de canabis pentru alte scopuri decat consumul personal, in limitele sus-mentionate.

Este interzisa intrarea sau iesirea din Olanda cu orice fel de drog.

Informatii turistice despre Olanda (www.holland.com/uk; www.holland.nl)


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.