Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Misterul bustului lui Nefertiti |
84 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Orasul pierdut al Troiei
419 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Troia istoria din spatele mitulul
405 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Imperiul uitat al Persiei
179 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bizantul, imperiul pierdut-Bizantul, imperiul pierdut
493 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cautarea cetatii Maya pierdute din La Carona
302 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Criptozoologia, omul maimuta
423 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Kolmanskuppe, Namibia
855 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Orasul artelor si stiintelor,
1.287 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jaipur - India
1.033 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Orasul pierdut al Zeului maimuta

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 11.12.2018  Adauga la favorite 602 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Exploratorii care au descoperit ruinele unui oras in jungla din Honduras in timp ce se aflau pe urmele legendarului „Ciudad Blanca" (Orasul Alb) – cunoscut si sub numele de Orasul pierdut al Zeului Maimuta – au fost desfigurati de un parazit care le-a necrozat fetele. Orasul a fost abandonat in secolul XVI, dupa ce locuitorii au devenit convinsi ca zeii au blestemat asezarea cu o molima necrutatoare.

Legendele unui oras pierdut
Orasul pierdut al Zeului Maimuta este un oras legendar despre care se credea ca se gaseste in padurile tropicale virgine din Mosquitia, in estul statului Honduras. Conchistadorul spaniol Hernan Cortes a mentionat ca a primit „informatii de incredere" despre ruinele antice, insa nu le-a gasit niciodata. In 1927, pilotul Charles Lindbergh a afirmat ca, in timp ce zbura peste Honduras, a observat mai multe monumente construite din piatra alba.
In anii ’30, deja aparusera mai multe zvonuri despre un loc din Honduras numit Orasul Zeului Maimuta, despre care se spunea ca este acelasi cu Ciudad Blanca. In 1939, exploratorul Theodore Morde a anuntat ca a gasit orasul. Drept dovada, de la locul descoperirii a luat si a dus in Statele Unite mii de obiecte.

Potrivit lui Morde, bastinasii i-au povestit ca statuia uriasa a unui zeu maimuta era ingropata in oras. Exploratorul nu a dezvaluit niciodata locul exact al orasului antic, pentru a-l feri de hoti. El spera sa se poata intoarce mai tarziu pentru a cerceta locul in amanunt.
Exploratorii sunt loviti de furia Zeului Maimuta
In ciuda legendelor conform carora zona este blestemata, autorul american Douglas Preston si un grup de exploratori nu s-au lasat intimidati. Grupul, format din exploratori si arheologi americani si hondurieni, a pornit in cercetarea padurilor tropicale din Honduras si Nicaragua, in speranta ca va gasi orasul pierdut.

In timpul calatoriei, exploratorii s-au confruntat cu serpi rapitori si cu vegetatia aproape imposibil de strapuns. In 2015, ei au reusit sa gaseasca ruinele orasului, dar la scurt timp dupa aceea au contractat o boala extrem de periculoasa: leishmanioza.
Preston a descris in detaliu simptomele groaznicei boli:

„Parazitul migreaza in membrana mucoasa a cavitatii bucale si a nasului si practic le mananca de vii. Iti cade nasul, iti cad buzele si in final fata ta devine o rana deschisa gigantica".

Totusi, exploratorul a afirmat ca, desi s-a imbolnavit, tot nu crede ca este vorba de un blestem si nu regreta deloc experienta.

Secretele ruinelor din Orasul pierdut al Zeului Maimuta
In ruinele pe care le-au descoperit, acesti curajosi exploratori au gasit un numar impresionant de artefacte sculptate in piatra si din argila, inclusiv un tron, datand din anii 1.000-1.500 i.e.n.

Preston este convins ca ruinele Orasului Alb mai ascund multe secrete, dar, dupa ce a trecut atat de aproape de moarte, nu se grabeste sa se intoarca si sa continue sapaturile. „Este pur si simplu prea periculos", a spus el, dupa ce doctorii l-au avertizat ca, fara tratament, risca sa-si piarda fata.

Preston n-a fost singurul lovit de sinistrul parazit. In urmatoarele cateva luni, peste jumatate dintre membrii grupului au inceput sa aiba simptome si au necesitat tratament. Povestea aventurii lui Preston o veti putea afla din cartea „Orasul perdut al Zeului Maimuta", pe care a publicat-o la inceputul acestui an.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.