Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum pastram bananele?
357 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sa prepari acasa o crema naturala de protectie solara
110 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa iei cele mai bune decizii
955 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce trebuie sa stii despre curatarea ochelarilor
386 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum stim daca pepenele e copt
367 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum pastram aroma cafelei pentru mai mult timp
310 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi, pentru slabit
1.012 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Unt congelat
626 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  De ce mananc 2 oua pe zi?
121 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum impachetam un cadou?
604 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Cum sa prepari cea mai buna tochitura moldoveneasca

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 10.12.2018  Adauga la favorite 811 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Tochitura de porc este unul din felurile de mancare pe gustul romanilor si retetele difera de la o zona la alta. Tochitura moldoveneasca este cea mai apreciata Reteta tochiturii moldovenesti este pe cat de simpla, pe atat de gustoasa. Spre deosebire de alte zone ale tarii, unde gospodinele aduga in friptura ceapa, morcov ras, bulion de rosii sau boia de ardei, moldovencele inabusa carnea cu o ceasca de vin alb sec. Acesta este ingredientul care face carnea mai frageda si mai aromata. Condimentele care nu trebuie sa lipseasca din tochitura moldoveneasca sunt: cimbrul, piperul, foile de dafin si usturoiul. Se prepara in aproximativ o ora.
Tochitura cea mai buna se face din carne foarte proaspata, un pic mai grasa (in niciun caz din muschiulet sau carne macra). Intr-un ceaun din tuci se pune la topit untura ori slaninuta taiata cubulete (daca nu avem putem pune la incins cateva linguri de ulei, cat sa unga bine fundul ceaunului), apoi se aduga carnea. Se amesteca cu o lingura/spatula din lemn pana se albeste carnea pe toate partile, apoi se aduga cate o cescuta de apa si se lasa la fiert. Cand scade mai adaugam cate un pic de apa si amestecam, asa incat carnea sa fiarba la foc scazut. Se adauga sare dupa gust, piper, foi dafin si cimbru. Dupa ce scade apa si carnea capata acea culoare maronie se inabusa cu vin. Spre final se adauga usturoiul maruntit si se mai lasa la fiert 5-10 minute. Tochitura moldoveneasca poate sa contina, dupa preferinte, carnaciori ori organe de porc (ficat si rinichi). Acestea trebuie adaugate in ceaun dupa ce friptura trage primul clocot. La un kilogram de carne se adauga cel mult 300 gr de carnaciori si 250 grame de organe, taiate cubulete. Cand tochitura este aproape gata se pune la fiert mamaliguta si se prajesc ochiurile. Cand totul este gata, pe o farfurie intinsa se aseaza in mijloc mamaliguta, deasupra se pune ochiul prajit cu branza sarata rasa deasupra iar in jurul mamaligutei se pune tochitura cu sos.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.