Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  PUMA PUNKU
1.024 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Brutar francez uimitor! Brutaria lui japoneza!
420 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O calatorie epica catre stele invecinate
80 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mistere neelucidate – Masacrul din Las Cruces
769 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CUBA pe care nu vor sa o vezi
94 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bani, fericire si viata vesnica - Lacomia
110 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Orasul Vechi Israel
1.477 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bye Bye Africa (1999)
3.928 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Turnul care inghite copii
458 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  1/3.Bangladesh - Partea 1
862 vizite - 0 comentarii
adaugat de mariab
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Puma Punku

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 27.11.2018  Adauga la favorite 850 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
umapunku sau Puma Punku este parte a unui mare complex templu/grup de monumente, parte a zonei arheologice pre-columbiane Tiwanaku din Bolivia. Este o alta platforma facuta de( oameni??), construita pe axa vest-est, ca si Akapana. Principala diferenta intre ea si alte structuri din oras este constructia in forma “T". Masoara 150 de metri pe fiecare latura si are o inaltime de 5 metri. Cel mai greu bloc de piatra cantareste 131 de tone si a fost adus de la 10 km departare. La construirea ei s-a folosit tehnologie superioara,se pare sa fi fost o baza a extraterestrilor.. Cum au putut oamenii sa aduca masivele constructii din piatra la aproximativ 3500m altitudine si cu ce tehnologie? In zidurile care mai sunt in picioare se vad sculptate capete ale diferitelor rase de oameni sau extraterestrii.

Puma Punku este un mare complex templier localizat pe un podis inalt din Tihuanaco, Bolivia, care dateaza de acum 14.000 de ani si cuprinde mai multe structuri din blocuri masive de piatra taiate cu o precizie incredibila in diverse forme geometrice.

Este foarte putin probabil ca pietrele in Puma Punku sa fi fost taiate cu ajutorul vechii tehnici, poate doar cu o tehnica de care nu stim in momentul de fata. Pietrele din Puma Punku sunt alcatuite din granit si diorit si singura piatra care este mai dura ca acestea doua, este diamantul. La vremea respectiva singurele unelte pe care le aveau indigenii erau din cupru. Blocurile prezinta canale adanci de 6 mm taiate cu precizia laserului.

Nu numai ca aceste pietre au fost greu de taiat, dar ele sunt, de asemenea, extrem de grele. Una dintre aceste pietre cantareste aproximativ 800 de tone iar cea mai apropiata cariera este la 10 mile. Cum au putut acesti oameni sa mute aceste blocuri care cantaresc zeci de tone si cum au fost capabili sa formeze o structura cu ele?

Pietrele au fost taiate intr-un anumit fel si cu o precizie extraordinara. Taieturile de pe aceste pietre sunt perfect drepte. Gaurile sunt perfecte, si toate de aceeasi adancime. Toate blocurile sunt taiate, astfel incat acestea se intrepatrund si se potrivesc impreuna ca un puzzle, inaltand o structura de patru nivele. Nu exista urme de mortar.

Potrivit expertilor, si modul in care au fost amplasate uriasele blocuri de piatra ridica semne de intrebare, in conditiile in care nu s-a descoperit nicio urma privind tractarea si montajul acestora.

Indigenii au putut face toate astea numai cu ajutor din partea “zeilor" (extraterestri) care au intervenit cu tehnologia lor pentru a-i invata sau a le arata cum sa construiasca asemenea minuni care sa dainuiasca mii de ani.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.