Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Croatia-Umag
1.169 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Croatia
763 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Stiniva-Croatia
880 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Croatia paradisul exotic
1.205 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
01:41
  Dubrovnic, Croatia
1.088 vizite - 0 comentarii
adaugat de lavinia
 
01:36
  Dubrovnik, Croatia
1.706 vizite - 1 comentarii
adaugat de lavinia
 
  Dubrovnik-Croatia
993 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pucisca-Croatia
526 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Croatia -Lovran
1.230 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Brac Bol, plaja Zlatni Rat -Croatia
925 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Sibenik-Croatia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 19.11.2018  Adauga la favorite 316 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Sibenik (Sibenico in italiana) este un oras in partea de est a Croatiei, la gura de varsare a raului Krka in Marea Adriatica. Este resedinta cantonului Sibenik-Knin. Are o majoritate etnic-croata, care compune 94,02 % din populatie. Biserica principala din oras, Catedrala Sf. Iacob, este din anul 2000 pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

Spre deosebire de alte orase de-a lungul coastei Adriatice, care au fost fondate de catre greci, iliri si romani, Sibenik a fost fondat de slavi. Sapaturile la castelulu Saint Michael, au dovedit ca asezarea a fost locuita cu mult inainte de sosirea efectiva a croatilor. A fost mentionat pentru prima data sub numele actual, in 1066, intr-o Carta a Regelui croat Petar Kresimir IV si, pentru o perioada de timp, a fost scaunul regelui croat. Din acest motiv, Sibenik este de asemenea, numit "Kresimirov Grad" (orasul lui Kresimir). Este cel mai vechi oras croat pe malul de est al Marii Adriatice.

Intre secolele 11 si 12, Sibenik a fost disputat intre Venetia, Bizant, Ungaria si Regatul Bosniei, pana cand a fost in cele din urma cucerit de venetieni in 1116. I-a fost acordat statutul de orasabea in 1298. Orasul, la fel ca restul Dalmatiei, a rezistat luptelor cu venetienii timp de trei ani pana in 1412. Imperiul Otoman a inceput sa ameninte Sibenik, la sfarsitul secolului 15, dar niciodata nu a reusit sa-l cucereasca.

In secolul al 16-lea, a fost construita Cetatea Sf.Nicolae si prin secolul 17, fortificatiile sale au fost din nou imbunatatite prin cetatile Sf.Ioan (Tanaja) si Subicevac (Barone). Caderea Republicii venetiene in 1797 a adus Sibenik sub autoritatea monarhiei habsburgice.

Sibenik are un climat mediteranean, cu ierni blande si umede, iar verile sunt calde si uscate. Lunile ianuarie si februarie sunt cele mai reci, iar iulie si august sunt lunile cele mai fierbinti. In luna iulie temperatura maxima medie este de aproximativ 30°C.

Sibenik este un centru politic, educational, industrial si turistic din tinutul Sibenik-Knin.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.