Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
01:39
  ,Promenada Finycudes Larnaca, Cipru
1.355 vizite - 0 comentarii
adaugat de alin
 
  Cipru
1.730 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cipru - Pastele ortodox in Palm Beach Hotel -2014
1.122 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Aqua park-uri din Europa – Fasouri Watermania din Cipru
115 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Water World din Ayia Napa, Cipru
112 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Agia Napa
1.093 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Manastirea Kykkos si Mormintele Regilor din Paphos HD
2.080 vizite - 1 comentarii
adaugat de hanul
 
  Ormideia-Cipru
470 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
00:43
  Famagusta, Cipru in 1971
2.374 vizite - 1 comentarii
adaugat de alexandra
 
  Districtul Kyrenia
513 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Cipru

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 19.11.2018  Adauga la favorite 699 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Cum ajungi in Cipru
Ciprul este o insula, deci in 99% dintre cazuri turistii zboara spre unul dintre aeroporturi. Principala poarta aeriana a Ciprului este aeroportul national din Nicosia, iar zborurile spre Romania sunt foarte frecvente – Tarom, WizzAir si Blue Air, toate opereaza zboruri intre Bucuresti si Larnaca (tinand cont de dimensiunea comunitatii romanesti din insula – care reprezinta cam 8-10% din populatia Republicii,. Zboruri multe, competitie mare, daca te gandesti din timp, poti sa gasesti bilete la preturi neasteptat de mici. Nu exista feribot intre Republica Cipru si Grecia, a fost scos acum ceva timp, in schimb exista un feribot spre Haifa, Israel.

Cand veniti cu avionul in Cipru, incercati sa stati la geam pe partea stanga (si pe cea dreapta cand pleci din Cipru) pentru a admira insula… vei avea parte de o priveliste de zile mari!

Se poate zbura si pe aeroportul Ercan din Ciprul de Nord, dar este mai complicat. Aeroportul Ercan nu este recunoscut international si doar companiile aeriene turcesti opereaza acolo. Se poate ajunge (facand schimb la Istanbul) cu Turkish Airlines sau Fly Pegasus, dar preturile sunt mai mari decat daca zbori direct la Larnaca. Exista un feribot intre tarmul turcesc din zona Antalya si orasul Girne (Kyrenia).





In primul rand, pentru iubitorii de condus, circulatia este pe stanga ca la englezi. Din cand in cand, in zonele turistice, apar indicatoarea care iti reamintesc ca in Cipru se conduce pe stanga. Daca vezi vreun sofer conducand aiurea sau incurcandu-se prin vreun sens giratoriu, in mod cert e strain. Cipriotii sunt intelegatori si obisnuiti cu turistii, asa ca posibilitatea de a primi injuraturi si claxonari este aproape nula.

Revenind la transportul in comun, vei gasi destule autobuze care conecteaza marile orase sau statiunile. Mai nou, exista si autobuze de noapte intre Aya Napa si Larnaca pentru cei care vor sa danseze pana la 5 dimineata in Aya Napa, dar au cazarea in Larnaca. Spre deosebire de anii precedenti, transportul in comun functioneaza chiar si in weekend si in zilele de sarbatori legale, dar la o frecventa redusa. Preturile sunt rezonabile –

In Ciprul de Nord, exista o retea de dolmus-uri, minibuzuri Sunt frecvente si nu au sambata, nu au duminica, nu au Paste, nu au Ramadan. Functioneaza!

Nu exista transport public intre Nord si Sud, poti trece cu masina inchiriata (atentie la asigurari insa) sau pe jos.



Viza Cipru
Cipru este in Uniunea Europeana, deci poti calatori pe insula doar cu cartea de identitate. In momentul in care vom intra in zona Schengen, nu vom mai avea parte nici de control la pasapoarte cand pleci din Otopeni si aterizezi in Larnaca, dar, oricum, e musai sa ai un document de identitate la tine.

Pentru a trece in Ciprul de Nord, iti trebuie cartea de identitate. Vei primi o hartie, pe care iti vei scrie numele, numarul cartii de identitate, data si vei primi o stampila. La iesirea din Ciprul de Nord vei primi o a doua stampila si gata!







Ce poti face in Cipru


Orase de vizitat: Nicosia – de neratat, dar si triunghiul Girne – Bellpais – castelul St. Hillarion aflat in Nord. Orasul Famagusta, care timp de secole a fost principalul port al insulei, este, de asemenea, unul dintre cele mai interesante orase de vizitat. Tinand cont ca cel mai probabil veti ajunge in Cipru via Larnaca, nu pierdeti ocazia sa va plimbati si prin acest oras. Nu o sa dureze prea mult


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.