Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  20 ce lucruri pe care le vezi doar in India
85 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  India in pragul haosului
35 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 10 al celor mai populate tari de pe glob-India
1.275 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  India pro si contra -
1.106 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  India - Un loc periculos pentru a fi Femeie / BBC 2013
1.480 vizite - 0 comentarii
adaugat de grisa
 
  Happy Holi in Mandawa -India
888 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria Indiei - The story of India (Documentar BBC)
1.780 vizite - 0 comentarii
adaugat de sybylac
 
  15 cele mai uimitoare situri abandonate din India
270 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce nu va spun despre viata in India- Partea 1
67 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  India partea I
1.519 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Dwarka -India

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 19.11.2018  Adauga la favorite 421 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Printre India multe site-uri de pelerinaj diferite, mai ales a celor vazute sunt in mod traditional ca fiind sfant in special pentru o varietate de motive diferite mitologice. Preeminent printre aceasta listare sunt Puri sapta sau sapte orase sacre si Dhamas patru sau salasuri "Divine" (pentru mai multe informatii despre Dhamas, a se vedea fotografii si text pentru Rameshvaram, de pe acest site). Cele sapte orase sacre ale Ayodhya, Mathura, Haridwar, Banaras, Kanchi, Ujjain si Dwarka sunt cunoscute ca Mokshada, "distribuitor de Eliberare" inseamna, iar aceste site-uri se crede ca a conferi eliberarea asupra tuturor persoanelor care mor in interiorul granitelor lor. Dwarka, unul din sapte orase sacre aceste, este, de asemenea, listat printre cele patru locuintele Divine.

Rar vizitat de occidentali, din cauza locatiei sale de la distanta in stare de vest a Gujarat, fascinant si extrem de frumoasa Jagatmandir templu este marginita pe de o parte de coasta oceanului si pe de alta parte de catre orasul Dwarka. Unul dintre site-uri din India pelerinaj cele mai vechi si cel mai venerat, fundal arheologic si istoric Dwarka este invaluita in mister. Mitologic, Dwarka - sau Dvaravati cum este cunoscut in sanscrita - a fost ales de site-ul Garuda, Eagle Divin, care a adus aici cand Krishna a plecat Mathura. Krishna a fondat oras frumos si a trait acolo in anii ramasi din viata lui pana cand a murit (conform legendei), in 3102 i.Hr.. Oamenii de stiinta confera faptul ca cele mai vechi parti ale templului Jagatmandir poate in prezent, numai la reconstructii ale perioadei Gupta in 413 AD.

In secolul al saptelea Shankaracharya salvie stabilit patru manastiri mari in directiile cardinale ale tarii (Sringeri in sud, Puri in est, Joshimath in nord, si Dwarka in vest). Acest accent pus pe Dwarka crescut si mai mult importanta sa ca un loc de pelerinaj. Temple originale au fost distruse in timpul secolului al 11-lea de catre armatele musulmane; frecvent reconstruit, au continuat sa fie atacat de musulmani, prin secolul 15. Templul existent al Jagatmandir, de asemenea, cunoscut sub numele de Sri Dwarkadish, dateaza dintr-o reconstructie 1730. Acesta are 52 de metri inaltime, si sa consacre un idol numit Sri Ranchhodrayji. Templul standuri cinci etaje inaltime si este construit pe 72 piloni.

Elevii de stiinta vor recunoaste semnificatia archaeoastronomy in acest numar 72, unul dintre numerele cele mai importante din "Codul de precesional" asa-numitele (re) descoperite de oamenii de stiinta si Santillana Dechend von. Fenomen astronomic al precesiei se refera oscilatie foarte lenta a axei de pamant si efectul acesteia pentru pamant legate de observatori ale unui derapaj treptata si ciclica a centurii de zodiacului impotriva punctul rasaritul soarelui. Acest derapaj precesional functioneaza la rata de un grad la fiecare 72 de ani si inseamna ca fiecare constelatie gazduieste soare pentru o medie de 2160 de ani. Toate cele douasprezece constelatii dura 25,920 ani pentru a trece complet prin ciclul. Aceste numere de 72, 2160, 25920 si diferitele permutari ale acestora s-au dovedit de Santillana si Dechend von, in Mill lor cartea lui Hamlet, de a fi misterios prezent in mituri antice si arhitectura sacra din intreaga lume. In timp ce studiul putin archaeoastronomical de Jagatmandir templu a fost realizat pana acum, prezenta numarului 72 in atat de importanta o parte a arhitecturii templului sugereaza ca studiile viitoare vor duce la revelatii multe fascinante.

Pe langa faptul ca o sapta Puri, un Dhama, si un Mutt Shankaracharya, Dwarka este, de asemenea, vizitat de un numar mare de pelerini din cauza asocierii sale cu marele sfant bhakti Mira Bai. Unul dintre cei mai populari sfinti din India, Mira Bai a renuntat viata ei splendida ca sotia unui rege puternic secolul 16 sa dedice zi ei la inchinarea Domnului Krishna. Mira Bai a urmat calea spirituala cunoscuta sub numele de Bhakti Yoga, care se caracterizeaza printr-o iubire devotionala a lui Dumnezeu. Mult mai usor de a practica (si, probabil, mult mai eficient la producerea de iluminare spirituala), decat alte metode yoghine care necesita studiu al textelor si disciplina mare, Bhakti Yoga este principala metoda religios al maselor pline India. Calea yoghinul bhakti este, in esenta practica de a invoca prezenta divina prin adorarea o statuie, icoana sau pictura a unei zeitati. In cazul in care Mira Bai, ca si in multe alte sfinti din lunga istorie a Indiei, aceasta invocare chemat nu numai prezenta simtita a divinitatii, dar de fapt, o vie, in miscare sub forma de Krishna. Similar cu aparitiile fizice ale Mariei si a lui Hristos pentru crestini devotati, Krishna a vizitat Mira Bai a manca, canta, danseaza si se joaca cu ei. Mira Bai a trait ultimii ani ai vietii ei in Dwarka si acolo a scris poezii nemuritoare Krishna ei de dragoste. Krishna, divinitatea devotional proeminenta in hinduism este venerat aici si legiuni de yoghini bhakti, cum ar fi Mira Bai au infuzat templu, cu o putere de iubire. Altarul pelerinaj de Jagatmandir in Dwarka este astfel extrem de incarcat cu calitatea sau energia de devotament si va trezi si amplifica aceasta calitate in pelerinii.

Legende vechi de Dwarka spune ca cetatea sfanta a fost mult timp in urma in intregime spulberat de un val mare de apa. Aceasta legenda, luate in considerare de catre istorici si arheologi contemporani, a fost recent dat crezare de constatari ale unor noua stiinta de cartografiere inundatiilor, care produce modele exacte de tarmurile antice de la date stabilite. Legenda a fost acordat un sprijin in continuare prin studii oceanografice care s-au dovedit existenta unor structuri templu scufundate in largul coastei de Dwarka.

Alte site-uri sacre asociate cu Krishna sunt Mathura, Vrindivana, Gokula, Barsana, Govardhana si Kuruksetra.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.