Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Raul Neretva - Bosnia - Hertegovina
439 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sarajevo-Bosnia si Hertegovina,
453 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mostar Bosnia-Hertegovina
848 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Kravica - Bosnia Hertegovina
923 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Blagaj, Bosnia si Hertegovina
532 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tirana -Albania
1.193 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Conditii de calatorie cu masina: Bosnia si Hertegovina
596 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  ZADAR, CROATIA
644 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Statiunea de schi Jahorina- Bosnia & Herzegovina
102 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Destinatii de vacanta inedite si ieftine, pentru 2016
930 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Bosnia si Hertegovina

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 16.11.2018  Adauga la favorite 545 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Bosnia si Hertegovina (Bosnia-Hertegovina, cunoscuta pe plan local ca: Bosna i Hercegovina/Bocha n Xepuerobnha, pronuntie bosniaca: /bosna i xertseɡoʋina/, abreviata ca BiH/BnX) este o tara in Europa de sud-est cu o populatie de circa patru milioane de locuitori. Tara este patria a trei etnii constituente: bosniacii, sarbii si croatii. Alti locuitori apartinand altor grupuri etnice nu au statutul de „constituenti". Un cetatean al Bosniei si Hertegovinei, indiferent de etnie, este de obicei numit bosniac.

Tara se invecineaza cu Croatia la vest cu Serbia la est si Muntenegru la sud-sud-est. Are iesire la mare sub forma unei mici fasii de pamant de circa 20 km la Marea Adriatica, in jurul orasului Neum. Interiorul tarii este predominant muntos cu diferite rauri, cele mai multe nenavigabile. Capitala este la Sarajevo, care este de asemenea si cel mai mare oras.

Bosnia si Herzegovina a fost una din cele 6 republici ale Iugoslaviei. Si-a castigat independenta in cursul razboaielor din anii 1990 si, in conformitate cu Acordul Dayton, este administrata de un reprezentant numit de Consiliul de Securitate al ONU. Este descentralizata si impartita din punct de vedere administrativ in doua entitati, Federatia Bosniei si Hertegovinei si Republika Srpska.

Bosnia este principala regiune geografica a statului modern, si formeaza coloana sa vertebrala istorica. Hertegovina este cel mai important dintre celelalte teritorii unite politic cu Bosnia, si a fost inclusa in numele oficial al tarii incepand cu mijlocul secolului al 19-lea.

Denumirea „Bosnia" vine de la asezarea geografica a regiunii prin care trece raul Bosna. „Hertegovina" a fost in trecut un ducat austriac („Herzog" insemnand „duce" in limba germana). Teritoriile au fost unite administrativ dupa ce Bosnia a fost ocupata de Imperiul Otoman in 1463, iar Hertegovina 20 de ani mai tarziu


Conform unei estimari a Organizatiei Mondiale a Turismului, Bosnia si Herzegovina vor avea a treia crestere ca marime a turismului din lume intre 1995 si 2020.

Lonely Planet, care a alcatuit clasamentul celor mai bune orase din lume, a clasat Sarajevo, capitala si gazda Jocurilor Olimpice de Iarna din 1984, pe locul 43, inaintea Dubrovnikului (locul 59), Ljubljanei (locul 84), Bledului (locul 90), Belgradului (locul 113), si Zagrebului (locul 135).[29] Turismul in Sarajevo se centreaza mai ales pe aspecte istorice, religioase si culturale. Bosnia a devenit si o destinatie din ce in ce mai populara pentru schi si ecoturism.

Mai recent, Sarajevo a fost nominalizat in 2010 drept unul dintre cele mai bune 10 orase din lume de vizitat.[30] In martie 2012, Sarajevo a castigat competitia blogului de calatorii Foxnomad pentru cel mai bun oras de vizitat, depasind peste o suta de orase din intreaga lume.

Bosnia si Hertegovina ramane una dintre ultimele regiuni naturale nedescoperite din Alpii Dinarici, cu zone salbatice vaste. Revista National Geographic a denumit Bosnia si Hertegovina „cea mai buna destinatie pentru aventuri si mountain biking in 2012".[32] Alpii Dinarici bosniaci sunt cautati si pentru drumetie si alpinism, avand atat climat mediteranean, cat si alpin. Raftingul este un sport foarte popular, fiind practicat pe trei rauri, inclusiv pe cele mai adanci chei din Europa, cheile raului Tara


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.