Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ce s-a intamplat de-a lungul vremii in 4 martie
1.228 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Planul lui Hitler de cucerire a Americii de Nord
826 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Justinian cel Mare, imparatul care nu dormea niciodata
3.237 vizite - 0 comentarii
adaugat de agata
 
  Istoria diamantelor
704 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nero
1.331 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Donald Trump - Biografia unui miliardar
1.418 vizite - 0 comentarii
adaugat de zorba
 
  Asasinarea lui Cezar: cine a planuit, de fapt, crima?
950 vizite - 0 comentarii
adaugat de luca
 
  Gabriele d’Annunzio - Rivalul lui Mussolini
1.339 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Ronald Reagan - Biografia unui Presdintte
1.004 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Al Capone – Gangsterul prin excelenta
1.080 vizite - 0 comentarii
adaugat de zorba
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Istorie
 

 

Hedy Lamarr - Actrita,inventatoare,hoata in magazine...

 
 
 
 
 
Adaugat de zaharia 16.11.2018  Adauga la favorite 1.113 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Extraordinara Hedy Lamarr

S-a nascut in 1914 la Viena, Austro-Ungaria ca Hedwig Eva Maria Kiesler, singurul copil al Gertrud "Trude" Kiesler (3 februarie 1894 – 27 februarie 1977) si Emil Kiesler (27 decembrie 1880 – 14 februarie 1935). Mama ei a fost o pianista evreica nativa din Budapesta. Tatal ei a fost un bancher de origine evreiasca.

La inceputul anului 1933, la varsta de 18 ani, a jucat in filmul lui Gustav Machaty, Ecstasy, care a fost filmat la Praga, Cehoslovacia. Rolul lui Lamarr a fost de tinara sotie neglijata a unui batran indiferent.

La 19 ani, la 10 august 1933, Lamarr s-a casatorit cu Friedrich Mandl. Sotul ei, care avea reputatia de a fi fost al treilea cel mai bogat barbat din Austria, a fost producator de armament.In autobiografia ei, Ecstasy and Me, Lamarr l-a descris pe Mandl ca fiind extrem de posesiv, care a indepartat-o de cariera si a tinut-o ca pe un prizonier in castelul lor, Schloss Schwarzenau. Desi pe jumatate evreu, Mandl a avut stranse legaturi sociale si de afaceri cu guvernele fasciste din Italia si Germania, carora le-a vandut munitie pentru Mussolini.

Mariajul celor doi a devenit de nesuportat si ea a inventat un siretlic pentru a iesi atat din casatorie cat si din tara. In Ecstasy and Me, a pretins ca s-a deghizat in propria ei servitoare si a fugit la Paris. Zvonurile au declarat ca Lamarr l-a convins pe Mandl sa o lase sa poarte toate bijuteriile ei la cina, apoi a disparut.

Initial a plecat la Paris apoi l-a intalnit pe Louis B. Mayer la Londra. Mayer a angajat-o si a insistat sa-si schimbe numele in Hedy Lamarr — ea era cunoscuta sub numele de "doamna Ecstasy" [4]. Mayer i-a ales numele de famile dupa frumoasa stea a filmului mut, Barbara La Marr, care a murit in 1926 de tuberculoza. Lamarr a primit recenzii bune la debutul ei in filmul american Algiers (1938) cu Charles Boyer, care a cerut ca Lamarr sa fie inclusa in distributie dupa ce a intalnit-o la o petrecere.[

La Hollywood, ea a jucat invariabil seducatoarea plina de farmec de origini exotice. Lamarr a jucat alaturi de cei mai populari barbati ai epocii. Multele ei filme includ: Boom Town (1940) cu Clark Gable si Spencer Tracy, Comrade X cu Gable, White Cargo (1942), Tortilla Flat (1942) cu Tracy si John Garfield, H. M. Pulham, Esq. (1941) cu Robert Young si Dishonored Lady (1947). In 1941, Lamarr a jucat alaturi de Lana Turner si Judy Garland in Ziegfeld Girl.

Ultimii ani

Lamarr a devenit cetatean american la 10 aprilie 1953, la varsta de 38 de ani. In 1966, ea a fost arestata pentru furt din magazine la Los Angeles. Acuzatiile au fost retrase in cele din urma. In 1991, ea a fost arestata pentru aceeasi acuzatie in Florida, de data aceasta pentru 21,48 dolari pentru laxative si picaturi pentru ochi. In schimbul promisiunii de a se abtine de la a incalca orice lege pentru un an, acuzatiile au fost, din nou, retrase.

In conformitate cu autobiografia ei, Ecstasy and Me (1966), in timp ce incerca sa fuga de sotul ei, Friedrich Mandl, a nimerit intr-un bordel si s-a ascuns intr-o camera goala. In timp ce sotul ei o cauta in bordel, un barbat a intrat in camera si ea a facut sex cu el pentru a putea ramane ascunsa. In cele din urma a scapat de sotul ei atunci cand a angajat o servitoare noua care-i semana; ea si-a drogat servitoarea si i-a folosit uniforma ca pe o deghizare pentru a scapa.

Deces


Lamarr a murit la Casselberry, Florida, la 19 ianuarie 2000, la varsta de 85 de ani. Certificatul ei de deces citeaza trei cauze: insuficienta cardiaca, boli cronice de inima valvulara si boli de inima aterosclerotice.[3] Moartea ei a coincis cu implinirea virstei de 55 de ani a fiicei ei, Denise. Fiul ei Anthony Loder i-a luat cenusa si a raspandit-o in Padurile Vienei, in conformitate cu ultimele ei dorinte.


Casatorii si relatii

amarr a fost casatorita de sase ori si a avut trei copii, dintre care unul adoptat:

Friedrich Mandl (casatorie intre 1933–1937), presedinte al Hirtenberger Patronen-Fabrik.[8]
Gene Markey (casatorie intre 1939–1941), scenarist si producator
Copil: James Lamarr Markey (n. 9 ianuarie 1939), adoptat la 12 iunie 1939, si re-adoptat de John Loder
John Loder (casatorie intre 1943–1947), actor
Copil: Denise Loder (n. 19 ianuarie 1945), casatorita cu Larry Colton, scriitor si fost jucator de baseball
Copil: Anthony Loder (n. 1 februarie 1947)
Ernest "Ted" Stauffer (casatorie intre 1951–1952), proprietar de club de noapte, restaurator si fost sef de orchestra
W. Howard Lee (casatorie intre 1953–1960); un petrolist din Texas (care mai tarziu s-a casatorit cu actrita Gene Tierney)
Lewis J. Boies (casatorie intre 1963–1965); avocatul de divort al lui Lamarr.

Sursa:Wikipedia.ro


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.