Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Nemo 33 Belgia
601 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Limburg;-Belgia
452 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul Bouillon-Belgia
285 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Belgia
1.056 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Anvers
1.015 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Louvain -Belgia
519 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dinant-Belgia
1.075 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Liege -Belgia
220 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mons, Belgia
596 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Piscine de vis. Nemo 33 (Belgia)
297 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Gent -Belgia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 15.11.2018  Adauga la favorite 288 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Gent sau Gand (in neerlandeza Gent [ɣɛnt], in franceza Gand [gɑ̃], in engleza Ghent [gent]) este un oras neerlandofon situat in provincia Flandra de Est, regiunea Flandra din Belgia. La 1 ianuarie 2008 avea o populatie totala de 237.250 locuitori.

Gent este capitala provinciei belgiene Flandra de Est si a Arondismentului Gent. Gent este un important oras universitar, Universitatea Gent avand peste 41.000 de studenti.

Numele de Gent vine de la cuvantul celt Ganda, care insemna delta. Dupa ce orasul a fost sub conducere romana in jur 400 a fost castigat de franci. In secolul al IX-lea normanzii jefuiesc regiunea Gent. Carol cel Mare incerca mai tarziu fara succes sa-i infranga pe vikingi.

In secolul al XI-lea Gent devine metropola productiei de textile si dupa Paris al doilea mare oras nord european. Nobilimea trebuia sa cedeze familiilor de comercianti o mare parte a puterii, ceea ce ducea la nemultumire. Se formeaza corporatiile. Tot mai multe corporatii si familii de comercianti catigau puterea si influenta, ceea ce ducea si la propria independenta. Veneau astfel tot mai multe insurectii.

In 1338 corporatiile din Gent se asociaza in sfarsit sub Jacob van Artevelde cu englezii, care cu acestia lupta impreuna impotriva nobilimii franceze. (Batalia de la Roosebeke)

In 1384 Gentul intra sub influenta ducatului Burgundiei, prin casatoria ducelui Filip al II-lea de Burgundia cu mostenitoarea Margareta a III-a a Flandrei. Are loc o noua insurectie sub conducerea lui Philipp van Artevelde. Aceasta lupta va dura trei ani.

La 23 iulie 1453 are loc batalia decisiva de la Escaut. Dupa batalia din 1453 Gent accepta dominatia burgunda, care dureaza pana in 1476.

In 1477 Getul revine casei de Habsburg prin casatoria Mariei de Burgundia cu viitorul rege Maximilian I de Habsburg. In 24 februarie 1500 se naste la Gent fiul acestoara, viitorul imparat Carol Quintul.


Gravensteen, cetatea Contilor de Flandra
Dupa ce Gent la mijlocul secolului al 16-lea cade pe mainile fiului lui Carol Quintul, Filip al II-lea al Spaniei, protestantii se ridica contra catolicilor din Spania.

Executia proconsulului de Flandra, Lamoral de Egmont, in anul 1568 - (Goethe dedica acestei istorii o piesa de teatru) - declanseaza lupta Olandei sub William de Orania.

In 1794, Tarile de Jos austriece sunt anexate de Republica Franceza si cu acestea si Gent, 1815 orasul va apartine apoi Regatului Unit al Tarilor de Jos pana in 1830, an din care va apartine regatului Belgiei.


Gent este desemnat adesea ca unul din cele mai frumoase orase a Europei si concureaza cu orasul cunoscut turistic Bruges. O mare parte a arhitecturii medievale este intacta si uimitor de bine intretinuta. Orasul este gazda unor mari evenimente culturale, precum Gentse Feesten si Festival van Vlaanderen.

Alte obiective:

Belfort - sau Turnul cu ceas
Gravensteen - unul din cele mai cunoscute cetati romane din Belgia
Sint-Niklaaskerk („Biserica Sf. Nicolae"), in stil gotic „(Scheldegotiek)"
Catedrala St. Bavo este consacrata sfantului Bavo si a fost construita din anul 1300 pana in 1538. In catedrala se gaseste un altar care a fost creat de Jan van Eyck
Primaria, construita intre secolele 15 si 17


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.