Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Bruxelles
1.126 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
05:32
  Bruxelles - un oras de vazut
1.468 vizite - 0 comentarii
adaugat de marc
 
02:54
  Grand-Place din Bruxelles
1.461 vizite - 0 comentarii
adaugat de alin
 
  Dinant-Belgia
1.082 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nemo 33 Belgia
609 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mini Europa, Bruxelles
261 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Targul de Craciun din Bruxelles
61 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Place Royale (Koningsplein)-Bruxelles
105 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Christmas Light Show in Bruxelles
1.185 vizite - 0 comentarii
adaugat de miki
 
  Limburg;-Belgia
456 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Casa Stoclet-Bruxelles, Belgia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 15.11.2018  Adauga la favorite 400 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Casa (sau Palatul) Stoclet (in franceza Palais Stoclet, in neerlandeza Stocletpaleis) este o vila privata construita de arhitectul Josef Hoffmann intre 1905 si 1911 la Bruxelles, Belgia, pentru bancherul si iubitorul de arta Adolphe Stoclet.Considerata capodopera lui Hoffman, casa lui Stoclet este una dintre cele mai rafinate si mai luxoase vile private construite in secolul al XX-lea.

Vila este inca ocupata de familia Stoclet si nu este deschisa pentru vizite. A fost desemnata loc in patrimoniul mondial de catre UNESCO in iunie 2009
In 1904, Adolphe Stoclet si sotia sa Suzanne l-au angajat pe arhitectul si designerul austriac Joseph Hoffman si firma Wiener Werkstatte, infiintata in 1903, pentru a proiecta, construi si decora o casa si o gradina. Casa si gradina au fost concepute ca un singur tot arhitectural.[6]

Palatul Stoclet a fost construit pe Avenue de Tervueren, in comuna Woluwe-Saint-Pierre, Bruxelles. Cladirea are un plan asimetric,[7] iar trasaturile arhitectonice au fost simplificate radical intr-o maniera ce anticipeaza modernismul.Zidurile exterioare, la inceput albe, sunt „modelate dupa ritmul ferestrelor ordonate" in vreme ce colturile si muchiile superioare sunt definite cu stucaturi din bronz. Turnul de deasupra casei scarilor are in varf un lampadar de bronz ornamentat cu figuri ale sculptorului Franz Metzner Fereastra care lumineaza casa scarilor se inalta pe toata inaltimea cladirii, trasatura ce avea sa influenteze si alte opere de arhitectura.

Interiorul este decorat cu blocuri de marmura,inclusiv frize in mozaic realizate de Gustav Klimt si picturi murale de Ludwig Heinrich Jungnickel.[11] Acest sincretism de arhitecti, artisti plastici si artizani face din palatul Stoclet un exemplu de Gesamtkunstwerk, una dintre caracteristicile definitorii ale Jugendstilului. Schitele operelor lui Klimt realizate pentru camera de zi se pot gasi in colectia permanenta de la Museum fur angewandte Kunst (MAK) din Viena.

Casa Stoclet se afla pe Avenue de Tervueren in comuna Woluwe-Saint-Pierre, Bruxelles Ea a fost gandita sa para dinspre strada o vila impunatoare. Vazuta dinspre gradina din spate, ea „devine o villa suburbana cu fatada din spate modelata sculptural de bovindouri, balcoane si terase", dupa cum o descria istoricul arhitecturii Annette Freytag, ceea ce a oferit familiei Stoclet o cladire cu „toate avantajele unei vile urbane comode si ale unei case la tara in acelasi timp."

Adolphe Stoclet a murit in 1949, iar casa a fost mostenita de nora lui, Annie Stoclet. Dupa moartea lui Annie in 2002, casa a fost mostenita de cele patru fiice ale ei. Palais Stoclet nu este deschisa publicului. In presa, s-a relatat ca ea este ingrijita de doua persoane in timp ce exista disensiuni intre cele patru nepoate ale lui Stoclet pe tema viitorului cladirii.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.