Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Republica Lituania-Conditii de calatorie
591 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Volcano bay Orlando SUA
76 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul de independenta-Minsk-Belarus
604 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
00:31
  Regim hotelier - accommodation - cazare Bucharest
1.255 vizite - 0 comentarii
adaugat de lifestyles.accommodation
 
  Muzeul National de Arta, Minsk
554 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Biblioteca Nationala din Belarus
511 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Curtea domneasca Suceava
352 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce sa nu faci ca turist in Elvetia
733 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Conditii de calatorie BAHRAIN
495 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regul pentru turistii care viziteaza Albania
414 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Conditii de intrare si regim de sedere in Belarus

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 14.11.2018  Adauga la favorite 562 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Prin Decretul prezidential din 24 iulie 2018, incepand cu data de 27 august 2018, cetatenii romani pot intra fara viza in Belarus pentru o perioada de cel mult 30 zile de la trecerea prin punctul de control de la Aeroportul National Minsk. Masura se aplica doar calatoriilor cu avionul. Procedura de calatorie fara viza nu se aplica in cazul persoanelor care sosesc in Belarus cu zboruri din Rusia, si care intentioneaza sa zboare catre aeroporturile din Rusia (zborurile sunt considerate interne si asupra acestora nu sunt efectuate controale de frontiera).

Regimul fara vize, nu se aplica, de asemenea, cetatenilor straini care calatoresc in Republica Belarus pentru ocuparea fortei de munca, afaceri si formare profesionala, a caror durata depaseste 30 de zile.

Termenul de sedere fara viza se calzuleaza in zile intregi. Prima zi corespunde datei de sosire, iar ultima datei de plecare, indifferent de ora sosirii si a plecarii. Sederea nu poate fi prelungita peste durata stabilita de 30 de zile.

Pentru intrarea in Belarus in regim fara viza cetatenii romani trebuie sa aiba asupra lor pasaport valabil sau alt document similar pentru trecerea frontierei, mijloace banesti (pentru fiecare zi de sedere, suma in valuta sau in ruble belaruse, echivalenta cu minimum 12 $, in cazul in care sederea este pana la 30 de zile, ori minimum 600 $ sau echivalentul in ruble belaruse, pentru un total de 30 de zile de sedere), o polita de asigurare medicala pentru o suma de minim 10 mii euro, valabila in Belarus.

Pentru cetatenii romani posesori de pasapoarte simple care doresc sa calatoreasca in Belarus cu alte mijloace de transport (autoturism, tren), este necesara obtinerea vizei de intrare. Termenul de sedere in Belarus nu poate sa depaseasca 90 de zile intr-un an calendaristic, incepand din data intrarii pe teritoriul acestui stat. Daca cetateanul este nevoit sa ramana in Belarus (caz de forta majora) mai mult decat termenul indicat de viza, el este obligat sa indeplineasca formalitatile necesare pentru prelungirea dreptului de sedere temporara la Oficiul pentru Imigrari din localitatea in care se afla. Aceste formalitati se aproba de Autoritatea pentru Straini din cadrul Ministerului de Interne belarus (Tel: +375 17 231 3809). Termenul in care sunt solutionate astfel de cereri este de 3-6 zile lucratoare.

Avand in vedere faptul ca, in ultima perioada, cetatenii unor state membre ale Uniunii Europene au intampinat dificultati la trecerea punctelor de frontiera comune dintre Republica Belarus si Federatia Rusa, recomandam cetatenilor romani care doresc sa calatoreasca spre Federatia Rusa, sa evite folosirea punctelor de trecere de la granita comuna cu Belarus si sa foloseasca rute alternative.

Reprezentantele diplomatice si consulare ale Republicii Belarus, precum si Biroul Directiei Consulare din cadrul MAE local la „Aeroportul National Minsk" sunt singurele autoritati emitente de vize de intrare in Republica Belarus.

Legea privind regimul strainilor stipuleaza si „Carta de Migratie", un document care trebuie completat de catre toti cetatenii straini la intrarea in R. Belarus, cu exceptia posesorilor de pasapoarte diplomatice si de serviciu. Acesta contine informatii despre persoana, este pus la dispozitie gratuit de catre autoritatile de frontiera, trebuie pastrat pe toata perioada sederii si predat la iesirea din aceasta tara autoritatilor belaruse de frontiera. In baza acestui document se realizeaza inregistrarea cetatenilor straini la Ministerul de Interne.

Cetatenii straini care intentioneaza sa ramana in Republica Belarus mai mult de 5 zile lucratoare vor trebui sa se inregistreze la autoritatile Ministerului de Interne. Pentru strainii cazati la unitati hoteliere, inregistrarea se efectueaza automat de catre acestea.

Avand in vedere functionarea Spatiului Economic Unic - Rusia-Belarus-Kazahstan si a Statului Unional Rusia-Belarus, se poate intra in R. Belarus, dinspre Rusia, fara control de frontiera. La iesirea din R. Belarus, insa, catre Ucraina, Polonia, Letonia sau Lituania, cetateanul roman trebuie sa prezinte viza corespunzatoare emisa de autoritatile belaruse. Misiunea diplomatica nu poate interveni pe langa autoritatile belaruse de frontiera pentru a permite intrarea sau iesirea din aceasta tara a cetatenilor romani care nu poseda documentele conforme legii belaruse. Recomandarea este valabila si pentru cetatenii romani care pot intra din Republica Belarus in Rusia fara un control de frontiera, poate chiar accidental. Acestia, insa, vor fi declarati ca ilegali in Rusia, daca nu au in pasaport aplicata viza rusa. Ambasada Romaniei nu va poate acorda asistenta in astfel de cazuri (pentru obtinerea unei vize), chiar daca cetatenii romani sunt returnati in Republica Belarus de catre autoritatile ruse.

Cetatenii romani, care incheie casatorii in R. Belarus, trebuie sa se inregistreze la Oficiul pentru Straini din localitatea in care domiciliaza cu sotul/sotia. In cazul casatoriei, este recomandat a nu se depasi dreptul de sedere conferit de viza, inainte de a se prezenta la Oficiul pentru Imigrari din localitatea in care se doreste a se stabili domiciliul. De asemenea, sotul/sotia cetateanului roman care a incheiat o casatorie in R. Belarus poate intra in Romania numai in baza vizei romanesti. Documentele emise de statul roman nu produc efecte si nu sunt recunoscute in R. Belarus daca nu sunt apostilate. Ambasada Romaniei la Minsk nu apostileaza astfel de documente.

Legislatia R. Belarus in materia strainilor este foarte stricta si prevede sanctiuni administrative sau penale, urmate de expulzarea din tara. Cetateanul strain poate fi expulzat in cazul in care autoritatile locale apreciaza ca acesta pune in pericol siguranta nationala, ordinea de drept, bunele moravuri, sanatatea populatiei, drepturile si libertatile cetatenilor Republicii Belarus si ale cetatenilor altor state.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.