Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Palatul de independenta-Minsk-Belarus
604 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muzeul National de Arta, Minsk
554 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Biblioteca Nationala din Belarus
511 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Conditii de intrare si regim de sedere in Belarus
561 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Piata Oktyabrskaya-Belarus
515 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  . Parcul Natural Bialowieza – Belovejskaia Puscia
152 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vilnius-Lituania
503 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Chisinau
1.271 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rusia - 10 Locuri pe care sa le vizitezi
611 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Polonia
764 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Belarus

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 14.11.2018  Adauga la favorite 560 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Belarus (in belarusa Benapycb; in rusa Benapycb, transliterat Belarus sau Benopyccnr, transliterat Belorussia, pronuntie belarusa: /bʲɛɫ̪aˈrus̪ʲ/), denumita oficial Republica Belarus, este o tara fara iesire la mare, aflata in Europa de Est,[7] vecina cu Rusia catre nord-est, Ucraina catre sud, Polonia catre vest, si Lituania si Letonia catre nord-vest. Capitala tarii este Minsk; printre alte orase mari se numara Brest, Hrodna, Gomel, Moghilau si Vitebsk (Vitebsk). Peste 40% dintre cei 207.600 km² sunt impaduriti,[8] iar principalele sectoare economice sunt agricultura si industria prelucratoare.

Pana in secolul al XX-lea, teritoriile Belarusului modern au apartinut mai multor tari, intre care se numara Principatul Polotkului, Marele Ducat al Lituaniei, Uniunea Polono-Lituaniana, si Imperiul Rus. Dupa Revolutia Rusa, Belarusul a devenit republica constituenta a Uniunii Sovietice, primind numele de Republica Sovietica Socialista Bielorusa (RSSB). Frontierele Belarusului au luat forma lor actuala in 1939–1945, cand unele teritorii ale Poloniei i-au fost incorporate in urma invaziei sovietice a Poloniei.[9][10][11][12][13][14] Tara si teritoriul sau au fost devastate de al Doilea Razboi Mondial, in timpul caruia Belarusul a pierdut circa o treime din populatie si mai mult de jumatate din resursele economice.[15] Republica s-a dezvoltat din nou in anii postbelici. In 1945, RSS Bielorusa a devenit membra fondatoare a Natiunilor Unite, impreuna cu Uniunea Sovietica si cu RSS Ucraineana.

Parlamentul republicii a declarat suveranitatea Belarusului la 27 iulie 1990, si in procesul de destramare a Uniunii Sovietice, Belarusul si-a declarat independenta la 25 august 1991. Alexander Lukasenko este presedintele tarii din 1994. In ciuda obiectiilor guvernelor occidentale, Lukasenko a continuat politicile din epoca sovietica, intre care perpetuarea proprietatii de stat in economie. Conform unor organizatii si tari, alegerile au fost incorecte, iar adversarii politici ai presedintelui au fost suprimati violent.[16][17][18] In 2000, Belarus si Rusia au semnat un acord de extindere a cooperarii, afirmand dorinta de a crea o uniune.

Peste 70% din populatia de 9,49 milioane de oameni a Belarusului traieste in zone urbane.[19] Peste 80% din populatie este formata din etnici belarusi, cu minoritati semnificative de rusi, polonezi si ucraineni. De la referendumul din 1995, tara are doua limbi oficiale: belarusa si rusa. Constitutia Belarusului nu declara o religie oficiala, desi principala religie practicata in tara este ortodoxia rusa. A doua religie, romano-catolicismul, are un numar mult mai mic de credinciosi, dar atat Pastele cat si Craciunul ortodox si catolic sunt sarbatori nationale. Belarusul are cel mai mare indice al dezvoltarii umane din membrii CSI.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.