Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Lapislazuli
1.516 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dome of the Rock, Israel
915 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Misterul Pietrei Rosetta
295 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Oamenii pesterilor
1.387 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Adevarul din spatele Yeti
120 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tur exclusiv al Castelului Peles
309 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Piatra lui Iacov: Casa lui Dumnezeu | Secretele Bibliei
201 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul Huniazilor
1.440 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se face painea autentica victoriana
390 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Monarhiile Asiei – Japonia
805 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Misterului Pietrei Cochno.

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 13.11.2018  Adauga la favorite 585 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Pe Piatra Cochno, care are o vechime de cinci milenii, sunt gravate aproximativ 90 de simboluri misterioase. Desi au trecut 130 de ani de la descoperirea ei, arheologii n-au reusit nici acum sa se puna de acord cu privire la semnificatia acestor inscriptii.

Piatra Cochno este unul dintre cele mai fascinante mistere arheologice din istorie. A fost descoperita in 1887 in Scotia, de un preot pe nume James Harvey.

Piatra are o suprafata de 13 metri/7,9 metri, iar pe ea sunt inscriptionate zeci de spirale si forme geometrice bizare. Simbolurile gravate pe Piatra Cochno se aseamana foarte mult cu cercurile din lanurile de grau, descoperite in mai multe parti ale lumii.



Potrivit expertilor, gravurile de pe Piatra Cochno dateaza din neolitic si inceputul epocii de bronz, dar s-a stabilit ca unele elemente dateaza din epoca fierului. Desi semnificatia initiala a Petrei Cochno s-a pierdut in negura timpului, au fost avansate diverse teorii cu privire la originile ei.



Unii arheologi sustin ca inscriptiile sunt o forma de sculptura preistorica in piatra, practicata in mai multe parti ale lumii. Conform altor ipoteze, ar putea fi vorba de o forma veche de scriere sau de o serie de simboluri cu semnificatie religioasa sau spirituala.



Pe de alta parte, unii cercetatori afirma ca Piatra Cochno ar putea reprezenta o harta a planetelor si stelelor, altii spun ca este vorba despre o harta a asezarilor din zona.

Sta ingropata de peste 50 de ani


Dupa ce a stat descoperita mai multe decenii, in anii ’60 Piatra Cochno a fost vandalizata de mai multe ori. In consecinta, pentru a evita deteriorarea ei, Universitatea din Glasgow a recomandat ca ea sa fie ingropata din nou.



De atunci, ea a zacut acoperita de pamant si vegetatie pana in 2016. In luna septembrie a acelui an, a fost excavata a doua oara, pentru trei saptamani, de o echipa de arheologi de la Universitatea din Glasgow.

Cu aceasta ocazie, oamenii de stiinta au folosit ultimele tehnologii pentru a realiza o imagine 3D a misterioasei pietre. Dr. Kenny Brophy, cel care a coordonat sapaturile, spera ca aceste noi informatii vor contribui la descifrarea misterului Pietrei Cochno.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.