Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Nasterea impresionismului:rasaritul pierdut al lui Monet
338 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Crini de apa, de Claude Monet
2.849 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Maci salbatici - Claude Monet
25 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai mari picturi din lume - S01 EP05
43 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Albert Lebourg
658 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Emile Claus
1.478 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Impresionismul
1.464 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Edgar Degas
1.445 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria impresionismului
2.392 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pierre-Auguste Renoir
1.110 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Arta
 

 

Claude Monet

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 26.09.2018  Adauga la favorite 967 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Monet s-a nascut la Paris, Franta. Familia sa s-a mutat la Le Havre in Normandia cand el avea cinci ani. Tatal sau ar fi dorit ca Monet sa intre in afacerea familiei, bacania, dar Oscar Monet voia sa picteze. Eugene Boudin, un artist care a lucrat in mare parte la picturi plein air - schite rapide facute in aer liber - pe plajele Normandiei, l-a invatat cateva tehnici ale picturii in 1856. La inceput artistul nu era deloc de acord cu lucrarile facute de Boudin ,dar acesta l-a invatat sa deschida ochii asupra naturii : "... in sfarsit ,ochii mi s-au deschis si am inteles cu adevarat natura. Am invatat in acelasi timp s-o iubesc ." [

In anul 1892 Monet a pictat o serie de lucrari reprezentand Catedrala Rouen, din diverse unghiuri si la perioade diferite ale zilei. Douazeci de vederi ale catedralei au fost expuse la galeria Durand-Ruel in 1895. El a pictat de asemenea si cateva mori de faina.

Lui Monet ii placea foarte mult sa picteze natura controlata - gradina sa, elesteul, nuferii sai sau podul sau. In gradina avea o livada cu salcii si o mlastina. Monet a pictat intre altele si malurile Senei. In 1914, Monet a inceput o noua serie de picturi ale nuferilor sai la sugestia prietenului sau, politicianul Georges Clemenceau. In anul 1911 artistul isi pierde sotia,Alice , urmand ca peste doar trei ani sa-si piarda si primul sau fiu ,Jean. In 1923 sufera o interventie chirurgicala la unul din ochi deoarece artistul suferea tot mai mult de pierderi de vedere.

“ Nu am decat meritul de a fi pictat intocmai dupa natura straduindu-ma sa reproduc propriile impresii fata de fenomene trecatoare si schimbatoare."

Cu aceste cuvinte Claude Monet isi definea in 1926 propria activitate la sfarsitul unei lungi existente dedicate cu pasiune , in totalitate , picturii.El a ramas in istorie drept parintele fondator al miscarii impresioniste si cel care a inspirat o noua poetica a momentului si a unei sensibilitati formale si lirice a materiei . Se stinge din viata pe data de 5 dec. 1926 fiind inconjurat de prieteni.

Este inmormantat la Cimitirul Bisericii Giverny, Giverny, Eure, in regiunea Haute-Normandie, Franta


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.