Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Adevarul despre telefonul mobil si radiatia fara fir "
365 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Undele cerebrale Delta
211 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Experimentul Montauk
699 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Undele cerebrale si experienta tulburatoare a Visului
209 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insulele antice: Orasul fantoma al Pacificului
12 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Undele cerebrale Theta - poarta catre subconstient
202 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secretele undelor cerebrale - Undele ALFA
194 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria radioului partea I
897 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Undele gravitationale, cucerirea cosmosului
292 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 lucruri despre istoria radioului românesc
1.077 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Undele electromagnetice artificiale ale telefoanelor

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 18.09.2018  Adauga la favorite 383 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Undele electromagnetice artificiale ale telefoanelor mobile sint un pericol real
Documentarul Unde nocive, unde care ucid analizeaza cat de periculoase sunt pentru sanatate antenele si telefoanele mobile si dezvaluie cine controleaza conspiratia tacerii din aceasta industrie.

Antene, Wi-Fi, microunde, telefoane mobile… Toate acestea ne umplu universul cotidian si sunt subiectul multor controverse. In documentarul Unde nocive, unde care ucid este analizat modul in care industria telefoniei mobile s-a impus in detrimentul stiintei.

„Am vrut sa inteleg modul in care cercetarile cu privire la aceasta problema se desfasoara", spune Sophie Le Gall, realizatoarea filmului. O parte a studiilor le prezinta drept un potential pericol. Cu ajutorul experimentelor pe sobolani, unele studii arata ca undele electromagnetice pot cauza dezvoltarea tumorilor canceroase sau vatamari ale neuronilor. Dar multe dintre aceste cercetari nu au mai fost duse la capat, din cauza taierii sponsorizarilor sau a piedicilor puse la publicarea lucrarilor.

Alti cercetatori dau asigurari ca utilizarea dispozitivelor ce genereaza unde electromagnetice nu implica riscuri pentru sanatate. Insa legaturile acestor persoane cu operatorii de telefonie mobila, precum SFR, Orange sau Bouygues, arunca o serioasa umbra de indoiala asupra studiilor pe care le realizeaza. Problema: aceiasi experti sunt angajati de stat sa elaboreze standardele ce trebuie respectate de intreaga industrie!

„Aceste standarde sunt menite sa protejeze industria, mai degraba decat sanatatea publica", conchid realizatorii documentarului. Pentru a realiza acest film documentar, Sophie Le Gall a investigat subiectul timp de sase luni. A monitorizat familii care au trait in apropierea unor relee de antene si ai caror copii s-au imbolnavit. De asemenea, a discutat cu mai multi cercetatori.

„A durat mult sa ii conving. Unii nu au vrut sa vorbeasca in mod deschis, de teama represaliilor", afirma realizatoarea.

Singurii absenti din documentar sunt operatorii in cauza. Lucrul de care se tem cel mai mult este acoperirea mediatica a problemei. Companiile nu numai ca refuza sa raspunda, dar le impun si altora tacerea. Unii oameni de stiinta s-au plans de amenintari cu moartea, iar parintii copiilor bolnavi au descris presiunile la care au fost supusi in incercarea de a-i convinge sa taca.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.