Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Plaja Arambol, Goa - India
912 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mausoleul imparatului Ferdinand al II-lea-Graz
5 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  PUERTA DEL PUENTE
82 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Colva plaja - India / 25 kilometri de nisip
1.001 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul Devin - Bratislava,
283 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Genova-Porta Soprana si Casa di Colombo
119 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bab Zuweila- Cairo
98 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Satul Sarbi Maramures
389 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Statiunea "exotica" de la Berzasca
336 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Torre dell'Elefante (Turnul elefant)-Caligari- Italia
248 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Goa,poarta spre alte lumi

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 06.09.2018  Adauga la favorite 333 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Statul indian Goa este situat pe coasta vestica a Indiei, coasta care margineste Marea Arabiei si era cunoscuta inca din vechime sub numele de Konkan. Piteorescul magnific al peisajelor si arhitectura splendida a templelor, bisericilor si caselor vechi, plus plajele sale au facut din Goa o destinatie favorita pentru turisi si „nomazi moderni" din toata lumea.
Goa cuprinde in sine mai mult decat plaje insorite si apele linistite ale Oceanului Indian. Spiritul ei este prezent in istoria unica a locului, cultura bogata si variata, precum si unele dintre cele mai frumoase petice de natura pastrate relativ intacte in India de azi.

O mare parte din Goa cea adevarata este ascuns in templele si cladirile sale si in junglele departe de zona costiera.



Conform mitologiei hinduse, Zeul Parashurama, la randul lui o incarnare a Zeului Shiva, a coborat pe Pamant pentru a crea Goa.

Timp de milenii mai multe dinastii hinduse au condus Goa, dintre acestea remarcandu-se Rashtrakuta, Kadamba, Shilahara si Chalukya. Regiunea a fost cucerita si de musulmanii din dinastia Bahamani. Ultimul lor reprezentant, Yusuf Adil Shah, a mutat capitala regatului din Ela la Goa in anul 1498. A construit un somptuos palat la Panaji, care poate fi admirat si astazi. Pe data de 25 noiembrie 1510, Yusuf Adil Shah a pierdut Goa dupa mai multe batalii
Cel care a castigat-o a fost portughezul Alfonso de Albuquerque. Portughezii au transformat Goa intr-o faimoasa colonie, si au detinut-o pana la finele anului 1961, cand Armata Nationala Indiana a eliberat micul stat de sub dominatia portugheza. Din acel moment, Goa a obtinut statul deTeritoriu Unional administrata de New Delhi pana cand in anul 1991 a devenit stat in cadrul Indiei. Din acel moment, limba konkani, care este vorbita alaturi de toti nativii din Goa a devenit limba oficiala a a statului alaturi de portugheza si engleza.



Goa este cel mia mic stat ala Indiei dupa suprafata, dar cel mai bogat dupa PIB-ul raportat la populatie. Societatea de aici este una multireligioasa, extrem de toleranta din acest punct de vedere, care traieste si aplica conceptul de „Sarva Dharma, Sarva Bhava", adica de respect mutual pentru toate religiile lumii. Majoritatea locuitorilor sunt hindusi (circa 65), urmati de crestini (24% de romano-catolici) si foarte putini musulmani.



Supranumita pe buna dreptate „Roma Estului" datorita numeroaselor sale temple si biserici, Goa este locul unde toleranta si libertatea sunt la ele acasa iar festivalurile religoase sunt celebrate cu bucurie de toti locuitorii, indiferent de religiile si credinta fiecaruia


Cea mai buna perioada a anului pentru o aventura turistica in Goa este cuprinsa intre mijlocul lui noiembrie si mijlocul lui februarie, cand clima este placuta si suportabila cu cerul senin. In restul anului, Goa este afectata de musoni cu ploile lor diluviale, precum si de un anotimp secetos si canicular.



Iubitorii de plaje, sporturi de apa si plimbari se simt aici ca in propriul paradis. Probabil cele mai cautate si mai celebre obiective turistice din Goa, plajele de aici ofera oricui clipe de neuitat. Cele mai remarcabile prin pozitie si spectaculozitate din nord sunt: Arambol, Agonda (renumita pentru testoasele marine care vin aici anual pentru a-si depune ouale, Mandrem, Morjim, Vagador, Anjuna, Baga, Calangute, Sinquerim si Miramar. Pe cand in sud, plajele Majorda, Betalbatim, Colva, Benaulim, Varca, Cavelossim si Palolem, sunt cele mai apreciate de turisti.

O vacanta in Goa este incompleta fara vizitarea rezervatiilor si parcurilor sale naturale unde se pot observa multe specii de plante si animale caracteristice Indiei. Cele mai renumite sunt Bondla, Mollem si Cotigao unde traiesc cerbi, leoparzi, gauri (cea mai mare specie de bovid salbatic din lume, mai mare decat zimbrul , bizonul sau yakul) si elefanti indieni. Rezervatia Salim Ali, un fel de delta de mangrove, este un loc minunat pentru iubitorii de pasari.


Pe vremuri capitala administrativa a teritoriilor detinute de portughezi in Orient, Goa este impanzita de catedrale, biserici si capele, toate de o frumusete si originalitate remarbcabila. Dominatia portugheza a dus la implementarea in zona a unor influente ordine religioase precum cele ale franciscanilor, iezuitilor, dominicanilor si carmelitelor, fiecare cu locasurile lor specifice. Nu ezitati sa vizitati catedrala Bom Jesus, construita in 1605 , care detine moastele Sfantului Francis Xavier, patronul spiritual al statului.Catedrala Se, este printre cele mai mari edificii romano-catolice din Asia si a fost ridicata in onoarea victoriei portughezilor asupra musulmanilor.
Biserica Sfantului Francic de Assisi alaturi de Biserica Conceptiei Imaculate, este printre cele mai vechi biserici din Goa, iar Biserica Sfantului Catejan seamana foarte mult cu o copie redusa la scala a Catedralei Sfantului Petru de la Roma. Dar cele mai vechi edificii religioase din Goa raman templele hinduse. Vizitarea lor ne ajuta sa intelegem mai multe despre acest loc mirific si exotic. Templele Sri Bhagavati, Brahma, Sri Chandranath, Datta Mandir si Sri Gopal Ganapati, pot fi vizitate tot timpul anului, dar se recomanda vizitarea lor in timpul somptuoaselor si coloratelor sarbatori religioase hinduse, cand se poate observa amestecul de sacru si profan pe care numai India il ofera celui care-i trece pragul.


Un sejur in goa nu este complet fara evidentiarea climatului social-cultural unde s-a nascut genul muzical care-i poarta numele. Muzica trance Goa isi are radacinile in anii 1960-1970, cand Goa era o capitala mondiala a curentului hippie. Adeptii acestui stil de viata in care cultivarea transei, atractia pentru orientalism si experimentarea psihedelicului sunt pe primul plan au combinat in anii 1980 diverse genuri experimentale de muzica elecronica cu muzica veche indiana cu consumul de droguri usoare, mistica orientala si practica yoga. Dupa anii 1990, genul muzical Goa a fost imbogatit cu ritmuri tribale din toata lumea si mixaje savante.
sursa descopera .ro


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.