Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Georgia
626 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Azerbaidjan
452 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palau
625 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Parcul National Lovcen -Muntenegru
422 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Liechtenstein Kunstmuseum-Liechtenstein.
32 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  WELLINGTON Noua Zeelanda
409 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Plage des Canoubie plaja Canoubiers Saint Tropez
80 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vomero-Napoli
638 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gara Atocha Madrid Spania
998 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Villa Comunale di Salerno-Italia
212 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Guam

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 06.09.2018  Adauga la favorite 353 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
O calatorie in Guam echivaleaza cu o vizita a celor mai exotice locuri din din lume. Sunt multi cei care spun ca Guam se afla printre cele mai interesante locuri din Micronezia. Pe langa indigenii Chamorro si militarii americani, mai sunt cativa filipinezi, chinezi, japonezi, coreeni, insulari din Micronezia, vietnamezi, indieni si europeni. Locutorii sunt faimosi datorita petrecerilor si festivalurilor foarte populare pe insula. Influenta indienilor Chamorro a ramas un important factor in traditiile acestor petreceri.

Pe langa festivaluri, atractiile insulei includ sporturi nautice si croaziere. Plajele minunate sunt un element important a vacantelor in Guam, deoarece va puteti bucura de acestea atat in sezonul ploios cat si in cel secetos. Oricum, Guam are mai multe zile insorite decat multe alte insule si este un adevarat paradis tropical atunci cand vine vorba de vreme si atmosfera. O alta activitate populara este pescuitul.

Principalele atractii turistice

• Capitala Hagatna detine multe cladiri ce dateaza din perioada de 333 de ani de conducere spaniola. Mai prezinta interes si relicvele din perioada Chamorro.

• Principalul centru turistic este Tumon Bay. In jurul coastei sunt recife coraliere, iar interiorul este muntos, in special in sud. Si pe coasta de nord sunt cateva stanci spectaculoase.

• Sunt trei gradini botanice in Guam: Malul Inarajan langa mare, in partea de sud a insulei, Cascada Nano in Agat si Plantatia de Ananas din Yigo.

• Parcul Memorial Pacificul de Sud ii comemoreza pe cei ucisi in cel de-aldoilea razboi mondial, iar in Parcul National Razboiul din Pacific se afla cinci campuri de lupta si un muzeu. In Guam se mai afla un muzeu cu sectiuni dedicate culturii Chamorro si soldatului japonez care s-a ascuns in interior pana in 1972, nestiind ca razboiul se terminase.

• Alte parcuri sunt Parcul Latte aflat la poalele dealului Kasamata si Parcul Pontonul Merizo, o statiune inconjurata de o laguna cu apa limpede, locatia festivalului anual Merizo. Parcurile pe plaja includ Talofofo Bay aflat la gura raului Talofofo si Ipao, fosta locatie a unei asezari Chamorro.

• Atractiile pentru scufundatori includ epavele din cel de-al doilea razboi mondial, reciful si o varietate de flora si fauna marina. In statiunile de pe coasta aveti la dispozitie si facilitati de surfing.

Gastronomie

Guam este un rai pentru artele culinare si, in pofida populatiei mici, dispune de o gama larga de restaurante. Majoritatea restaurantelor si hotelurilor ofera mancaruri continentale, dar si feluri etnice. Vietatile proaspete din mare se gasesc din plin - pestii, caracatita si homarii sunt facuti pe gratar sau gatiti cu legume sau fructe si condimente. Puteti gasi in Guam restaurante japoneze, coreene, thailandeze, vietnameze, filipineze, chinezesti si mexicane, fiecare cu ambianta proprie, precum si lanturi americane de fast food.

Istorie

Guam este cea mai mare si mai sudica dintre Insulele Mariane, care au fost ocupate de indienii Chamorro din 1500 IHr. Insula a fost revendicata de spanioli in 1565 si condusa de Madrid pana la Razboiul Spaniolo-American din 1898. Guvernatorul spaniol nu stia de existenta razboiului si, in momentul in care o fregata americana a intrat in portul Hagatna cu salve de tunuri, acesta i-a cerut scuze capitanului ca nu i-a raspuns in acelasi mod. A doua zi guvernatorul a predat insula.

Conducerea americana a fost intrerupta de invazia japoneza in 1941, fiind reinstaurata dupa lupte aprige care au durat trei ani. De atunci, insula a fost o baza militara americana strategica. Sfarsitul Razboiului Rece si reducerea armatei americane au fortat Guam sa gaseasca alte resurse pe viitorul apropiat. Politica pe insula urmeaza sistemul american.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.