Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cat la suta folosim din creier?
532 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Doctori din vechime – Oglinda medicinei orientale
72 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Marchizul La Fayette
109 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  McQueen (2018)
409 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce este Falun Gong?
160 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cine a inventat toaleta cu apa
125 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Povestea camasii de canepa
124 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce sa faci cu privire la chiriile in crestere?
234 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  DE CE A ALES ARSENIE BOCA SA MOARA LA SINAIA?
378 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Origini ucrainene | O istorie genetica si culturala
95 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Levitatia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 21.08.2018  Adauga la favorite 503 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Istoria umanitatii a inregistrat de-a lungul timpului numeroase cazuri de fenomene paranormale ce contrazic legile naturii, levitatia fiind unul dintre acestea.

Levitatia (provenind din latinescul levitas, ce are sensul de „usurime") este definita ca fiind un fenomen de psihokinezie prin care se produce ridicarea in aer si plutirea deasupra solului a unor fiinte sau obiecte. Acest fenomen exercita o fascinatie foarte puternica, astfel incat sunt numerosi cei care doresc sa-l experimenteze. Cunoscuta si practicata inca din vechime, levitatia era realizata in special de catre magicieni, pustnici, yoghini, sfinti, mediumi, vraci, fachiri, sufiti, samani etc.

Primele marturii asupra practicii levitatiei au aparut in „Antologia Bodhidharma: „Primele scripte despre Zen" (The Bodhidharma Antology – The earliest Records of Zen) de JL Braughton. Despre fondatorul budismului zen, Bodhidharma, se spune ca ar fi venit din China in timpul dinastiei Ling in anul 527 i.Cr. si ar fi initiat calugarii shaolin in tainele levitatiei, prin controlul energiei vitale vehiculate in corp.



Desi de-a lungul timpului s-au inregistrat nenumarate cazuri de levitatie si s-au facut numeroase investigatii, cu toate acestea nu s-a putut da pana acum nicio explicatie clara, stiintifica, a acestui fenomen.

Cea mai larg acceptata teorie referitoare la fenomenul levitatiei este cea a existentei unei forte universale, cunoscuta sub numele de „forta a cincea" care unifica toate celelalte patru tipuri de forte cunoscute in fizica. Genialul fizician Albert Einstein a realizat ca in afara acestor patru forte ale Universului (forta gravitationala, forta electromagnetica, forta nucleara tare si forta nucleara slaba) mai exista inca ceva, o forta net superioara ca manifestare, unificatoare, care da coerenta celorlalte patru forte.

Recent, unii specialisti au produs acest fenomen de levitatie in cazul unor obiecte mici, inversand efectul fortei cuantice de atractie. Ei au folosit lentile speciale care determina un efect de respingere in locul celui de atractie, reusind astfel sa faca sa pluteasca in aer obiecte de mica dimensiune.

Unii cercetatori sustin ca levitatia este rezultatul interactiunii campului biogravitational cu un obiect (sau o persoana) pe care il face sa se ridice de la sol si sa pluteasca in aer.

Altii sunt de parere ca anticii utilizau unde sonice, campuri magnetice sau alte metode necunoscute noua, care le permiteau sa sfideze gravitatia, astfel incat puteau manipula cu usurinta diferite obiecte sau chiar bucati imense de piatra.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.