Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Whitney Houston
898 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Povestea incredibila a mumiilor inghetate
98 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  In memoriam Kenny Rogers
418 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  In memoriam Dumitru Farcas (
648 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Anna Eleanor Roosevelt prima doamna a Americii
503 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lion Feuchtwanger partea a III-a
925 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mit si istorie – Maria Tanase (1)
515 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Povestea incredibila a mumiilor inghetate
544 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Povestea incredibila a mumiilor inghetate
415 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  In memoriam Doina Botez
150 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

In memoriam Aretha Franklin

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 17.08.2018  Adauga la favorite 572 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
A inceput sa cante muzica gospel de la o varsta frageda, tatal sau oferindu-i un loc in corul bisericii baptiste in care acesta era pastor. Ulterior, la varsta de optsprezece ani, Aretha abandoneaza biserica pentru o cariera in muzica populara, inregistrand cantece sub egida Columbia Records, care insa au avut doar succes moderat. Dupa ce in 1967 a semnat cu o alta casa de discuri faimoasa, Atlantic Records, Franklin s-a bucurat de succes comercial si a primit aprecieri critice pentru interpretarea unor hituri precum „Respect", „(You Make Me Feel Like) A Natural Woman", „Spanish Harlem" sau „Think". Succesul sau fulminant i-a adus pana la finele anilor 1960 titlul de „Regina a muzicii soul".

Cariera
Aretha Franklin a lansat o serie de albume bine primite: I Never Loved a Man the Way I Love You (1967), Lady Soul (1968), Young, Gifted and Black (1972) si Amazing Grace (1972), iar la milocul anilor '70 intra intr-o disputa cu casa sa de discuri si succesul sau a inceput sa scada. Dupa ce tatal sau a fost impuscat in 1979, Franklin a parasit Atlantic si a semnat cu Arista Records, alaturi de care si-a regasit succesul multumita albumelor Jump to It (1982) si Who's Zoomin' Who? (1985), dar si primului sau film, Fratii Blues (1980). Franklin a fost intens apreciata pentru interpretarea ariei „Nessun dorma" in cadrul galei premiilor Grammy din 1998, unde i-a tinut locul renumitului tenor Luciano Pavarotti. In acelasi an, Aretha a lansat ultimul sau hit, „A Rose Is Still a Rose".

De-a lungul unei cariere ce a durat mai bine de cinci decenii, Aretha a avut 112 cantece incluse in clasamentele Billboard, inclusiv 77 in prestigiosul Hot 100, 17 melodii pop de top 10 si 20 de single-uri R&B ce au ajuns pe primul loc, fiind cea mai de succes cantareata din istoria ierarhiei. Printre cele mai cunoscute hituri ale sale se numara „Rock Steady", „Jump to It", „Freeway of Love", „Who's Zoomin' Who", „Chain of Fools", „Until You Come Back to Me (That's What I'm Gonna Do)", „Something He Can Feel", „I Knew You Were Waiting (For Me)" (duet cu George Michael), dar si o preluare a hitului The Rolling Stones, „Jumpin' Jack Flash


Cantareata americana Aretha Franklin a murit la varsta de 76 de ani, dupa o lunga suferinta,


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.