Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum alegi bocancii pentru munte?
113 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce trebuie sa sti atunci cand mergi in vacanta cu cortul
1.522 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Daca va prinde zapada pe munte
1.217 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum impaturesti o camasa cu ajutorul unei carti
3.504 vizite - 0 comentarii
adaugat de mariab
 
  Cum alegi rucsacul pentru drumetii pe munte
140 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fa-ti bagajele simplu si rapid
1.651 vizite - 0 comentarii
adaugat de mariab
 
  Ce punem in trusa medicala pentru vacanta.
110 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum te feresti de hoti cand esti in vacanta
1.466 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prima calatorie cu avionul?
215 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Arnica
1.249 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Bagaje pentru un week-end la munte

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 16.08.2018  Adauga la favorite 575 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Impachetarea unui bagaj pentru un weekend la munte poate fi o activitate care consuma mult timp si are nevoie de o planificare riguroasa. Din propria experienta, pot spune ca este greu sa faci un bagaj luand in considerare atat de multe aspecte, precum cate zile stai, ce sporturi practici, cum este vremea sau ce alte activitati vei desfasura. Atunci cand alegi o destinatie pentru care ai nevoie de haine groase si echipamente voluminoase, cel mai important este sa stii cum sa le asezi in bagaj. Mai jos ai niste sfaturi care te vor ajuta sa impachetezi mai eficient.

Fa o lista

Pare destul de simplu si totusi este un pas important pentru a te asigura ca nu uiti lucrurile esentiale, mai ales daca mergi intr-o zona izolata de munte. Noteaza toate obiectele si echipamentele de care ai nevoie, impartite pe activitati. De exemplu, ce echipament este necesar pentru ski, pentru o escaladare pe munte sau pentru activitatile de la cabana.

Ruleaza hainele

Specialistii spun ca rulatul hainelor in bagaj, in loc de impaturirea lor obisnuita, este o metoda ideala de a salva putin spatiu. Mai ales ca hainele speciale de munte sunt atat de voluminoase. Mai mult, hainele tale vor fi mai putin sifonate folosind aceasta metoda.

Ordoneaza echipamentele si hainele

Prima data este recomandat sa pui in bagaj obiectele care iti ocupa mai mult spatiu, precum jacheta de ski, pantalonii sau o vesta groasa, dinspre margine, spre mijloc. Scopul? Maximizezi spatiul si protejezi obiectele mai mici de deasupra. Incaltamintea o poti aseza in mijlocul bagajului.

Protejeaza-ti lucrurile din bagaj

Pune-ti toate recipientele cu lichide (creme, parfumuri) in pungi speciale care se inchid etans, pentru ca altitudinea le poate face sa curga. Pune bocancii si echipamentele speciale in pachetele lor originale de protectie, pentru siguranta lor si pentru a nu afecta restul lucrurilor din bagaj.

Inspecteaza echipamentul inainte sa pleci

Asigura-te ca incaltamintea, hainele sau accesoriile speciale pentru munte sunt intr-o stare buna si verifica sa aiba toate componentele necesare pentru a putea fi utilizate. Daca stii ca anumite accesorii mai mici se pot pierde sau deteriora, ia mai multe de rezerva.

Imbracamintea potrivita

Ia-ti cu tine haine casual, comode in care sa te simti bine si ia in considerare layering-ul: de la tricouri, maiouri, bluze termice, la pulovere, pantaloni grosi si accesorii de iarna. Asigura-te ca ai mai multe perechi de ciorapi, incaltaminte, manusi etc., dar nu exagera


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.