Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Puterea secreta a Bisericii Amish
286 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regii razboinici ai Siberiei
753 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regii razboinici ai Siberiei
569 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria secreta a corpului nostru​​​​​​
68 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ultimul mare trib razboinic
108 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria ceaiului 1
355 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Elisabeta a II-a Amprenta asupra lumii a marii regine
109 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria Frantei coloniale - Partea 3:
183 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Uimitoarea planeta Pamant – Trecutul catastrofal
252 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Preotese Fu Hao sau Chinezul Tutankhamon
27 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Boudica - Istoria unei regine razboinice

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 16.08.2018  Adauga la favorite 378 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Boudica - Istoria unei regine razboinice
Boudica (cunoscuta si ca Boudicca sau Boadicea, decedata in 61) a fost sotia lui Prasutagus conducatorul tribului Brit al icenilor dependent de Roma, locuitori ai regiunii Norfolk de azi in Britania de Est.

Dupa moartea sotului, armatele romane i-au cucerit teritoriul, ceea ce i-a dat impuls de a conduce rascoala antiromana din anul 61.
Descrierea acestei femei poate fi gasita in lucrarile Lui Tacitus, sau Dio Cassius, cu toate ca la ambii e practic identica. Ambii remarca, ca Boudica era de sange regal, de inaltime inalta, avea o minte agera.

Parul ei era roscat si drept, lung pana la talie, voce aspra si o vedere patrunzatoare. De obicei purta o tunica colorata, la fel si o manta.

Sotul ei, conducatorul Prasutag, era regele icenilor, care locuiau in regiunea Norfolk de azi. Aceste pamanturi practic nu erau sub controlul Romei, deoarece in timpul cuceririi Britaniei de catre imperatorul Claudius in anul 43, icenii s-au unit cu armatele lui in calitate de aliati. In anul 47, in timpul incercarii lui Publius Octorius Scapula de a-i dezarma, ei au reusit de a-si apara dreptul lor la independenta. Prasutag era mai in varsta decat sotia sa si a trait o viata lunga. Pentru a-si pastra neamul, el, la fel ca pe ambele fiice ale sale, l-a facut comostenitor al tronului pe imperatorul roman.

A "tolera" independenta regatelor unite era o practica romana normala cu conditia ca regatul se lasa ca mostenire imperatorului roman dupa moartea conducatorului curent a regatului. Astfel, de exemplu, au fost anexate la imperiu provinciile Bitinia Si Galatia (Galatia). La fel, Legea romana permitea lasarea mostenirii numai pe linia barbateasca. De aceea, toate incercarile lui Prasutag de a pastra pe tron familia sa au fost zadarnice. Dupa moartea sa, regatul sau a fost anexat la Imperiul Roman. Pamantul si averea au fost confiscate. Averea nobililor si a robilor erau deja egale. Potrivit lui Tacitus, Boudica a fost biciuita, iar fiicele ei au fost violate. La fel a fost pradata trezoreria lui Prasutag, care multi ani a trait din banii romani.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.