Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  City Palace, Udaipur
1.126 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Namibia, Cazanul Diavolului
192 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muntele misterelor
372 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Despre Triunghiul Bermudelor
255 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Misterele ADN-eului In cautarea lui Adam
358 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Codul Maya a fost descifrat
186 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Invata cum sa meditezi
1.334 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Haxan: Vrajitoria de-a lungul veacurilor
148 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele 5 legi biologice ale naturii
447 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pietrele calauzitoare din Georgia
308 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Scopolamina, respiratia diavolului

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 15.08.2018  Adauga la favorite 538 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Un drog care elimina complet vointa, lasand victima constienta, se vinde pe strazile din Columbia. Substanta este scopolamina, cunoscuta si sub numele de „respiratia diavolului", si este derivata dintr-un anumit tip de copac, borrachero, destul de comun pentru America de Sud.
Povestile din jurul drogului suna mai mult a legende urbane, cu povesti de groaza in care oamenii au fost violati, obligati sa goleasca conturile lor bancare si chiar obligati sa renunte la vreun organ.
Vanzatorii de droguri din Bogota, capitala Columbiei, spun ca drogul este infricosator de simplu, privind modul in care acesta poate fi administrat. Scopolamina poate fi suflata in fata unui trecator, pe strada, iar in cateva minute persoana respectiva va intra sub efectul drogului. Drogul nu are gust si nici miros.
Daca ar fi sa compari scopolamina cu un alt drog, un gram de scopolamina este similar cu un gram de cocaina, doar ca „mult mai rau". Drogul transforma oamenii in zombi si blocheaza complet formarea amintirilor. Deci, chiar si dupa trecerea efectului drogului, victimele n-au nici cea mai vaga amintire despre ce s-a intamplat.
In vremurile moderne, CIA a utilizat drogul ca parte a interogatoriilor din timpul Razboiului Rece, cu speranta de a-l folosi ca ser al adevarului. Problema a fost ca, din cauza compozitiei chimice, drogul induce halucinatii puternice, chiar si moartea, in doze mari. Arborele din care se extrage drogul, destul de comun in Columbia, se numeste borrachero, care s-ar traduce „copacul care te imbata".
In antichitate, drogul era dat sotiilor sau amantelor la moartea liderilor columbieni, apoi li se spunea sa intre in mormantul respectivului lider, unde erau ingropate de vii. In acest moment, scopolamina se vinde pe strazile din Columbia, care orice alt drog.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.