Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Bucataria chinezeasca
855 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Turcia - Paradisul gurmanzilor
1.443 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  China aventura culinara episodul 3
1.472 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secrete din bucataria regala din Anglia
673 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  China aventura culinara episodul 4
1.467 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria bucatarii franceze
260 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bucataria italiana
1.907 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Paul Bocus
1.321 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Revolutia in bucatarie
141 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bucataria turceasca
1.596 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Bucataria thailandeza

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 14.08.2018  Adauga la favorite 145 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Thailandezii s-au eliberat de strictetea occidentala care imparte mesele in mic-dejun, pranz si cina; ei mananca, pur si simplu, cand le este foame. Poti manca pe strada practic oriunde, mai ales in piete, in aglomerarile de la intersectii, langa temple… Rivalizand chiar cu restaurantele din Bangkok, oferta strazii este o modalitate delicioasa si ieftina de a beneficia de bucataria thailandeza. Fructele frumos curatate, taiate, decupate si sculptate sunt la ordinea zilei, ca si gratarurile pe care sfaraie carnea de pui, vita sau porc stropita cu sos condimentat de arahide. Vase mari, fierband inabusit, revarsa arome de curry, supa de taitei si lapte de cocos.
Mancarea este atat de ieftina, incat si cel mai sarac isi poate permite un castron cu taitei. Nu este de loc neobisnuit sa vezi oameni de afaceri, la costum si cravata, mancand la o masa ieftina din plastic, pe o musama, in jurul unui astfel de restaurant ambulant..

A doua categorie este cea care include mancarurile provinciale, de la tara. Sunt simple, rapide si destinate sa hraneasca un mare numar de persoane. De obicei, nu contin lapte de cocos, care este un ingredient scump, ci carne ieftina si sunt caracterizate prin utilizarea imbelsugata a ardeilor iuti. Stilul taranesc de a gati are ca scop hranirea unui numar cat mai mare de persoane, cu costuri minime. .

A treia categorie, numita “de oras", include mancaruri rafinate si este caracteristica restaurantelor din Bangkok. Aceasta combina sosurile subtile ale bucatariei franceze, prospetimea de nouvelle cuisine si prezentarea atenta si migaloasa a celei japoneze. Aceasta imbinare confera bucatariei thailandeze stilul sau inconfundabil si reflecta ideea asiatica de yin si yang, o lupta continua pentru obtinerea unui echilibru armonios, idee pe care thailandezii o aplica in orice domeniu si moment al existentei lor.
Bucataria thailandeza moderna, ca si cele din alte tari asiatice, este o combinatie de diverse stiluri care lasa loc pentru initiativa si creativitate.
O masa thailandeza tipica este formata dintr-o supa, un curry cu condimente, un dip cu peste si legume. Uneori, o salata condimentata inlocuieste curry-ul. Si supa poate fi condimentata, dar, in acest caz, curry-ul este inlocuit de un fel de mancare necondimentat. In mancarea thailandeza, esentiala este armonia de gusturi si texturi a fiecarui fel separat, si a mesei in intregime.
Bangkok isi merita din plin reputatia de a fi una dintre importantele destinatii culinare ale globului. In imensul oras exista mai mult de 30.000 de restaurante inregistrate si sute de mii de tarabe stradale care produc unele dintre cele mai delicioase mancaruri din lume.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.