Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  MARI TRADARI CARE AU SCHIMBAT ISTORIA ROMANILOR
44 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mormantul lui Isus
336 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rusia - Istoria unui Imperiu
510 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Deportatii: Un tren in necunoscut (
217 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria complicata a aurului | Puterea Aurului
120 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Partea II – Cerul coborat pe Pamant
804 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Robert Moog, inventatorul sintetizatorului
407 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria OZN-rilor
451 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  20 cele mai misterioase descoperiri subterane din lume
57 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bizantul, imperiul pierdut-Cerul coborat pe pamant
543 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Pink Floyd si istoria sa 1965-2005

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 14.08.2018  Adauga la favorite 364 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Pink Floyd este unul dintre cele mai mari nume din istoria rock-ului.Richard Wright, alaturi de Syd Barrett, Roger Waters si Nick Mason, au fost membrii fondatori ai trupei Pink Floyd, in anii '60, pe cand acestia erau abia studenti.

Pink Floyd s-a format in 1964 in Cambridge-Anglia, insa pana la numele consacrat al trupei, componenta timpurie s-a reunit sub nume ca Sigma 6, T-Set, Megadeaths, The Screaming Abdabs, The Architectural Abdabs si The Abdabs. Ulterior s-a numit The Pink Floyd Sound, si apoi, mai simplu, Pink Floyd; provenienta numelui era constituita de catre 2 cantareti de blues - Pink Anderson si Floyd Council.

Trupa incepe repede sa experimenteze muzica utilizand in compozitiile lor sound-uri electronice , versuri poetice, texte filozofice si spectacole cu efecte de sunet si lumina impresionante. Acest lucru face ca trupa sa fie remarcata de casa de discuri EMI, cu care semneaza pentru primul lor album, "The Piper At The Gates Of Down", album cu care reusesc sa atinga un succes rezonabil ajungand pe pozitia 6 in Marea Britanie. In 1968. trupa recruteaza un chitarist/vocalist, David Gilmour, pentru a-si insusi sarcinile lui Barrett, a carui stare de sanatate mintala devine extrem de instabila in mare parte datorita consumului de droguri.

Cu Barrett inlocuit aproape complet de Gilmour, Pink Floyd lanseaza urmatoarele albume cu Roger Waters compozitor dominant. "A Sourcerful Of Secrets" ,album la care Barrett contribuie numai cu o piesa, "Jugband Blues" in comparatie cu primul album pentru care compusese majoritatea pieselor, urmat de albumul "Ummagumma" in 1969, cele 2 albume pregatind drumul pentru primul album no1 in topurile UK al trupei din 1970, "Atom Heart Mother". "Meddle"(1971), cu epopeea de 23 de minute intitulata "Echoes".

Acest album mai include piesa atmosferica "One Of These Days",o piesa clasica de concert, cu un singur vers deformat ca sonoritate, "recitat" de catre Nick Mason. Un alt album, mai putin cunoscut, "Obscured By Clouds" este lansat in 1972, si figureaza ca soundtrack al filmului "La Vallee". Acesta este primul album al trupei care intra in Topul 50 American, categoria Albume. Nimic nu i-a pregatit insa pentru ce avea sa urmeze. In anul 1973 albumul "Dark Side Of The Moon" ajunge in SUA pe locul 1 si ramane in top 200 albume pentru urmatorii 14 ani si chiar si in zilele noastre la 35 de ani de la lansarea albumului, se vand in jur de o jumatate de million de albume anual numai in SUA. "Dark Side of the Moon" este un album conceptual, abordand teme ca nebunia, nevroza si celebritatea.

Piesa "The Great Gig In The Sky" atinge subiectul moarte si religie, "Us And Them" vorbeste despre conflictele violente din lume si "Brain Damage" despre nebunie si nevroza. Urmatoarele trei albume, " Wish You Were Here", "Animals" and ‘"The Wall" sunt considerate de catre fani ca marcand apogeul carierei formatiei Pink Floyd. Primul dintre acestea, "Wish You Were Here", lansat in 1975, este un album tematic dedicat fostului membru, Syd Barrett. Pe langa piesa "Wish You Were Here" ( ce a devenit o piesa clasica),albumul include o lucrare, foarte bine primita de critici, “Shine On You Crazy Diamond", un tribut adus lui Barrett.

Versurile acestei lucrari abordeaza intr-un mod destul de evident urmarile caderii psihice ale lui Barret. Albumul mai include si piesele ‘"Welcome to the Machine" si "Have a Cigar". Sa mai inregistreze inca un succes asemanator cu "Dark Side Of The Moon" ar parea o sarcina imposibila pentru multi, dar nu si pentru Pink Floyd care in 1979 lanseaza dublul album ‘"The Wall" album ce sta 15 saptamani in topurile din SUA. Hit-single-ul "Another Brick in the Wall", critica vehement invatamantul britanic iar piesa “Comfortably Numb", care desi nu a fost lansata niciodata ca single, a devenit o piatra de temelie in listele de melodii ale posturilor de radio rock, iar astazi este una dintre cele mai cunoscute piese ale formatiei. Pink Floyd a creat cel mai elaborat show al lor in turneul pentru "The Wall", in care un zid urias era construit intre muzicieni si publicul spectator, zid demolat prin explozie in finalul concertului.

In 1983, este lansat albumul ‘"The Final Cut". Si mai sumbru decat "The Wall", acesta a reluat temele albumului anterior, abordand totusi si subiecte ale realitatii de atunci; este vorba aici de furia lui Waters fata de participarea britanica in razboiul Flaklands -‘"The Fletcher Memorial Home" si teama sa si cinismul sau cu privire la razboiul nuclear-"Two Suns in the Sunset". In acelati timp apar zvonuri legate de relatia Waters / Gilmour, zvonuri ce ajung sa se confirme cand trupa anunta ca albumul "The Final Cut" nu va fi sustinut de un concert. Neoficial trupa se destrama in acelasi an.

In anii care au urmat, fiecare membru a lansat materiale discografice solo pana in 1987 cand Gilmore si Mason decide sa reuneasca Pink Floyd. A urmat, o disputa in instanta cu Roger Waters care parasise oficial trupa in 1985, rezultatul acesteia dand lui Gilmour si Mason dreptul asupra folosirii numelui "Pink Floyd", Waters castigand drepturi asupra unor imagini definitorii Pink Floyd, incluzand aproape toata recuzita pentru concertul "The Wall", precum si toate drepturile asupra albumului "The Final Cut". Pink Floyd se intoarce in studio si lanseaza albumul "A Momentary Lapse Of Reason" in 1987 si mai tarziu in 1994 albumul "The Division Bell". Turneul ce a sustinut acest ultim album "The Division Bell" a inregistrat cele mai mari castiguri din istoria muzicii rock la acel moment. Din 1994 nu a mai existat nici o activitate a trupei Pink Floyd cu exceptia lansarii unor DVD si compilatii.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.