Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Turcia
120 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Zbor cu baloanele deasupra Capadociei - Turcia
949 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Hornurile de basm din Goreme-Turcia
310 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Orasul subteran din Capadocia - Turcia
1.281 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
05:33
  Locuri de vazut in orasul Bursa din Turcia
2.455 vizite - 0 comentarii
adaugat de tasha
 
01:13
  Vacante...la soare!!! - Antalya-Turcia
1.855 vizite - 0 comentarii
adaugat de Iuly
 
  Gaziantep - Turcia
1.298 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Turul Venetiei cu Ghid profesionist
110 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Turcia - Bodrum / Documentar de vacanta / 23 minute RO
2.597 vizite - 0 comentarii
adaugat de queen
 
  Izmir
1.581 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

18 de lucruri despre Cappadocia -Turcia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 11.07.2018  Adauga la favorite 294 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
1. Cappadocia e la tara. Nu te astepta sa vezi prea multe orase, mall-uri sau metrouri ci pregateste-te mai degraba pentru sate mici sapate in piatra, gaini, carute, tractoare improvizate si gradini ingrijite.



2. Turcii sunt ca niste copii dornici sa intre in contact cu strainii, sa-i asculte, sa le povesteasca si sa le arate ce au ei mai bun. Plimbandu-ne fara niciun plan prin Nevsehir, am fost invitate sa sarbatorim alaturi de o familie nunta nepoatei. S-a lasat cu tobe, flaut, placinte, baclava, seminte si ceai in fata scarii unui bloc. Singurul regret: ca n-am mers si la nunta.



3. Localnicii fac obiecte din ceramica de mii de ani in Cappadocia si nu e lucru usor. Un platou colorat e gata in cateva luni asa ca nu fi mirata daca ti se va si cere un pret pe masura, adica mii de euro.

4. Zborul cu balonul cu aer cald nu poate fi descris in cuvinte. Trebuie sa fii acolo si sa simti pe pielea ta ca sa intelegi experienta. Tot ce-ti pot spune ca e ca merita sa-ti invingi orice teama de inaltime.



5. Salariul mediu al unui localnic din Cappadocia este de 1500 lire (~700 euro) iar preturile sunt asemanatoare cu cele din Romania, poate chiar mai mici, mai ales pentru mancare.

6. Desi cred ca oamenii si-au sapat casele in stanca acum mii de ani pentru a se feri de caldura, se pare ca si animalele salbatice erau o problema. Mai apoi au construit chiar orase intregi subterane in timpul invaziilor.

7. Nu pleca din Cappadocia fara sa incerci sucul de rodii si inghetata turceasca cu lapte de capra.



8. Cele mai bune metode sa vezi Cappadocia sunt cu tur organizat si ghid sau cu masina personala sau inchiriata. Transportul public nu acopera toata regiunea iar orarul autobuzelor nu-ti permite sa vezi prea multe intr-o zi.



9. Asa arata un traseu de 4 zile cu cele mai importante locuri de vazut in Cappadocia:




10. La etajul -8 din orasul subteran Udurkuyu e frig. Cand vii de afara de la vreo 30 de grade si cobori la 14-16 grade umede, vei simti nevoia de o haina in plus. Asigura-te ca o ai.

11. Obiceiul de a manca seminte de floarea soarelui vine de la turci altfel ca le gasesti de cumparat pe toate strazile. Mai mult de atat, localnicii ne-au servit la masa cu o mana sanatoasa de seminte vargate sarate. Pretul? 1 lira pentru o punga de 200 de grame de seminte proaspat prajite in fata ta.

12. Alcoolul nu se gaseste la orice colt de strada iar atunci cand dai de el, pretul e cam piperat (12 lire pentru un pahar de bere la restaurantul unui hotel). Turcii beau insa mult ceai in pahare in forma de lalea si cafea tare cu mult zat in cescute cat un degetar.



13. Merhaba (Salut!), Tesekkur ederim (Multumesc!), Evet (da) si Hayir (nu) sunt primele cuvinte pe care ar trebui sa le stii cand mergi in Turcia.

14. Cappadocia este singura destinatie in care nu m-am lovit de hoarde turisti americani ce-si taraie slapii prin praf. De fapt, Cappadocia este un muzeu imens in aer liber intins pe o suprafata foarte mare asa ca, desi turistii sunt cu miile, nu prea ai ocazia sa te calci pe picioare cu ei. Poate doar in orasele subterane unde tunerurile si incaperile sunt atat de mici si intortocheate incat te intrebi cum incapeau acolo zeci de mii de turci daca turistii abia au loc.


15. Soarele rasare devreme in iunie si poti sa-ti dai seama de asta dupa strigarea muezinului din moschee la ora 4 dimineata. Turcii se roaga de 5 ori pe zi: inainte de rasarit, dimineata, la pranz cand soarele este sus, dupa amiaza si la apus.

16. Valea Imaginatiei isi merita numele. Stancile au fost modelate de apa in cele mai ciudate forme si e de-a dreptul fascinant sa te plimbi printre ele si sa iti imaginezi cu ce seamana fiecare.



17. Targuieste-te. Iar daca nu o faci, se vor targui vanzatorii cu tine pentru ca e placerea lor s-o faca. Pentru un succes garantat, intra singura sau cu prietenele in magazine si zambeste-le frumos. Asa ai cele mai multe sanse sa scoti un pret bun si sa primesti si ceva gratuit.

18. Palarie, esarfa si crema de protectie solara nu trebuie sa lipseasca din bagaj. Aceasta nu este o recomandare, este o necesitate serioasa.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.