Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Troita (Moldova Film 1990) Drama / 90 minute
10.502 vizite - 0 comentarii
adaugat de ghidul
 
  Fata de papuse (SUA 1945) Comedie muzicala 80 min
241 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula magica (SUA 1995) Comedie fantezista 88 min
139 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cartea Profetului Daniel (SUA 2013) Drama Biblica 87 min
2.010 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
  Ieremia (Jeremiah SUA 1998) | Subtritrat RO / 91 minute
3.951 vizite - 0 comentarii
adaugat de jolie
 
  Doamna spune nu (SUA 1951) Comedie 80 min
213 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  John Lennon:Inceputul unei legende (2009) Drama 98 min
1.574 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Marele oras dupa intuneric (SUA 1947 ) Politist 69 min
466 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Robinson Crusoe (1975) Peter O'Toole, Drama 109 min
778 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Omul Vineri (1975) cu Peter O'Toole | Aventuri 110 min
2.940 vizite - 0 comentarii
adaugat de hanul
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Cartea lui Enoh

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 11.06.2018  Adauga la favorite 225 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Cartea lui Enoh
Cartea lui Enoh a fost compusa in secolul al treilea inainte de Hristos. Textul este partial dependent de cele cinci carti ale Pentateuhului atribuite lui Moise.[1][2][3] De exemplu, 1 Enoh 1:9 (citata Epistola lui Iuda 1.14-15) este un midras asupra Deuteronom 33:2.
Mai multe concilii de la inceputurile bisericii crestine, de exemplu Conciliul de la Laodice, au considerat ca este mai bine sa elimine din textele sfinte anumite teme sensibile, cum ar fi ierarhiile divine sau demonice, care puteau degenera in interpretari nedorite.
Textul din Noul Testament, Epistola lui Iuda 1.14-15, apare la inceputul capitolului 2 din Cartea lui Enoh, carte ce mai este mentionata de multe ori in Zohar, cartea principala a Kabbalei ebraice.
In sec. 8 d.Hr. Cartea lui Enoh nu mai era cunoscuta in Europa decat printr-un numar mic de pasaje pastrate in sanul bisericii si prin doua fragmente grecesti destul de lungi, incluse in scrierile lui Georges le Syncelle si Cedrenus.

La sfarsitul sec.18 d.Hr. un calator britanic, un oarecare Bruce, gaseste in Etiopia trei manuscrise pastrate de biserica crestina locala ca parte a Bibliei sale. Manuscrisele contineau o versiune relativ completa a cartii. In 1821 este tradusa in engleza de Dr. Lawrence si publicata insotita de o prefata si cateva note.
Manuscrisul se presupune ca este de la sf.sec.4 - inc.sec.3 i.Hr.redactat dupa fragmente mult mai vechi. Multe din evenimentele descrise de cele mai vechi scrieri biblice (asadar si de textul lui Enoh) se regasesc pe tablitele de lut gasite la Sumer sau Babilon. Referinte despre cartea lui Enoh apar si in Cartea jubileelor.

Forma actuala a cartii contine relatarea pe care o face Enoh despre viziunile (calatoriile) sale precum si sfaturile pe care le da fiului sau Matusalem. Textul contine 105 capitole, alternand calatoriile ceresti ale lui Enoh cu traditii de geografie, astronomie, meteorologie, cu istoria evreilor, cu istoria dinainte de potop, cu pacatele si ierarhiile ingerilor decazuti si a pedepselor la care au fost supusi, cu prevestirea venirii unui Mesia sau mesaje apocaliptice. Se pare ca Enoh ar fi scris 366 de carti, textul pastrat din Cartea lui Enoh pomeneste de 103 parabole in capitolul 37, dar apar doar trei.
Cartea lui Enoh prezinta interes pentru teologi, istorici, filozofi, scriitori


Enoh, potrivit Genezei, capitolul 5, este al 7-lea patriarh. El este fiul lui Iared, care este fiul lui Mahalaleel, fiul lui Cainan, fiul lui Enor, fiul lui Set, fiul lui Adam. Un fiu al lui Enoh este Metusala (Metusalem), tatal lui Lameh, tatal lui Noe.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.