Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Un leu si cascadorul - un joc periculos?
160 vizite - 0 comentarii
adaugat de luca
 
  Elefantii - Un nou nascut de 100 de kilograme
14.404 vizite - 0 comentarii
adaugat de bunele
 
  Ibexul (Capra Ibex)
828 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sacalul
1.011 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cameleonul
864 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  32 de lucruri despre canguri
594 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Broastele din Caraibe
737 vizite - 1 comentarii
adaugat de sybylac
 
  Pasari de colivie - Rasa: Nimfele
1.086 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Ciobanescul Caucasian
1.291 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Se tem elefantii de... soareci ?
1.281 vizite - 0 comentarii
adaugat de coco
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Animale >> Animalele planetei
 

 

Lisita

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 08.06.2018  Adauga la favorite 257 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Este pasare migratoare, care soseste in februarie-martie
si pleaca in octombrie-noiembrie. Multe exemplare se comporta insa ca specii
sedentare sau eratice.
Caracteristic pentru lisita este corpul complet negru mat, cu o pata alba
pe frunte, in prelungirea unui cioc ascutit si mediu ca lungime, care este tot alb.
Picioarele sunt gri-verzui, avand degetele prevazute cu lobi
inotatori mai inchisi la culoare decat acestea.
Greutatea variaza intre 0,6-1,0 kg, masculii fiind usor mai mari.
Glasul este un tipat ascutit, monosilabic, care se aude de departe si relativ
frecvent din stufurile in care se retrage prudent din fata potentialilor dusmani.
Simtul cel mai dezvoltat este vazul.
Habitat: In Romania este considerata una dintre cele mai comune
pasari acvatice, intalnita din Delta si Lunca Dunarii pana in zona dealurilor, in
aproape toate baltile cu stuf.
Hrana: Se compune din plante acvatice, de suprafata sau din apa,
insecte acvatice si larvele lor, melci, pestisori bolnavi, icre etc.
Dusmani: Mamiferele pradatoare din mediul acvatic si pasarile
rapitoare de zi. Dintre acestea, ulii de trestie si ciorile grive sunt cele mai
pagubitoare pentru oua si pentru pui.
Obiceiuri: Se aduna in carduri mari inainte de migratie. Migreaza in
timpul noptii. Desi se inalta greu de pe apa, alergand pe suprafata acesteia
inainte de a-si lua zborul, dupa ce ajunge in aer poate parcurge, cu usurinta,
distante foarte mari.
Reproducere: Este specie monogama. Depune o ponta de 7-12 oua in
luna aprilie, intr-un cuib amenajat fie in stuf, fie pe plaur. Incubatia dureaza
21-23 de zile, ambii parinti clocind alternativ ouale, dupa depunerea celui din
urma. Puii sunt nidifugi si parasesc cuibul dupa 3-4 zile. Poate depune chiar
doua randuri de ponte pe an. De mentionat agresivitatea masculilor,
manifestata in apararea teritoriului, impotriva semenilor, dar si a altor pasari.
Vanare: Se face in perioada 1 septembrie - 31 ianuarie, la paza de
seara si de dimineata, in imediata apropiere a baltilor. De asemenea, se
practica si vanatoarea la goana in stufuri mai rare si nu prea intinse. Se
folosesc alice de 2,5 - 3,0 mm.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)