Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cactus (SUA 2008) / Drama cu Bryan Brown
1.715 vizite - 0 comentarii
adaugat de fane
 
  Regi in in Grass Castles (Australia 1997) Drama
1.006 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tomorrow, When the War Began (Australia 2010)
1.287 vizite - 0 comentarii
adaugat de hanul
 
  Moarte in Paradis (SUA 2012) Crima,Drama
2.071 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Tropicul Capricornului (SUA 1940)
338 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Un tipat in noapte(SUA 1988)Drama
1.058 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pe taramurile salbatice (Australia 1999 Aventuri
989 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Soldier (India 1998) Actiune,Drama,
1.229 vizite - 0 comentarii
adaugat de mihail
 
  Copii teribili (Australia 1989) Kylie Minogue /
701 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Ceva imprumutat, ceva albastru (SUA 1997)
181 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Trailers
 

 

Australia (Australia, SUA 2008) Aventuri

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 06.06.2018  Adauga la favorite 340 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 6.6
   
 
Australia (2008)

IMDB: 6.6
Regia
Baz Luhrmann

In Australia, cu putin inainte de Al Doilea Razboi Mondial, aristocrata Sarah (Kidman) mosteneste o ferma de vite. Atunci cand magnatii locali ai cresterii vitelor comploteaza pentru a-i lua pamantul, mostenitoarea se aliaza cu un fermier scapatat, pentru a-si duce cireada de 2000 de vite la loc sigur, prin cel mai aspru tinut australian. Cei doi, intre care se naste o poveste de dragoste, vor fi si martorii bombardamentului japonez al orasului Darwin.

Film de actiune si aventura, cu un amestec de suspens si dragoste.

Filmul este povestit de un copil, Nullah (Brandon Walters), care are mama aborigena si tata alb. Nullah ni-l prezinta pe bunicul sau, King George (David Gulpilil) un vraci aborigen care are aparitii ciudate in momentele cheie ale filmului, incercand prin magie si incantatii sa influneteze in bine cursul evenimentelor.

Nullah traieste la ferma sotului lui Lady Sarah Ashley (Nicole Kidman), fiind fiul unui anagajat al acestuia (Neil Fletcher, jucat de David Wenham) si al unei servitoare aborigene. In deschiderea filmului asistam la omorarea sotului lui Sarah Ashley cu o sulita cu cap de sticla (ca una din cele folosite de King George). Sulita lasa sa se banuiasca ca vraciul ar fi fost ucigasul. Mai multi oameni insa stiu ca ucigasul este Neil Fletcher, care este intrus intre anagajatii fermei de catre marele latifundiar, King Carney (jucat de Bryan Brown) cel ce incearca sa monopolizeze comertul cu vite.

Sosirea lui Sarah Ashley in Australia este plina de umor, aristocrata potrivindu-se aici in tinutul acesta dur ca nuca-n perete. Imediat dupa sosire, Sarah il intalneste pe Drover (Hugh Jackman), un fel de cowboy australian care nu are stapan dar care-si ofera serviciile de specialist in conducerea de mari cirezi de vite celui ce are nevoie de serviciile sale. Cei doi nonconformisti, dupa un „duel" ce tine o treime din film, vor ajunge sa se indragosteasca. Sarah Ashley soseste la ferma sotului doar pentru a participa la inmormantarea acestuia si pentru a afla ca nu infidelitatea l-a tinut departe de ea ci lupta acestuia cu King Carney in incercarea de a-si tine ferma neinghitita de fermierul avid. Sarah se decide sa il sfideze pe King Carney, dandu-l afara pe omul acestuia infiltrat intre anagajatii fermei lor (Neil Fletcher) si ducand in portul Darwin, la concurenta cu Carney, 1500 de vite de care are armata nevoie. Dover va ajuta la ducerea vitelor. Echipa de „cowboys" este alcatuita din insusi Dover, un aborigen prieten, cateva femei aborigene, un betiv si micutul Nullah.

Dragostea se misca in film pe trei planuri: Ashley pentru Dover, Ashley pentru Nullah (ea nu poate avea copii dar va decide sa-l infieze pe metis) si a lui Dover pentru Nullah. De fapt, infierea lui Nullah este ingreunata de faptul ca politica guvernului australian este de a aduna toate corciturile si de a le trimite pe o insula unde, sub supravegherea unor preoti, acestia sa fie educati.

Echipa aduce vitele la portul Darwin, aici reuseste sa urce vitele pe vapor inaintea lui King Carney si aproape totul se sfarseste cu bine… daca filmul nu ar fi kilometric si daca japonezii nu ar ataca Darwin-ul impreuna cu insula unde, metisii sunt supusi procesului de educare, si unde si Nullah a ajuns, prins de autoritati. Dragostea dintre Sarah Ashley si Dover intalneste si obstacole, prilejuite de spiritul independent al cowboy-ului. Cei doi se despart pentru a nu se mai intalni niciodata. Doar ca Dover se duce sa scape copiii de pe insula bombardata de japonezi, reuseste si revine in Darwin tocmai cand ultimul camion al unui convoi de evacuare este gata sa paraseasca portul. Sarah face parte din acest convoi, cei trei se reunesc si dragostea este in sfarsit implinita.



Distributia

Hugh Jackman
Vacarul

Nicole Kidman
Lady Sarah Ashley

Bryan Brown
King Carney

David Wenham
Neil Fletcher

Bruce Spence


Brandon Walters
Nullah

Jack Thompson
Kipling Flynn

Essie Davis
Cath Carney

Wah Yuen


John Jarratt


Ben Mendelsohn


Jacek Koman


Tony Barry


Kerry Walker


Bill Hunter


David Gulpilil
King George

Matthew Whittet


Ray Barrett


Barry Otto
Administratorul

Nathin Butler


Max Cullen
betivul varstnic

Jamie Gulpilil
Porter - Wharf

Andrea Leon
Widow

Eddie Baroo
Bull
Crusoe Kurddal
Aboriginal Tracker

Sandy Gore
Gloria Carney
Peter Gwynne

Arthur Dignam
parintele Benedict
Robert Jago

Sean Hall
soldat
Terence Gregory

Shea Adams

Damian Bradford

Lillian Crombie
Bandy Legs
Nigel Harbach

Jamal Bednarz-Metallah

Rebecca Chatfield
nepoata lui Magarri
Michelle Dyzla

Jimmy Hong

Jarwyn Irvin-Collins

Matthew Hills

Tara Carpenter

Haidee Gaudry

Joy Hilditch


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.