Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Grecia necunoscuta - Crezi ca stii totul despre Grecia ?
91 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  De ce a fost atat de important podul medieval din Londra
62 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Afla totul despre pisici
1.031 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Totul despre codul secret al lui Albert Einstein
1.330 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Adevarate observatii de OZN in Europa
312 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rus bogat , locuieste la Londra
290 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Formarea galaxiilor
56 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ceausescu si Regina - vizita la Londra din 1978
663 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Afla totul despre pisici
414 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Maresalul Ion Antonescu si Maria Antonescu !
175 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Totul despre Big Ben-Londra

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 29.05.2018  Adauga la favorite 408 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Big Ben a fost instalat in 1859 si si-a capatat numele de la celebrul clopot de 13 tone si jumatate care anunta ora exacta. A fost construit intre anii 1858 - 1859 cand cel mai celebru ceas din lume a intrat in functiune.Turnul a fost construit pe locul unde a fost palatul Westminster.

Primii 61 de metri ai turnului big ben sunt claditi din piatra restul constructiei fiind din otel.Cele 4 fete ale ceasului masoara in total 55 metri de jur imprejur.Inaltimea turnului big ben masoara 96 metri. Mecanismul ceasului cantareste aproximativ 5 tone.Big Ben - ul anunta ora exacta dar anunta si sferturile de ora.BBC anunta ora exacta in direct din turn avand instalate microfoane in locul unde este localizat clopotul.
https://www.youtube.com/watch?v=CxJ4e7olhME
Desi termenul de Big Ben se refera strict la ceas englezii folosesc acest termen facand referire la intregul turn.Sunetul acestuia se aude pe 31 decembrie pe majoritatea canalelor de radio si televiziune din Anglia la trecerea in noul an si inceperea revelionului.Constructia ii apartine lui Benjamin Hall care i-a dat de fapt si numele de Ben insa cum clopotul era cam masiv l-au denumit simplu Big Ben nume care se pastreaza si in zilele noastre . El atrage datorita celebritatii lui mii de turisti .Anul acesta ( 2007 ) ceasul a fost oprit pentru reparatii.
Cambridge –Anglia
Cambridge este un oras universitar din Regatul Unit, centrul administrativ al comitatului Cambridgeshire in regiunea East din Anglia. Este situat la 80 km nord-nord-est de Londra intr-o zona rurala. Are o populatie de peste 110.000 locuitori din care peste 22.000 sunt studenti.

Orasul este in principal cunoscut pentru Universitatea Cambridge, cea de a 2-a ca vechime din Regatul Unit, dupa cea din Oxford. Universitatea Cambridge a luat nastere in secolul al XIII-lea, sub forma unor scoli religioase situate pe langa manastiri franciscane si dominicane. In 1290, Papa Nicolae al IV-lea a recunoscut statutul universitar al orasului Cambridge, dupa ce universitatea a iesit de sub tutela manastirilor. La Universitatea Cambridge au predat mari personalitati ale culturii si stiintei universale: Erasmus din Rotterdam care a predat aici latina si greaca, Isaac Newton care a devenit in 1669 profesor de matematica si de fizica.

Clima este temperat-oceanica cu temperaturi medii multianuale de + 4 grade in ianuarie si + 16 grade in iulie


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.