Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  500 de ani de Portrete de femei din Arta Occidentala
1.433 vizite - 0 comentarii
adaugat de Mariana
 
  Icoanele Renasterii: Cum au reinviat arta clasica
140 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Japanese art - ARTA JAPONEZA
412 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Daniel Gerhartz
1.409 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  ARTA TACERII
573 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O lume de arta: Muzeul Metropolitan de Arta
59 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muzeul Metropolitan de Arta din New York
377 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aceasta este arta moderna / 4 din 6 / Nimic nu conteaza
284 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Arta goblenului-1
1.479 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Arta conceptuala
153 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Arta
 

 

Arta clasica( 500 i.e.n.-500 e.n.)

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 24.05.2018  Adauga la favorite 812 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
   
 
Artele se dezvolta treptat ca expresie a creativitatii si pentru decorarea caselor, a strazilor si a obiectelor de uz curent. Averile acumulate de imperii si de negustorii din orase au fost intrebuintate pentru sponsorizarea si sustinerea artistilor, ceea ce a dus la progrese semnificative in creatia artistica. Realismul castiga teren, statuile si picturile grecilor si romanilor infatisau nemijlocit si amanuntit, intr-un nou stil, oamenii si mediul in care acestia traiau. In Grecia, cele mai frumoase opere de arta au fost create in perioada clasica, al carui apogeu a fost atins prin secolele V-III i.e.n.

O data cu campaniile lui Alexandru cel Mare, in India au ajuns ideile grecesti referitoare la realismul in arta, iar raspandirea budismului le-a purtat mai spre est, pana in China, Japonia si in Asia de Sud-Est. Artistii romani au copiat, deseori, operele grecilor si au elaborat un stil realist propriu si socant. In imperiile acestei perioade, casele celor bogati erau decorate cu frize viu colorate, statui, basoreliefuri si mozaicuri. Cladirile erau ornamentate cu sculpturi si picturi migaloase. In Africa si pe continentele americane, stilurile artistice s-au dezvoltat independent de restul lumii, dar si in China existau stiluri proprii, nemaiintalnite in alta parte. Chinezii confectionau obiecte din lemn lacuit si pictau pe matase. In aceeasi perioada, grecii au inventat teatrul, reprezentand situatii inspirate din viata. Ei au fost primii care au exprimat stari si emotii prin intermediul artei. Intrucat, creativitatea facea parte din natura umana, orice cultura este caracterizata de forme de arta proprii: sculpturi din lemn sau din piatra, scrieri sau picturi pe papirus sau scoarta de copac, coaserea vesmintelor si a tapiseriilor sau turnarea metalelor. Prin arta au iesit la lumina idei noi, iar in epoca clasica s-au pus bazele multor stiluri, dintre care unele se mentin si in


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.