Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Idee originala pentru un ghiveci de flori
155 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Replantare orhidee intr-un ghiveci mai mare
726 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Crusta alba din ghiveci
609 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  7 plante la ghiveci usor de intretinut
670 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secretele florilor minunate
1.053 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Plante frumoase in ghiveci
221 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfatul bunicului a ajutat!
188 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se sadesc seminte de rodii in ghiveci
1.144 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa plantezi un ananas
1.510 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa plantezi un mar din seminte
632 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Casa si gradina
 

 

Mandarin in ghiveci.

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 22.05.2018  Adauga la favorite 1.138 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Un mandarin in ghiveci, desi este o planta exotica, se poate adapta cu usurinta mediului din locuinta. Ca si lamaiul, si mandarinul are un aspect special, iar fructele pot fi oricand consumate. Un mandarin in ghiveci este extrem de decorativ, dat fiind faptul ca fructele se coc incet, iar copacelul poate avea concomitent si fructe si flori.

Conditia esentiala pentru ca un mandarin in ghiveci sa te bucure este sa-i asiguri apa si circa patru-cinci ore de lumina naturala in fiecare zi.


La fel ca si lamaiul, mandarinul se cultiva prin seminte. Dintr-o mandarina mica (cauta-le pe cele mai mici, care eventual au si crengute cu frunze), scoate semintele. Spala-le bine si tine-le intr-un servet de hartie alb (pentru ca au nevoie de lumina), servet care trebuie mentinut permanent umed pentru doua-trei zile. Cand samburele a crapat se poate planta in pamant. Mandarinul are nevoie de un sol nisipos combinat cu pamant gras. Formula este o parte pamant gras, o parte lut, o parte nisip.


Poti sa pui in pamant una sau mai multe seminte. Acestea se planteaza la aproximativ un centimetru adancime. Ametecul de pamat trebuie sa contina o parte nisip si o parte lut. Ghiveciul trebuie sa fie realizat din ceramica, iar pe fundul acestuia, inainte de asezarea pamantului, sa pui cateva bucatele de ceramica sau pietre de rau pentru o drenare mai buna.

Un mandarin in ghiveci are nevoie de temeperaturi constante de peste 23 de grade Celsius. Totusi, temperatura optima pentru mandarin se invarte in jurul valorii de 28 de grade.

Vara, mandarinul poate sta pe balcon sau in gradina, intr-un loc insorit. In casa are nevoie de foarte multa lumina, iar daca este posibil, de razele directe ale soarelui.



Imediat dupa plantare, solul trebuie udat la fiecare 2 – 3 zile, sau mai des daca aerul din casa este uscat. Solul trebuie sa fie aproape mereu umed pentru a stimula incoltirea. Dupa rasarire udarile sa raresc, pentru a evita putrezirea radacinilor.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.