Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  WILD COSTA RICA | Creaturi evazive si jungle neexplorate
79 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vieti de praf si pulbere
619 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Cocos
452 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Autostrada Panamericana
338 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  A existat o civilizatie avansata in Balcani?
483 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secretul longevitatii oamenilor din Sardinia
288 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Cocos - Insula misterioasa din Pacific
273 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum traiesc ikarienii cu 10 ani peste medie
222 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Locul din Europa unde oamenii traiesc pana la 100 de ani
36 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pepenele negru Densuke
1.178 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Costa Rica

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 18.05.2018  Adauga la favorite 406 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Costa Rica, oficial Republica Costa Rica (in Spaniola: Costa Rica, Republica de Costa Rica), este o tara din America Centrala, marginita de Nicaragua la nord, Panama la sud - sud est, Oceanul Pacific la vest si de Marea Caraibilor la est. Costa Rica a fost prima tara din lume, care prin constitutie a abolit existenta armatei inca din 1949.
In timpurile pre-columbiene indigenii care locuiau in locurile cunoscute azi sub numele de Costa Rica faceau parte din zona intermediara situata intre regiunile culturale mesoamericane si andine. Aceste lucruri au fost de curand actualizate sa includa si influenta zonei Isthmo-Columbiene in regiunea Atlanticului de Sud a tarii, definita prin prezenta unor grupuri care vorbesc limbi Chibchan. Este insa necunoscut care dintre aceste grupuri a creat celebrele sfere de piatra din Costa Rica, intre 200 IC si 1600 DC.
Tara a fost vizitata de Cristofor Columb in 1502, in timpul celei de-a patra sa expeditie. El a ajuns la Cariay, in fata insulei Quiribri (astazi Isla Uvita). Cuceririle si colonizarile urmatoare ale zonei a fost complicate prin distanta si rezistenta feroce a indigenilor, care totusi nu se compara cu cucerirea spaniola a Mexicului.

In secolul 16, in zona era o scadere pronuntata a fortei de munca. Populatia indigena, sclavi la momentul respectiv, incepuse sa cada prada multimilor de boli aduse de colonisti, sau sa moara in luptele de rezistenta. De asemenea, lipsa de resurse minerale si faptul ca solurile fertile se aflau in partea centrala a tarii (Valea Centrala) au intarziat mult efortul de colonizare. Toate aceste circumstante au facut din Costa Rica, cea mai sudica parte din Capitania Generala a Guatemalei, cea mai saraca si mai lipsita de importanta regiune. Totusi, colonistii care au facut calatoria plina de greutati in Valea Centrala au stabilit o capitala provinciala la Cartago


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.