Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  VINULUI FIERT
1.133 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Remedii naturiste impotriva diabetului
287 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 alimente periculoase
1.351 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Angina
1.061 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Depresia este o stare foarte inerta
59 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ceaiul de ghimbir
1.088 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Astragalus membranaceus)
1.044 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce este endoscopia cu video-capsula?
310 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Porumbarul
1.411 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Unguent pe baza de usturoi
1.279 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

EISOPTROPHOBIA

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 16.05.2018  Adauga la favorite 1.029 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Eisoptrophobia este frica de oglinzi sau de a te vedea intr-o oglinda Originea cuvantului eisoptro este greaca (inseamna oglinda) si fobia este greaca (adica frica). Aceasta teama s-ar fi putut dezvolta in istoria timpurie, cand oamenii foloseau iazuri si ape de apa ca oglinzi (sau ochelari). Oamenii au crezut ca imaginile pe care le-au vazut in apa erau sufletele lor privindu-le inapoi si le sperie. Aceasta practica da nastere la catoptromantie (divinatie oglinda), care este un mijloc de auto-reflectie care permite persoanei sa se inrobeasca adanc in psihic pentru a gasi intelegere si rezolvare. Cei mai multi dintre noi stiu acest lucru din filmul popular Disney White White, in care vrajitoarea rau a folosit oglinda pentru a vedea cine a fost cel mai fidel ("Oglinda, oglinda, pe perete. Cine este cel mai faimos dintre ei?"). Persoanele care au dispromofobie (teama de deformare) nu ar folosi niciodata o oglinda. De asemenea, oamenii care sunt superstitiosi ar evita oglinzile deoarece se tem ca s-ar putea rupe si le-ar da sapte ani de ghinion. Eisoptofobia este considerata o fobie specifica, care este discutata pe pagina de pornire. Eisoptofobia este, de asemenea, legata de catoprotropie (frica de oglinzi). Eisoptofobia nu trebuie confundata cu isopterophobia, care este frica de termite.



Care sunt cauzele?



Este general acceptat faptul ca fobiile apar datorita unei combinatii de evenimente externe (adica evenimente traumatice) si predispozitii interne (adica ereditate sau genetica). Multe fobii specifice pot fi urmarite inapoi la un anumit eveniment declansator, de obicei o experienta traumatizanta la o varsta frageda. Fobiile sociale si agorafobia au cauze mai complexe, care nu sunt pe deplin cunoscute in acest moment. Se crede ca ereditatea, genetica si chimia creierului se combina cu experientele de viata pentru a juca un rol major in dezvoltarea fobiilor. (Wikipedia - fobie).



Care sunt simptomele?



Ca si in cazul oricarei fobii, simptomele variaza in functie de persoana, in functie de nivelul lor de frica. Simptomele includ, de obicei, anxietate extrema, teama si orice asociate cu panica, cum ar fi scurtarea respiratiei, respiratia rapida, bataile neregulate ale inimii, transpiratia, transpiratia excesiva, greata, uscaciunea gurii, greata, incapacitatea de a articula cuvinte sau fraze.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.