Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Departe de lumea dezlantuita (UK 1998) Subtit RO 85 min
4.296 vizite - 0 comentarii
adaugat de coco
 
  Lumea e a mea (Romania 2015) Drama / 96 minute
2.731 vizite - 0 comentarii
adaugat de zorba
 
  Privilegiul (UK 1967) Comedie,Drama,Muzical / 108 minute
1.551 vizite - 0 comentarii
adaugat de grisa
 
  Meandre (Romania 1967) Drama / 89 minute
2.511 vizite - 0 comentarii
adaugat de balas
 
  Calatoria (SUA 1967) Drama cu Peter Fonda / 79 min
2.073 vizite - 0 comentarii
adaugat de fane
 
  Manusi rosii (Romania 2010) Drama 117 min
713 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hotelul (SUA 1967) Drama / 124 minute
1.521 vizite - 0 comentarii
adaugat de zorba
 
  Amantii ( Franta 1958) Drama 90 min
1.308 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  - Agentul secret (Anglia 1936) aventuri 82 minute
510 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O iubire nemuritoare ( ANGLIA 1994) Drama
1.217 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Departe de lumea dezlantuita (Anglia 1967)drama

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 14.05.2018  Adauga la favorite 3.191 vizualizari

Nota film: 1 / 5 (1 vot )
Nota IMDB: 7.2
   
 
Far from the Madding Crowd
IMDB: 7.2
Regia
John Schlesinger

Romanul incepe cu prima intalnire dintre fermierul Oak si Batsheba Everdene. Acesta o zǎreste in timp ce se muta la mǎtusa ei, doamna Hurst, in Norcombe unde urma sǎ ingrijeascǎ de vaci. Aici, Gabriel Oak, in varstǎ de 28 de ani, detinea o turmǎ de oi. Cand Batsheba isi pierde pǎlǎria si Gabriel i-o inapoiazǎ, cei doi fac cunostinta. Intr-o noapte, stand in coliba sa cu focul aprins si cu obloanele rǎsuflǎtorilor inchise, pe Oak incepe sǎ-l doarǎ capul si adoarme. Apare insǎ Batsheba care aruncǎ cu lapte pe el pentru a-l trezi si luandu-i capul in poala ei ii spune cǎ era sǎ moarǎ sufocat. Fermierul incepe sǎ se gandeascǎ din ce in ce mai mult la fatǎ si intr-o zi se hotǎrǎste sǎ-i faca o vizitǎ acasǎ la mǎtusa ei pe care o intreabǎ dacǎ mai are si alti pretendenti. Pe drumul de intoarcere o intalneste si o cere in cǎsǎtorie, dar ea refuzǎ.
Dupǎ cateva luni se rǎspandeste vestea plecǎrii domnisoarei Everdene din sat, ceea ce pe cioban il face sǎ o idealizeze si mai mult. Intr-o dimineata, trezindu-se din cauza zgomotului talǎngilor oilor, descoperǎ cǎ turma lui fusese manatǎ prin gard de cainele cel tanǎr panǎ la o groapǎ de var in care cǎzuserǎ si muriserǎ toate. In aceste conditii, e nevoit sǎ se ducǎ sǎ-si caute de lucru la targul din Casterbridge ca vechil. Fiind ocolit de toti fermierii si obosit, adoarme intr-o carutǎ care dupǎ un timp se pune in miscare. In apropiere de Weatherbury, el se dǎ jos din cǎrutǎ si observǎ cǎ in curtea unei ferme luase foc un stog. Ajutǎ la stingerea incendiului si o intaneste pe stǎpana fermei, care se intamplǎ sǎ fie chiar Batsheba Everdene. Aceasta ii propune sǎ fie oier la ferma ei pe care o mostenise de la unchiul ei dupǎ moartea acestuia. In noaptea aceea, fata descoperǎ cǎ vechilul ei Pennyways furase de la fermǎ cinci saci de orz si cǎ una din slujnicele sale, Fanny Robin, dispǎruse. Hotǎrǎste sǎ nu-si ia alt vechil si sǎ conducǎ singurǎ treburile fermei.
De Sfantul Valentin, Batsheba ii trimite, fǎrǎ vreo intentie serioasǎ, o felicitare fermierului Boldwood in care ii transmite ca o poruncǎ mesajul "Insoara-te cu mine." Aceasta produce mutatii neasteptate in sufletul acestui celibatar convins, un gentleman serios si rezervat, in varstǎ de 41 de ani, care nu fusese niciodatǎ preocupat de asemenea incurcǎturi amoroase.
Gabriel Oak primeste o scrisoare de la Fanny Robin in care ea ii multumeste pentru banii imprumutati in noaptea fugii ei din Weatherbury si in care il instiinteazǎ cǎ se va mǎrita cu sergentul Frank Troy din regimentul 11 de Dragoni. Insǎ in ziua nuntii ea incurcǎ biserica in care trebuia sǎ se cǎsǎtorescǎ cu Troy cu alta, si acesta, umilit in fata altarului, refuzǎ sǎ o mai vadǎ.
La spǎlatul oilor, Boldwood apare pentru prima oarǎ in fata Batshebei si o cere in cǎsǎtorie dar ea refuzǎ. Gabriel Oak ii comunicǎ stǎpanei lui pǎrerea proastǎ fata de festa pe care i-o jucase lui Boldwood, iar ea ii cere sǎ pǎrǎseascǎ ferma. Dar la o zi dupǎ izgonirea lui ea il cheamǎ inapoi pentru cǎ oile mancaserǎ trifoi si se umflasera, iar el era singurul capabil sǎ le scape de la moarte. La tunsul oilor, Boldwood se infiinteaza din nou la ferma ca sa stea de vorba cu Batsheba. La sfarsitul zilei, ea ii promite ca peste 5 sau 6 saptamani, la vremea secerisului, va hotari daca se va marita cu el. In noaptea aceea insa, pe plantatia de brazi, rochia ei se incurca in pintenii lui Troy, descris apoi de Liddy stapanei sale ca un tanar educat, dar desfranat. Sergentul incepe de asemenea sa-i faca curte Batshebei, fermecand-o cu complimente directe si impresionand-o cu dexteritatea lui in manuirea sabiei. Oak se amesteca din nou in viata ei personala, sfatuind-o sa-l ocoleasca pe Troy si sa-l aleaga pe Boldwood. Ea insa ii scrie o scrisoare fermierului in care ii spune ca nu se poate casatori cu el. Boldwood nu renunta si o implora in continuare.
Intr-o noapte, Gabriel si Coggan descopera ca trasura si calul fusesera furate. Luand urma hotilor, ei afla ca de fapt fusesera luate de Batsheba care sub pretxtul ca se ducea s-o vada pe Liddy in vizita la niste rude, fugea sa-l intalneasca pe Troy la Bath. La intoarcerea celor doi la Weatherbury, Boldwood ii ofera bani lui Troy ca sa se insoare cu Fanny Robin, dar acesta ii arata in ziar un anunt despre casatoria lui cu Batsheba, razand de el. Troy isi plateste iesirea din serviciul miilitar din banii Batshebei si se instaleaza la ferma. Cu toate acestea nu se arata prea preocupat de treburile fermei si da o petrecere cu betie ignorand avertismentele lui Oak despre venirea unei furtuni. Ramas singur dintre toti angajatii, acestia fiind beti si adormiti, Gabriel se ocupa singur de acoperirea stogurilor de grau si orz pentru a le feri de ploaie.
Dupa cateva luni, Troy se apuca sa parieze la cursele de cai pe banii sotiei. In timp ce se intorceau o data de la Castebridge cu trasura, intalnesc pe drum o femeie amarata pe care Troy pare sa o cunoasca si careia ii promite bani. Era chiar Fanny Robin care venea de la Melchester si se ducea la azilul saracilor din Casterbridge. Acasa la Weatherbury, Frank ii cere Batshebei 20 de lire si scoate dintr-un ceas o suvita de par blond, marturisindu-i sotiei ca apartine unei femei pe care a iubit-o. A doua zi dis de dimineata, el pleaca spre Casterbridge sa o intalneasca pe Fanny ca sa-i dea banii, dar ea nu apare la locul de intalnire. In aceeasi zi mai tarziu, Joseph Poorgrass ii da Batshebei vestea mortii lui Fanny Robin iar ea hotǎrǎste sa fie adusa in sat pentru a fi ingropata. Joseph ii povesteste ca iubitul fostei slujnice fusese un soldat din acelasi regiment ca si Troy. Batsheba incepe sa creada ca acesta ar fi chiar sotul ei si face legatura cu intalnirea cu femeia de pe drum.
Sicriul lui Fanny este adus noaptea si Batsheba, mancata de banuieli il deschide si descopera ca parul femeii era blond, iar alaturi se afla si un prunc. Sosit intre timp de la Casterbridge, Troy ii declara ca femeia moarta inseamna pentru el mult mai mult decat ea. Dupā aceea pleaca din nou pentru a comanda o piatra funerara si dupa ce se duce la mormantul ei ca sa planteze niste flori dispare din nou din Weatherbury.
Mancat de remuscari, Troy porneste spre miazazi si ajunge la malul marii. Acolo se dezbraca de haine si intra in apa. Dupa ce inoata o vreme isi da seama ca nu mai are putere sa se intoarca la mal, dar e salvat de o barca cu marinari de pe un bric care ii propun sa lucreze 6 luni pe vasul lor. Hainele lui sunt gasite de un paznic care citind scrisorile din buzunare il identifica pe purtatorul lor. Vestea mortii lui Frank ajunge pana in Weatherbury dar Batsheba nu crede in ea. Dupa 9 luni, satul de traiul pe apucate dus in Statele Unite, Troy se intoarce in Anglia cu gandul ca alaturi de sotia lui la ferma ar putea duce o viata mai indestulata. Apare la targul de oi de la Greenhill ca actor ambulant si surprinde eforturile lui Boldwood de a o recuceri pe Batsheba care in lipsa lui spera sa se poata casatori cu aceasta dupa cei 7 ani de doliu.
De Craciun, Boldwood organizeaza o petrecere la care o invita si pe vecina lui, fosta doamna Troy, si unde ii ofera un inel de logodna. Mai mult silita de insistentele fermierului, ea accepta sa fie sotia lui peste 6 ani. In momentul cand dadea sa plece de la petrecere, pe usa isi face aparita Frank venit sa-si revendice nevasta. Boldwood il impusca, Troy moare, si incearca sa se impuste si pe el, dar e oprit de unul dintre angajati.Iese pe usa si o ia pe drumul spre Casterbridge unde se preda. Este condamnat la moarte prin spanzurare, dar datorita unei scrisori trimise de oamenii de la ferma ministrului in care se explicau motivele pentru care Boldwood putea fi considerat nebun, el este condamnat la inchisoare pe viata.
La aproape un an de la aceste evenimente, Gabriel Oak ii comunica Batshebei dorinta de a pleca din slujba ei ca vechil pentru a conduce ferma lui Boldwood ramasa fara stapan si din cauza barfelor cum ca el ar vrea sa se insoare cu ea. Ea il convinge sa nu plece si cei doi fac o nunta foarte discreta.
Distributia

Julie Christie
Bathsheba Everdene

Terence Stamp
Sergentul Troy

Alan Bates
Gabriel Oak

Peter Finch
William Boldwood

Freddie Jones
Cainy Ball

Andrew Robertson
Andrew Randle
Peter Stone
Teddy Coggan
Denise Coffey
Soberness
John Barrett
Joseph Poorgrass
Prunella Ransome
Fanny Robin
Peggy Ann Clifford
Fat Lady at Circus
Julian Somers
Jan Coggan
Vincent Harding
Mark Clark
Fiona Walker
Liddy
Alison Leggatt
Dna Hurst
Brian Rawlinson
Matthew Moon
Victor Stone
Billy Smallbury
Fiona Walker
Liddy
Brian Rawlinson
Matthew Moon
John Barrett
Joseph Poorgrass
Lawrence Carter
Laban Tall
Andrew Robertson
Andrew Randle
Alison Leggatt
Mrs. Hurst


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.