Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Biserica in istorie. Botezul Rusiei
585 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Biserica romano-catolica Millenium Timisoara
381 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Despre sarbatoarea Sfintei Cuvioase Parascheva -
183 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se fabrica inghetata Betty Ice ?
2.182 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ana de Noailles
1.143 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Procesul de fabricatie al iaurtului
2.780 vizite - 0 comentarii
adaugat de mariab
 
  Manastirea Patrunsa
170 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Biserica catolica
481 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Schimbarea - Documentar ( subtitrare in romana )
4.386 vizite - 0 comentarii
adaugat de Lary
 
  Partea III – Razboiul ideilor
624 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

„Fabrica" de bani – Biserica Ortodoxa Romana

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 26.04.2018  Adauga la favorite 467 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Trei miliarde de euro: la aceasta suma se ridica averea Bisericii Ortodoxe Romane. Cel mai mare cult din Romania define peste 70.000 de hectare de padure si teren arabil, zeci de hoteluri, restaurante si ferme. Raspunsul la intrebarea „ce se intampla cu banii stransi din serviciile religioase, vanzarea de obiecte de cult, donatiile si subventiile de la stat?" nu a fost inca elucidat. Acest film documentar, intitulat „Cat de mare este averea Bisericii" si difuzat in emisiunea Cu Ochii’n 4, la TVR, incearca sa risipeasca misterul din jurul averii impresionante a BOR. (Sursa)

Biserica Ortodoxa Romana cuprinde sase mitropolii, alcatuite din arhiepiscopii si episcopii, cu un total de 11.146 parohii, deservite de 14.035 preoti si diaconi, in 15.116 lacasuri de cult. Pentru romanii ortodocsi din strainatate, exista trei mitropolii si doua episcopii (in Europa) si o arhiepiscopie (pe continentul american). BOR are, de asemenea, 631 manastiri si schituri, cu peste 8.059 calugarite si calugari. In cadrul BOR exista, de asemenea, 279 de asezaminte sociale, 275 de muzee si colectii muzeale, precum si 42 de centre de conservare si depozitare a obiectelor cultural-religioase ale mostenirii nationale.

Numai in Protoieria III din Capitala exista 59 de parohii si o manastire, majoritatea fiind construite in secolele XVI – XVII si mentionate in lista monumentelor istorice. Toate aceste cladiri sunt, evident, plasate pe terenuri care se intind in total pe sute de hectare daca socotim si padurile care apartin Bisericii. Unele dintre ele sunt inchiriate unor firme renumite, altele sunt doar exploatate in folosul Bisericii.

De asemenea, pe langa fiecare biserica, exista, de obicei, si o casa parohiala, ceea ce inseamna ca numarul cladirilor bisericii este cu mult mai mare de 27.000. Daca estimam valoarea medie a fiecarui imobil la numai 100.000, inseamna ca bunurile imobile ale Patriarhiei se ridica la minimum 1 miliard de euro…


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.