Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Catedrala Sfantul Vitus-Praga
652 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Amiens -Franta
1.424 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Marigot, Sfantul Martin
381 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Reims-Franta
1.189 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gradina medicala.-Bratislava
482 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Catedrala Etchmiadzin-Armenia
127 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Canterbury - oras in comitatul Kent, nglia
1.575 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Catedrala din Burgos - Spania
1.460 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Sfantul Martin
107 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Catedrala Notre Dame din Strasbourg
804 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Catedrala Sfantul Martin Bratislava

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 24.04.2018  Adauga la favorite 366 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Catedrala Sfantul Martin, a fost initial Biserica parohiala dedicata Mantuitorului Sfant construita in incinta castelului Bratislava. A fost mutata intr-o locatie mai jos de castel cu aprobarea Papei Inocent III la cererea regelui Emerich al Ungariei. Reconstructia, in stil Gotic, s-a desfasurat in sec. XIV.

Catedrala a fost locul de incoronare intre anii 1563-1830. Primul care a fost incoronat aici a fost Maximillian II. Ceremonia incoronarii a avut loc la 8 septembrie 1563. Ea a fost urmata de alte 18 incoronari, incluzand-o si pe cea a Mariei Teresa la 25 iunie 1741. Ultimul rege care a primit coroana regala la statuia de plumb a Sf. Martin a fost Ferdinand V, in septembrie 1830. O lista completa a regilor si sotiilor regale incoronate la Catedrala se afla pe un panou din interior, pe peretele nordic. In fiecare an are loc o simulare a incoronarii unuia din regi sub forma unei sarbatori populare.

Reconstructia catedralei in stil Baroc s-a concentrat mai intai asupra interiorului si mai tarziu asupra constructiei celei de a 4-a capele. Intre 1732-1734 s-a extins planul suprafetei cu Capela Sf. Ion, Almsgiver. Capela Baroca a fost construita dupa planurile lui George Raphael Donner, care a contribuit si cu lucrari interioare.Altarul l-a inlocuit pe cel Gotic, avand o sculptura minunata din 1744 reprezentand un soldat roman din Panonia Transdanubiana, care-si taie capa in doua pentru a-i da jumatate din ea unui cersetor ce suferea de frig.

Turnul Baroc a fost distrus de un incendiu provocat de un traznet in 1833. Reconstructia lui a fost data arhitectului Ignac Feigler senior. El a ales un stil romanticist, dand turnului o fata Neo-Gotica. Turnul are 85 m, varful lui avand o perna poleita de 2/2m cu copia coroanei regale ungare.Imitatia coroanei are 1 m inaltime si cantareste 300 kg . Turnul are 2 clopote, cel mai mare fiind numit Wedderin.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.