Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Sarea pentru sanatatea noastra
537 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 alimente pentru sanatatea ochilor
124 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alimente sanatoase pentru slabit
1.482 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cherimoya
394 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Super puterea intestinului
291 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  SANATATEA CREIERULUI, DEPENDENTA DE ODIHNA
89 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gutuia scade colesterolul
1.187 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nashi
2.663 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  30 de beneficii extraordinare ale apei cu lamaie
60 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ananasul, remediul durerilor digestive
157 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Zmeura un fruct pentru sanatatea noastra

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 20.04.2018  Adauga la favorite 681 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ofera protectie antioxidanta, impotriva cancerului si a microbilor

Zmeurele ajuta la prevenirea deteriorarii membranelor celulare si a altor structuri din organism, neutralizand radicalii liberi, cu ajutorul acidului elagic. Acidul elagic nu este singurul fitonutrient din zmeura analizat de specialisti. Si flavonoidele au fost studiate: quercetina, kaempferol si moleculele bazate pe cianidina. Aceste molecule de flavonoide sunt clasificate drept antocianine si apartin grupului de substante care dau culoare rosie zmeurelor. Antocianinele ofera zmeurelor si proprietatile antioxidante unice, cat si unele antimicrobiene.



Antioxidantii unici din zmeura ofera protectie importanta

Zmeura are putere antioxidanta mai mare cu aproape 50% decat capsunele, de trei ori mai mare decat kiwi si de 10 ori mai mare decat tomatele, arata studiile efectuate de cercetatorii olandezi.

Cea mai mare contributie la activitatea antioxidanta a zmeurei este cea a elagitaninelor care, conform specialistilor, lupta impotriva cancerului. Vitamina C contribuie cu 20% la intreaga activitate antioxidanta, iar antocianinele 25%. O alta veste buna este ca inghetarea si depozitarea acestora nu afecteaza prea mult puterea antioxidanta.


Scade nivelul zaharului din sange

Pe langa fitonutrienti, aceste fructe au un continut bogat de nutrienti, antioxidanti si vitamina B. Zmeura este o sursa excelenta de mangan si vitamina C, doi nutrienti antioxidanti importanti. De asemenea este o buna sursa de riboflavina, folati, acid nicotinic, magneziu, potasiu si cupru. Aceasta combinatie de nutrienti fac din zmeura o alegere grozava care te ajuta sa minimalizezi impactul asupra nivelului de zahar din sange.


Protectie impotriva cancerului

Studiile efectuate arata ca dietele bogate in fructe ajuta la prevenirea cancerului: zmeurele si afinele inhiba enzimele metaloproteinaze. Desi sunt importante pentru dezvoltarea si remodelarea tesuturilor, daca sunt produse in cantitati ridicate aceste enzime joaca un rol important in aparitia cancerului.


Protectie impotriva degenerescentei maculare

Poate ca mama ta ti-a zis, cand erai copil, ca mancand morcovi iti vei pastra ochii stralucitori. Se pare ca avea dreptate. Fructele iti pot fi de mare folos in pastrarea vederii. Un studiu publicat in "Arhivele de Oftalmologie" indica faptul ca 3 sau mai multe portii de fructe consumate pe zi duce la scaderea riscului (cu 36%) aparitiei degenerescentei maculare, principala cauza a pierderii vederii la persoanele in varsta.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.