Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Orasul vechi-Nisa-Franta
292 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Promenade des Anglais, Nisa, Franta
781 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Promenade des Anglais, Nisa, Franta
685 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Olomouc Cehia
1.039 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Olomouc Cehia
112 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Camaguey-Cuba
844 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Varanasi, India
464 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Geneva-Vechiul oras
1.124 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Berat, Albania
1.206 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Safranbolu Turcia
79 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Orasul vechi din Nisa

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 19.04.2018  Adauga la favorite 568 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Orasul vechi din Nisa, Vieille Ville, iti aminteste de eterna Roma – labirintul strazilor inguste, strazile pietruite precum si atmosfera plina de viata… Orasul vechi, Vieille Ville, cunoscut in mod obisnuit sub denumirea de „Babazouk„, incepe de la vest, de pe Colline du Chateau, si cuprinde bulevarde spatioase printre care Jardin Albert I, Place Massena si Promenade du Paillon. Partea sudica a orasului vechi cuprinde Ponchettele – piata veche a orasului, acolo unde comerciantii de alimente aduc cele mai proaspete produse, situata foarte aproape de Cours Saleya, care nu este altceva decat inca o pata inmiresmata de culoare a orasului vechi – piata de flori din Nisa. Puteti vizita Ponchettele in fiecare zi a saptamanii, exceptie facand zilele de luni; trebuie sa stiti ca aici puteti achizitiona atat sapunuri handmade si condimente dar si toate ingredientele necesare pentru a putea pregati delicioasele preparate provencale: de la maslinele de Nisa, branza de oaie, ciuperci si pana la pestele proaspat.

La cativa pasi de Cours Saleya, pe Quai des Etats-Unis, veti putea gasi Galerie des Ponchettes (Musee Dufy), un muzeu dedicat lucrarilor lui Roul Dufy. Tot pe Quai des Etats-Unis un alt muzeu recomandabil a fi vizitat este si Muzeul Alexis si Gustav-Adolf Mossa; Alexis Mossa, artist din secolul al XIX-lea, renumit pentru picturile sale in acuarela, prezinta cele mai frumoase peisaje din Nisa, Coasta de Azur si Provence, iar fiul sau Gustav-Adolf Mossa a pictat atat superbele peisaje ale Nisei dar si-a si dezvoltat ulterior propriul stil suprarealist.

Un alt obiectiv turistic al Nisei, langa Cours Saleya, este Palais Lascaris, situat pe Rue Droite, cel care cu siguranta merita sa-l vedeti. Palais Lascaris este un palat somptuos, definit arhitectural de stilul baroc, construit in secolul al XVII-lea si care a sevit ca resedinta Contelui de Castellar si familiei Lascaris-Vintimille. Veti putea vedea camerele superb decorate cu mobilier apartinand secolelor XVII – XVIII, tapiterii flamande precum si tablouri de plafon realizate de artistii scolii italiene. Aici se organizeaza frecvent expozitii care prezinta publicului lucrari ale artistilor locali – nu ar fi de mirare sa puteti asista la o astfel de expozitie in perioada voastra de city-break.

Un alt obiectiv turistic pe care vi-l recomandam pentru a fi vizitat in orasul vechi din Nisa este Palais des Rois Sardes, fostul palat al Regilor din Sardinia si actualul Palat al Prefecturii din Nisa.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.