Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Despre dependenta de internet la adolescenti. partea I
870 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dermatita seboreica (partea 3)
476 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Antinevralgic
462 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ingrijirea nou-nascutului - partea 1
361 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  SANATATEA CREIERULUI, DEPENDENTA DE ODIHNA
101 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dr Rusalina Mincu: gripa si vaccinare
531 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum recunosti dependenta de alcool
548 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce se intampla in creierul Alzheimer?
350 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dependenta de medicamente
24 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Umflarea varfului piciorului sau a varfului piciorului
69 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Despre dependenta de internet la adolescenti. partea II

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 16.04.2018  Adauga la favorite 741 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
   
 
Psihoterapia pentru adolescenti are loc in situatii in care simtiti ca s-a creat o prapastie intre dvs. si copii dvs adolescenti, ca sunteti tot mai contestati de catre acestia… tratati cu raceala si distantare, cand aceste lucruri se intampla inseamna ca a venti timpul sa cereti ajutorul unui specialist fie pentru terapie individuala pentru copilul dvs fie pentru cea de grup.

Daca va vedeti copii devenind izolati, nesiguri, complexati, retrasi, necomunicativi, furiosi, agitati, nemultumiti, confuzi, stressati sau baricadati in spatele unui zid care va este imposibil sa il penetrati in ciuda tuturor eforturilor facute, nu mai zaboviti si cereti ajutor. Trecerea timpului nu rezolva problemele ci mai degraba le amplifica.

Cea mai comuna tulburare emotionala in randul adolescentilor este depresia, cu simptomele ei specifice: descurajarea, starea de apatie si indiferenta la tot ce il inconjoara, autodeprecierea, crizele de plans sau de furie, gandurile si tentativele de suicid - considerate mai degraba ca o cerere de ajutor.

Daca si dumneavoastra, ca parinti ai unor adolescenti, traiti dificultatile enumerate mai sus si simtiti ca ati ajuns in familie la un “dialog al surzilor" din care nu mai stiti cum sa iesiti, puteti apela la experienta unei a treia persoane, mai obiectiva si mai putin implicata emotional, specializata in abordarea problematicii specifice adolescentei.

In cazul copiilor mai mici psihoterapia se desfasoara prin joc, modelaj, desen, povesti, intrucat in acest fel copilul reuseste sa-si exprime fricile, dorintele, trairile sale interioare, care pot fi mai mult sau mai putin suportabile. Situatiile se viata care pot declansa probleme la copii sunt: divortul parintilor, decesul unuia dintre parinti, nasterea unui frate, schimbarea domiciliului, intrarea la gradinita, scoala, schimbarea colectivului scolar, relatii conflictuale cu educatoarea, invatatoarea, colegii etc.

Intrucat copilul nu stie “sa puna in cuvinte" ceea ce-l nelinisteste, el isi exprima suferinta psihica prin multiple manifestari cum ar fi: enurezis, dureri de cap, greata, vomismente, lipsa poftei de mancare, frici, fobii, ticuri, gelozie, minciuna, furt, agresivitate, plictiseala, tristete, regresie la un nivel de varsta inferior etc.

Psihologul il ajuta pe copil sa-si inteleaga starile pe care le are precum si semnificatia actelor sale, care de multe ori par de neinteles pentru cei din jur si chiar pentru el. Copilul exprima prin joc, prin desen, intreaga sa lume interioara cu toate continuturile sale. Terapeutul nu face altceva decat sa il ajute sa le descopere si sa i le comunice copilului intr-un mod in care acesta le poate intelege.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.