Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum alegem carbohidratii „buni
186 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa tratezi NATURAL indigestia si arsurile
893 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Doi prieteni buni
1.368 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  8 fructe excelente pentru diabetici
875 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum pregatim prima noastra cina Craciun
2.284 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pepenii te ajuta sa slabesti
1.327 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castravetii
1.102 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castravetii-sfaturi practice
1.263 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 alimente care ne ajuta sa invingem oboseala
351 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se toaca legumele mai bine, mai repede, perfect!
341 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

10 carbohidrati buni

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 10.04.2018  Adauga la favorite 475 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Orz

Fiind o cereala integrala, orzul poate creste nivelul hormonilor asociati cu senzatia de satietate. Cercetatorii suedezi au descoperit ca boabele de orz fierte pot modifica bacteriile din flora intestinala, ceea ce iti poate accelera metabolismul. Cercetatorii au descoprit ca aceasta cereala bogata in fibre poate atenua senzatia de foame. Poti includ orzul la micul dejun, in salate, supe sau chiar in produse de patiserie!

Popcorn

Inlocuieste chipsurile cu popcorn data viitoare cand ai chef de o mica gustare (evident nu popcorn-ul la pliculete din comert ce contin aditivi si conservanti, ci popcorn-ul realizat simplu din boabele de porumb fara arome nenaturale). Intr-un studiu care a comparat senzatia de satietate pe termen scurt generata de aceste doua populare gustari, expertii in sanatate au descoperit ca majoritatea voluntarior au raportat o senzatie mai putin accentuata de foame dupa ce au consumat popcorn. Daca resimti mai putin senzatia de foame, vei avea tendinta sa mananci mai putin, deci mai putine calorii!

Quinoa

Aceasta super cereala contine de aproape doua ori mai multe fibre ca celelalte, iar nutrientii sai sunt eliberati mai incet in sange, mentinand nivelul glicemiei sub control si acceleraand metabolismul. De asemenea, in comparatie cu alte alimente modificate pentru a nu contine gluten, quinoa este de ajutor la dieta.

Naut prajit

Nautul ar trebui sa se afle in capul listei tale cand vine vorba de gustari, datorita continutului ridicat de proteine si fibre. Un studiu din 2014 sustine ca un consum regulat de leguminoase – o familie de legume care include nautul, fasole, mazarea si lintea – poate preveni mancatul excesiv si poate tine sub control greutatea. Cum poti obtine o gustare delicioasa si crocant? Amesteca nautul hidratat cu o lingura de ulei de masline si condimente si coace-l timp de 40 de minute la cuptor!

Cartofi dulci

Pastreaza la indemana aceste legume pentru momentele in care ai pofta de carbohidrati si de ceva dulce! Un cartof dulce mediu contine aproape 27 de grame de cabohidrati si s-a demonstrat ca poate creste nivelul adiponectinei, un hormon care regleaza glicemia si accelereaza metabolismul. In plus, nu contin grasimi si au mai putin calorii si sodiu decat cartofii clasici.

Biscuiti din secara integrala

Cand ai pofta de carbohidrati iata ce ar trebbui sa mananci pentru a-ti tine sub control pofta de mancare: biscuiti din secara. Acestia au un continut ridicat de fibre si putine grasimi. Cercetatorii suedezi au descoperit ca painea din secara integrala este printre cele mai eficiente metode de regla glicemia si pofta de mancare.

Expertii in nutritie de la Universitatea Penn State reduc cereale integrale si pentru reducerea circumferintei taliei si a procentului de grasime abdominala. 50 de barbati si femei care sufera de obezitate au urmat o dieta saraca in calorii timp de 12 saptamani . Grupul care a consumat mai multe cereale integrale au aratat o scadere semnificativa a procentului de grasime abdominala, in comparatie cu grupul care a consumat cereale procesate.

Cereale integrale la micul dejun

Cerealele integrale si micul dejun sunt o combinatie castigatoare! Acestea un continut scazut de grasimi si contin multe fibre - secretul unei talii de viespe! Studiile arata ca persoaneme care consuma mai multe cereale integrale au un indice de masa corporal mai mic si un procent redus de grasime abdominala.

Iaurt grecesc

Desi acest produs lactat nu pare a fi un carbohidrat tipic, zaharurile naturale din lapte (carbohidrati cimpli) ar putea fi un motiv de ingrijorare, dar nu ar trebuie. Aceasta gustarea cremoasa te poate ajuta sa scapi de kilogramele nedorite. Cercetatorii au descoperit ca iaurtul grecesc (alaturi de o dieta cu putin calorii) poate reduce indicele de masa corporala si procentul de grasime corporala. Grasimile sanatoase si proteine pot preveni scaderea nivelului glicemiei, ceea ce va tine pofta de dulce la distanta.

Fulgii de ovaz

Fulgii de ovaz sunt o optiune buna in diete. Carbohidratii complecsi nu confera doar senzatie de satietate, ci si multa energie. Fii atenta la tipul de fulgi de ovaz , alege variantele bio fara indulcitori si arome. Poti folosi scortisoar, unt de migdale sau zahar de cocos pentru aroma.

Orezul brun

Orezul brun este un aliment hranitor cu un aport de doar circa 100 calorii la 100 grame. Orezul brun furnizeaza organismului nutrienti precum magneziu, fosfor, vitaminele B1, B3 si B6, fier, zinc, proteine si fibre – care contribuie la reglarea senzatiei de foame.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.